FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali schimbă tactica la FCSB: a restructurat defensiva și pregătește o mare lovitură pentru ofensivă! Cum va arăta echipa în play-off

Articol de , , - Publicat sambata, 06 februarie 2021 07:05 / Actualizat sambata, 06 februarie 2021 09:10

FCSB l-a cumpărat vineri pe Denis Haruț (21 de ani), pe care patronul Gigi Becali îl vrea în centrul defensivei, alături de Dragoș Nedelcu, iar cireașa pe campania de achiziții ar putea să fie Budescu. El ar urma să joace vârf fals, în timp ce Olaru e văzut de Gigi ca închizător.

Cu întârziere de o lună, FCSB a reușit să-l achiziționeze pe Denis Haruț. Becali a ajuns la o înțelegere cu fotbalistul, după ce, în ianuarie, tranzacția căzuse din cauza faptului că jucătorului i-au fost propuse două contracte de câte 5 ani pentru a fi semnate, unul dintre ele, semnat în alb, urmând să stea doar în posesia clubului, care să-l poată activa ulterior.

Haruț va ajunge sub comanda lui Toni Petrea în acest weekend și cum n-a ratat nici pregătirea la Botoșani și a și jucat meci de meci, el va putea fi folosit imediat în tricoul roș-albastru. Postul pe care va evolua va fi cel de fundaș central, cerința venind din partea lui Gigi Becali. Deși în mare parte din timp el a evoluat în Liga 1, la Timișoara și Botoșani, ca fundaș dreapta, patronul FCSB îl vrea în centrul defensivei și pentru că respectiva poziție i-ar putea aduce un preț mai mare la un eventual transfer extern.

Dispar Miron și Cristea din echipa de bază de la FCSB

Mai mult, Becali are un plan mai amplu pentru cum își dorește să arate primul „11" la startul play-off-ului, care se va produce la jumătatea lunii aprilie. Nu doar Haruț va fi o noutate pentru axul apărării, ci și apariția lui Nedelcu, cel care a fost refăcut sută la sută după operația suferită în urma rupturii ligamentelor încrucișate și deja are aproape două săptămâni de antrenamente cot la cot cu colegii săi. Și pentru Nedelcu, care va împlini 24 de ani pe 16 februarie, acționează același argument. Fostul jucător al Viitorului are un potențial mai mare de a aduce venituri însemnate atunci când ar face obiectul unei vânzări, în comparație cu cei pe care FCSB i-a tot folosit în ultima perioadă ca stoperi: Miron și Iulian Cristea.

Becali nu vrea doar modificarea structurii defensivei, ci pregătește o mare lovitură și pentru ofensivă. N-a renunțat la ideea de a-l aduce pe Constantin Budescu, de la Astra, cel care e în ultimele 6 luni de contract. Gigi îl vede ca atacant central, un vârf fals, care să joace între Florinel Coman și Octavian Popescu și care să-i pună mai mult în valoare pe puștii din ofensivă. În momentul de față, Budescu e cel mai productiv fotbalist care joacă în Liga 1, a lucrat 16 goluri: 8 marcate și 8 assisturi!

Budescu l-ar readuce pe Tănase pe postul său favorit

Aducerea lui Budescu ar presupune automat retragerea lui Florin Tănase, din atacant în mijlocaș, mutare pe placul fotbalistului, care i-a transmis și personal patronului că nu se simte foarte bine în postura de vârf împins. Coborârea lui Tănase l-ar împinge pe Becali la o opțiune extrem de grea: să aleagă dintre Olaru și Moruțan pentru un singur post de inter în modulul 4-3-3.

 Becali le-a transmis însă celor din staff-ul tehnic că ar dori să joace amândoi și că Olaru i se pare o soluție pentru postul de închizător. Acolo unde pe parcursul actualului sezon au evoluat mulți jucători: Simion, Șut, Perianu, Ovidiu Popescu, Oaidă, Vână. În acest fel, Becali ar avea în primul "11" toți jucătorii pe care speră să-i vândă pe bani mulți, dar și anumiți fotbaliști cu experiență în fiecare compartiment: Radunovici, Tănase, Budescu! 

Echipa-tip pe care o vrea Becali în play-off: 

A. Vlad - Ov. Popescu, Haruț, Nedelcu, Radunovici - Moruțan, Olaru, Fl. Tănase - Oct. Popescu, Budescu, Fl. Coman 

Becali l-a scos pe Haruț din primul „11" al Botoșaniului! 

Haruț era pregătit și anunțat să joace titular în meciul pe care Botoșani l-a susținut joi seară la Ploiești, cu Chindia. El a apărut inclusiv pe foaia oficială a meciului, publicată de LPF, dar ulterior a fost scos din echipă și înlocuit cu Șeroni. Explicația? Gigi Becali, după ce a ajuns la un acord cu Iftime pentru transferul său, a impus în mod clar: „Nu vreau să mai joace, altfel nu-l mai iau!". 

Iftime i-a anunțat pe cei de la echipă, care au fost nevoiți să se supună. Marius Croitoru s-a aflat în postura de a produce, de fapt, două înlocuiri, nu doar cea Șeroni - Haruț. Acesta din urmă era al doilea jucător eligibil pentru regula U21, iar scoaterea sa a atras și introducerea lui David Croitoru, fiul antrenorului, în locul lui Fili. Albanezul a intrat însă repede, în startul jocului, dar Botoșani a rămas în acel moment fără nicio altă variantă pe bancă pentru jucători născuți după 1 ianuarie 1998.

3 achizițiia bifat FCSB în pauza de iarnă, până în acest moment: Haruț, Radunovici și croatul Vukusici

7 jucători U21ar avea FCSB în această formulă, singurii care n-ar fi eligibili pentru naționala mică sunt Ovidiu Popescu, Nedelcu, Budescu și Tănase

1jucător, din această formulă, ar fi trecut de 30 de ani: Budescu va împlini 32 de ani peste două săptămâni

FCSB ar putea spera să bată recordul de jucători la naționale!

Dacă îl va aduce și pe Budescu, FCSB s-ar putea afla la finalul lunii martie în postura de a bate toate recordurile în materie de număr de jucători cedați la echipele naționale. Ar putea intra în discuție, pe baza formei din acest moment, dar și a variantelor pe care Rădoi și Mutu le au pentru fiecare post, nu mai puțin de 12 jucători!! Ceea ce ar însemna un fapt fără precedent pentru un club din România. 

  • A. Vlad: U21 sau naționala mare
  • Ov. Popescu: naționala mare
  • Haruț: U21
  • Radunovici: Muntenegru
  • Moruțan: U21
  • Șut: U21
  • Simion: U21
  • Olaru: U21
  • Fl. Tănase: naționala mare
  • Oct. Popescu: U21
  • Budescu: naționala mare
  • Fl. Coman: U21 sau naționala mare

 

Care ar fi soluțiile de rezervă la FCSB:  Straton - Crețu, I. Cristea, Miron, Panțâru - Oaidă, Simion (Perianu), Șut - Vână, Vukusici, Buziuc

VIDEO Cum l-a transferat FCSB pe Octavian Popescu

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Florin Tănase și Florinel Coman, luați la țintă în direct: „Câștigați campionatul și plecați apoi!”

FC Botoșani rămâne cu 20% din Haruț: „Poate mai luăm 1 milion de euro de la FCSB”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (45)
786995404710855
Adrian Ionescu  •  06 Februarie 2021, 21:21

de ce aveți necaz câinilor cu ura pe Becali că face bani de ce nu vă uitați în curtea voastră de ce nu aveți patron cu bani cine nu va lăsa ofticați *** de ce nu cumpărați jucători tineri academie că Becali el a investit la început nu că voi ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ripensistu
ripensistu  •  06 Februarie 2021, 17:00

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mir21
mir21  •  06 Februarie 2021, 13:58

Alte deraieri marca barbatului adolescent intarziat raureaunu, la fel ca deraierile lui burebista radulescu cu scenariile lui cum ca au cerut aia din ddb control antidoping pe baza informatiilor primite de la reghecampf dupa scandalul gigi cu ***, numa *** prin presa si televiziunile de sport, toti *** sunt acum mari amanlisti si jurnalisti cand ei de fapt nu sunt decat cautatori de stiri senzationale si scandal

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează