FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

„Ce, e pericol public?” » Gigi Becali se revoltă în „cazul Pintilii”: „De ce mă obligi să am antrenor?”

Gigi Becali / Sursă foto: Arhivă GSP
Gigi Becali / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 15 noiembrie 2022 13:26 / Actualizat marti, 15 noiembrie 2022 16:03

Gigi Becali, finanțatorul vicecampioanei FCSB, a făcut o nouă pledoarie în favoarea lui Mihai Pintilii, pe care l-ar dori în continuare pe bancă, deși regulamentul îi interzice acest lucru.

Becali vrea ca Pintilii să conducă echipa în continuare și a oferit exemplul lui Croitoru, care a driblat regulamentul cu ajutorul unui tehnician cu licență Pro pe bancă. Însă Pintilii nu are nici măcar carnet de antrenor! 

Gigi Becali anunță o ofertă de 2 milioane de euro: „Dă-i, mă, drumul de aici, că mă supăr pe tine! Bani, bani și iar bani!”
FCSB
Gigi Becali anunță o ofertă de 2 milioane de euro: „Dă-i, mă, drumul de aici, că mă supăr pe tine! Bani, bani și iar bani!”

Gigi Becali: „Dacă permite regulamentul și au făcut și alții, fac și eu”

„Eu am să fac totul conform regulamentului. Dacă permite regulamentul și au făcut și alții, fac și eu. Dacă permite regulamentul și a făcut și Croitoru, înseamnă că și eu pot, nu? Pentru mine e altfel legea? Cum zicea Mitică, «totul doar legal, domnule, conform legii»

Dacă mă întrebi pe mine, eu spun opinia. Eu sunt societate comercială și angajez pe cine vreau. Ce, e pericol social? E problema mea, chestiunea mea economică. De ce mă obligi să am antrenor? De ce să am licență? E pericol public?

Nu vreau să am licență. Știi ce fac? Eu, la vârsta asta, m-am săturat să zic cum e bine, cum nu e bine. Eu mă acomodez la ce este, stau să mă cert cu ei toată ziua? Nu mai stau să mă cert”, a spus Gigi Becali, la Pro Arena. 

Dacă Pintilii are licența B, așa cum susține, s-ar presupune că e antrenor şi ar putea da indicaţii, dar nu ştiu cum poate fi angajat ca antrenor dacă nu are carnetul de antrenor conform legii româneşti. În esenţă, indicaţiile trebuie date de antrenorul principal. Sigur că din când în când mai pot fi şi antrenorii secunzi, dar din când în când! În mod normal, Pintilii nu ar putea să dea și va ajunge să pățească ce au pățit și ceilalți, Prepeliţă, Croitoru, care au fost suspendați, sancționați financiar, iar cluburile amendate.

- Andrei Vochin, consilier Răzvan Burleanu

Becali vrea să încalce regulamentul până la finalul sezonului: Pintilii, suspendat?!

Mihai Pintilii nu deține nici măcar calificarea de antrenor! Iar în lipsa acesteia, nicio persoană nu poate să se ridice de pe bancă, în timpul meciurilor, pentru a oferi indicații.

Regulamentul FRF specifică în mod explicit că doar un antrenor din staff poate da indicații. Iar pentru a îndeplini calitatea de antrenor trebuie, în primul rând, înainte de obținerea unei licențe, să fie deținător al unui carnet de antrenor. Iar în această postură se ajunge prin două metode, ambele neavând nicio legătură cu FRF:

  1. Absolvirea cursurilor unei universități de profil, care să aibă ca specializare și fotbalul. În acest caz, durează 4-5 ani până să devii antrenor. 
     
  2. Bifarea orelor la Centrul Național de Formare Profesională a Antrenorilor. E nevoie de 1.080 de ore, ceea ce ar presupune o durată de aproape 2 ani. Pintilii a și recunoscut la flash-interviul de duminică, după succesul cu FCU Craiova, că se află, în acest moment, în cadrul unui program la CNFPA. În acest moment însă, el nu deține niciun fel de carnet de antrenor. „Am licența B, pe care am luat-o în Republica Moldova”, a spus Pintilii după ultima etapă.

Pintilii a fost trecut ca delegat

La toate cele 3 meciuri pe plan intern la care Pintilii a condus echipa în lipsa lui Nicolae Dică, Mihai a fost trecut în calitate de delegat, postură pe care, de regulă, o au cei din staff-ul administrativ. 

De fapt, aceasta era funcția sub care Pintilii a activat și în timpul mandatului lui Nicolae Dică. 

După plecarea acestuia însă, FCSB a avut un singur antrenor în foaia de meci, pe Marius Popa, cel care e antrenor cu portarii. Odată cu Dică, plecase de la FCSB și secundul acestuia, Viorel Tănase. Tocmai din acest motiv, inclusiv la meciul cu FCU Craiova, foaia oficială a partidei a fost lăsată necompletată în dreptul antrenorului principal al FCSB.

VIDEO Mihai Pintilii: „Nu vreau să vorbesc de disciplină, nu sunt antrenor principal, sunt aici printr-o conjunctură”

Citește și alte știri despre FCSB: 

Gigi Becali anunță o ofertă de 2 milioane de euro: „Dă-i, mă, drumul de aici, că mă supăr pe tine! Bani, bani și iar bani!”

Situație absurdă: nu găsesc un antrenor din 200! + Cât trebuie să plătească Pintilii ca să fie tehnician cu licența PRO

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
Dobermannul
Dobermannul  •  17 Noiembrie 2022, 10:48
Postat de istet10 pe 16 Noiembrie 2022, 11:45

Are dreptate totusi. Becali ofera mai multa audienta comparativ cu un academician. Becali cheltuieste cum altii nu o faca. Asta nu inseamna ca Becali este un monument al intelctualitatii romanesti .

Exact asta am vrut sa spun. Gigi Becali cu carte putina face rating pentru GSP. Face rating in principal pentru ca cei ... anti se bulucesc sa-l scuipe.

istet10
istet10  •  16 Noiembrie 2022, 11:45
Postat de mihai041 pe 15 Noiembrie 2022, 23:54

Numai prostii debitezi.

Are dreptate totusi. Becali ofera mai multa audienta comparativ cu un academician. Becali cheltuieste cum altii nu o faca. Asta nu inseamna ca Becali este un monument al intelctualitatii romanesti .

romeverest
romeverest  •  16 Noiembrie 2022, 10:36

Este simplu….omul asta nu are capacitatea de a intelege conceptul de legalitate !! Pipereanul ar vrea sa functioneze numai dupa legile lui, motiv pentru care a si platit scump pentru actiunile sale !!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează