FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO Gigi Becali, conferință de presă incredibilă! A anunțat că renunță la FCSB și iese din fotbal: „M-au biruit! E ultima mea apariție”

Gigi Becali // FOTO: Cristi Preda +11   FOTO
Gigi Becali // FOTO: Cristi Preda

Articol de , , - Publicat luni, 24 aprilie 2023 11:47 / Actualizat luni, 24 aprilie 2023 15:18

Gigi Becali, patronul FCSB, a susținut azi o conferință de presă, de aproape o oră, la palatul din Aleea Alexandru, și și-a anunțat retragerea din fotbal.

Omul de afaceri a fost extrem de nervos din cauza arbitrajului lui Horațiu Feșnic. Acesta l-a criticat în multe rânduri pe Răzvan Burleanu și anunță că se retrage din fotbal, urmând a ceda acțiunile FCSB și a căuta un nou patron.

Gigi Becali se retrage de la FCSB: „Dau tot! Și pe Talpan. Vreau 25 de milioane”

„Am terminat. Ies din fotbal. Nu mă mai interesează. Am 65 de ani... Nu mai pot. Ce a făcut Feșnic a pus capac. Ar trebui să fie numit «Întuneric». Eu ies din fotbal. Din cauza lui ies. Așa ceva nu se poate! Eu mă retrag. Îmi văd de viața mea. E inadmisibil ce a făcut Feșnic! Cum să mai joci fotbal?

Nu voi mai ține nici acțiunile. Nici fetele nu vor. Am vrut să dau echipa ginerelui, dar fata mi-a zis să-i las bărbatul în pace. Poate pun echipa pe numele surorii până vând.

Dacă dă cineva 25 de milioane, eu ies din fotbal. Azi am semnat ieșirea din toate funcțiile de la club. Dau echipa oricui. Să vină din Thailanda, Africa, Anglia. De oriunde. Dau tot. Baza nu o dau. Face 50 de milioane. Cum s-o dau? Doamne ferește. Dau echipa, culorile, Talpan, jucătorii și palmaresul. Îl dau și pe Talpan. Dau echipa și nu o să mai intereseze nimic. Trebuia să iau decizia mai mult. Cum să accept eu să vină un copil să spună ce să facem pentru că așa vrea el?”, a spus Gigi Becali.

Toate declarațiile oferit azi de Gigi Becali

  • „Am terminat. Ies din fotbal. Nu mă mai interesează. Am 65 de ani... Nu mai pot. Ce a făcut Feșnic a pus capac. Ar trebui să fie numit «Întuneric». Eu ies din fotbal. Din cauza lui ies. Așa ceva nu se poate. Am făcut o socoteală. 10 milioane înainte, 10 acum, vreo 3 milioane majorare de capital.”
  • „Dacă dă cineva 25 de milioane, eu ies din fotbal. Azi am semnat ieșirea din toate funcțiile de la club. Tot ce înseamnă reprezentarea cu FCSB cu FRF nu va mai fi. Să facă ei ce Adunări Generale vor. Vali Argăseală nu mai merge la Comitetul Executiv ca să fim sclavi.”
  • „Eu ies. Nu am cum să contracarez nedreptatea și minciuna. Nu am cum să-i biruiesc. Sunt prea puternici, au prea multe structuri în spate. Ambii sunt ai lui Băsescu. Nu pot să o scot la capăt cu ei!”
  • „«Te oblig să joci cu un jucător sub 21 de ani. Că sunt stăpân». Bine... Nu am ce face. Asta e tiranie. Nu o suport. Nu am ce căuta în tiranie. M-au biruit. Am fost obligat să fac fotbal feminin... Acum spune «Aduc pe Vassaras. Eu, Comitetul Executiv». Întreabă-ne pe noi dacă vrem. «Pun eu antrenor la națională». Întreabă-ne și pe noi, din Comitetul Executiv. Lumea îl condamnă pe Mircea Sandu, dar ne avea o eleganță și o înțelepciune. Ne întreba.”
  • „Eu mă retrag. Îmi văd de viața mea. E inadmisibil ce a făcut Feșnic! Cum să mai joci fotbal?”
  • „Probabil a zis că nu poate da penalty, că e VAR. Dar le-a zis că-i lasă se joace dur. Pe Coman îi rupea piciorul definitiv, pe toată viață îl distrugea. Îi rupea tot dacă-l prindea. Iar Feșnic era la 3 metri”
  • „Burleanu îi duce pe Kovacs la arabi. Și la VAR aduce copii. Copiii de la VAR au zis că e posibil să fie roșu. Dar Feșnic nu s-a dus.”
  • „De ce să stau într-o asemenea mizerie?”
  • „E ceva, nu pot să spun ce. Nu știu ce. Dar zice ziarul. Am citit în ziar. E prea mare furăciune. Am zis să îmi văd treaba mea. De ce să mă culc la 3 noaptea? Eu mă culc la 11 noaptea. Și mă trezesc la 7. Acum tot la 7 m-am trezit. Abia mai am putere. Am avut tensiunea 16, când eu mereu am 12 sau 13”
  • „Nu voi mai ține nici acțiunile. Nici fetele nu vor. Am vrut să dau echipa ginerelui, dar fata mi-a zis să-i las bărbatul în pace. Poate pun echipa pe numele surorii până vând”
  • „Dacă eu nu pot îndeplini dreptatea, mă retrag. M-au biruit. Am 65 de ani și o să-mi văd de treaba mea, de Biserică”
  • „Vom vedea la Registrul Comerțului cum fac cu echipa. Poate o pun pe numele surorii. Eu nu mai am treabă cu nimeni, nici cu Burleanu, nici cu nimeni. Vedeți-vă de treabă cu mizeriile voastre și spălați-vă cu ele pe cap!”
  • „FCSB va trimite că patronul s-a retras din cauza lui Feșnic și caseta meciului. Ca să vedem dacă va mai putea arbitra. Ori ești prea prost, și nu ai ce căuta. Ori ești hoț”
  • „Lui Burleanu i-a zis unul care comandă România... L-a băgat consilier la Băsescu și apoi i-a zis că-l bagă pe Popescu la pușcărie ca să conducă el fotbalul”
  • „Vine Vassaras și stă prin Grecia și ia banii la mișto că suntem noi proști. Bine, mă, sunt toți proști. Eu nu mai sunt. Sunteți oameni de nimic, care nu au demnitate. Am terminat-o cu voi. Aveți tiranie”
  • „Nu mă pot lupta cu tirania. M-am luptat, am făcut și pușcărie. Am intrat în foc ca prostul. Dar ei nu mai am treabă cu ei. Ei au puterile statului de partea loc”
  • „Nu știu ce să mai fac cu echipa. O pun pe numele surorii și o vând. Nici la meciuri nu mă mai uit. O să stau la Biserică. O să-l spun pe MM Stoica. El va comanda totul. Va fi omul meu de bază. Nu mă mai interesează nici schimbările. Voi întreba doar scorul. La revedere, băi Burleanu! Spală-te pe cap cu Feșnic, cu Vassaras, cu Vișan și Bodescu și cu toate mizeriile pe care le faci cu ai tăi. Ați câștigat Federația și o țineți cu tiranie. Eu mai vin când pleacă Burleanu și Vassaras”
  • „Pe Feșnic nu cred că-l mai văd. Voi trimite la UEFA că m-am retras din cauza lui”
  • „Campionatul poate-l iei, că poate dă Domnul. Dar nu mai pot cu nedreptatea. Nu mă interesează campionatul, ci mizeriile pe care le-au făcut! Gata! Nu mai vreau”
  • „Am zis «Nu pot ei fura, cât putem câștiga noi». Și am fost chemat la Comisia de Integritate. Voi vorbiți de integritate?”
  • „Sută la sută au ceva cu mine. Nu știu ce”
  • „Rotaru are licența PRO... L-am avut noi. Minte de copil... Ca om e super băiat. Dar a ajuns să fie profesor, dă licențe UEFA. Îți dai seama? Stoichiță e șef și pune tot. Mai e Vișan... Nu-l cunosc. E ceva necurat cu el, că prea stă ascuns. S-a autosesizat el. Unde erai, mă Vișane de te-ai autosesizat? Ei stau în întuneric...”
  • „Noi mai avem șanse la campionat, doar dacă vrea Dumnezeu”
  • „Pentru jucători nu se schimbă nimic. Va fi MM acolo. Voi da echipa cuiva din familie care are bani. Eu vreau să-mi scot banii. Da-ți-mi bani din ce vindeți, dar faceți ce vreți. Am creanțe, am dat bani. Cine ia echipa trebuie să-mi dea banii. Pe mine nu mă mai interesează. Eu vreau să dorm liniștit” 
  • „Aseară nu m-a luat somnul. Mi-am luat tensiunea. Era 16. Am zis «Gata!». Eu aveam tensiune 12-12. Ca piloții. Cum să fac eu tensiunea 16 din cauza unui derbedeu? De ce să trăiesc mai puțin? Renunț la fotbal și trăiesc mai mult. Ce-mi dă fotbalul? Sunt batjocura unor copii care iau bani de la mine.”
  • „Vedeți în străinătate ceva ce a făcut Feșnic? Eu nu am văzut niciodată așa ceva!”
  • „Dacă era roșu în minutul 3, meciul era câștigat”
  • „ Nu poți juca fotbal. Am vorbit cu Florinel și mi-a zis «Băi, nea Gigi...». I-a fost frică, dar și așa a fost cel mai bun. Ce fotbal poți să joci când îți rupe gleznă? S-a băgat materiale, ca pe vremuri. Așa faci? Așa ești antrenor? Feșnic a zis că «Puteți rupe glezne, că eu dau galben». Mi-a zis MM, înainte de meci, că îi e frică că-i lasă Feșnic să joace tare.”
  • „Sunteți oameni de nimic! Nu vreau să mai am treabă cu voi!”
  • „Regret? Nu am ce. Am jucat semifinală de Cupa UEFA, am fost în Champions League, am adus Chelsea și Real Madrid. Poate mai făceam ceva, dar nu am fost lăsat”
  • „În România, dacă ai succes, lumea e invidioasă. «De ce apare Becali?». La mine se uită lumea, mie îmi place. Prind putere.  Alți când vin și văd lumina...”
  • „Nu mai mergem la Comitetul Executiv. Nu suntem idioți și proști. Nu vrem să fim sclavi și să primim ordine. Vom trimite hârtie. «Am venit și eu ca sclav aici, ca să văd ce hotărâre a luat Burleanu». Și pe Argăseală l-au ademenit. Hai la Israel, hai la Dubai. Îi duce mintea, sunt școliți pe șmecherii. S-au gândit să-l bage pe Gică Popescu la închisoare. El nu a făcut nimic. El doar a luat banii lui Copos. A făcut pușcărie degeaba”
  • „Dau echipa oricui. Să vină din Thailanda, Africa, Anglia. De oriunde. Dau tot. Baza nu o dau. Face 50 de milioane. Cum s-o dau? Doamne ferește. Dau echipa, culorile, Talpan, jucătorii și palmaresul. Îl dau și pe Talpan. Dau echipa și nu o să mai intereseze nimic. Trebuia să iau decizia mai mult. Cum să accept eu să vină un copil să spună ce să facem pentru că așa vrea el?”
  • „Ce, e echipa mea? Mi-a dat-o bunicul? M-am băgat într-o treabă...Am vrut să fac o treabă.”
  • „Se mai joacă fotbalul pe teren? Nu ai văzut aseară? Nu ai văzut ce s-a întâmplat cu Farul? Se joacă? Nu se joacă!”
  • „Mititelu a zis că auzit că Bodescu face nu știu ce șmecherii. Sunt și eu curios să văd. Oricum eu am terminat-o.”
  • „Eu m-am trezit cu Feșnic în cap, cu hoția lui. În mod normal, mă trezeam cu rugăciune. I-am dat mesaj și lui nea Gigi. Putea să spună că a greșit și că își cere iertare. Dacă spunea să-l iert, scăpa de mine. Dar nu a zis nimic”
  • „Dacă am câștigat bani din fotbal? Doamne ferește. Auzi ce întrebare îmi pune... Du-te la Burleanu, că acolo ești bun cu întrebarea asta. Am de recuperat 23 de milioane. Când am intrat am băgat 10 milioane, când mi-au dat-o generalii și Armata. Atunci comanda Rocar fotbalul. Trebuie să retrogradeze Steaua. Am venit eu Pițurcă, am făcut scandal. Am făcut o «moșmoandă» la Onești, cu puii. Am fost mai tari. Mai erau două meciuri și retrograda Steaua. La un moment dat, era o datorie de 40 de milioane euro. Am luat 30 înapoi și au rămas 10. Și am mai tot băgat până s-au făcut 23. Acum vreau 25 pe echipă”

Citește și: 

Acuzat de intrare criminală la Florinel Coman, Răzvan Onea a dat din vestiar: „Știam ce trebuie să facem”

Dan Udrea, comentariu dur după arbitrajul de la Rapid - FCSB: „Doar un Corrado Cattani mai poate stârpi ce a brevetat Cooperativa și a perfecționat cuplul Vassaras-Burleanu”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (178)
DanielAndrews
DanielAndrews  •  25 Aprilie 2023, 13:07

Dar la care"afaceri" cu armata si mai nou cu intantele de judecata de unde cumperi creante blocate nu ai mau avut dureri de inima

costeltudor
costeltudor  •  25 Aprilie 2023, 09:11

Sa dea DUMNEZEU !! Plecarea acestei *** TOXICE ar însemna începutul însănătoșirii fotbalului românesc !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

calugarul.antim.gaina
calugarul.antim.gaina  •  24 Aprilie 2023, 23:48
Postat de LeopoldusPrimus pe 24 Aprilie 2023, 17:34

... du-te ciobane ! ...du-te! ia și fcsb-ul cu tine

Sa-nceapa un periplu pe la muntele Athos. Gigi primul. Călare pe măgar. Apoi me Mee, pe jos, că nu e șeful mare! La final pensionarii reșapați de la echipa din consoane fc10sb!... In ordinea prostiei, înghesuială mare pe ultimele locuri. Ameno!

Vezi toate comentariile (178)
Comentează