FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Gigi Becali sfidează din nou legea! Cum se răzbună pe 5 jucători pe care nu-i mai vrea la FCSB

Gigi Becali îi ține în șomaj tehnic pe jucătorii pe care nu-i vrea la FCSB +6   FOTO
Gigi Becali îi ține în șomaj tehnic pe jucătorii pe care nu-i vrea la FCSB

Articol de , - Publicat luni, 25 mai 2020 07:15

Gigi Becali a anunțat 5 jucători de la FCSB că vor rămâne în șomaj tehnic și după 15 mai, deși ministrul sportului, Ionuț Stroe, anunțase că facilitatea aceasta le este permisă doar cluburilor cu activitatea suspendată.

Patronul FCSB forțează șomajul tehnic și dincolo de termenul până la care a anunțat Guvernul că îl permite. „Cluburile sportive a căror activitate este suspendată își pot trimite angajații în șomaj tehnic și după 15 mai. E un ajutor pe care statul îl acordă sportului", explicase ministrul Ionuț Stroe în urmă cu două săptămâni.

5 jucători de la FCSB în șomaj tehnic

FCSB vrea să-i mai țină în șomaj tehnic pe cinci dintre fotbaliștii pe care Becali nu îi mai vrea: Cristi Bălgrădean, Marko Momcilovic, Alexandru Stan, Adrian Popa, Harlem Gnohere. Bogdan Planic, aflat și el în șomaj între 30 martie și 15 mai, a fost convocat pentru antrenamente. Nu e clar, oricum, dacă sârbul va mai juca în campionat. El și agentul lui pretind că au un contract care va expira pe 30 iunie, clubul insistă că ar putea să extindă legătura până în 2021, în vară.

Vicecampioana nu are însă activitatea suspendată, nu respectă criteriul pe care îl pronunțase ministrul sportului. Jucătorii, staff-ul tehnic, departamentul medical se află cantonați în baza din Berceni și se pregătesc pentru reluarea campionatului. Ceilalți angajați, din „administrativ", lucrează și ei. Gigi încearcă să scape doar de salariile unor oameni pe care nu îi mai dorește.

Dintre fotbaliștii pe care îi sancționează Becali, doi vor fi liberi de la 1 iulie, Bălgrădean și Momcilovic. Adi Popa o să revină la Reading, iar Gnohere cu Alexandru Stan mai au de stat la FCSB încă un an. Intenția patronului și a clubului constituie mai mult o șicană decât o măsură potrivită pentru economisire.

În două luni de suspendare a contractelor, clubul a salvat 120.000 de euro cu toți cinci. Dacă extinde șomajul până la 1 iunie, așa cum are intenția, Gigi mai economisește 30.000 de euro, o sumă fără o relevanță în bugetul anual, de 10 milioane de euro. 

Cui i se aplică fără probleme

Șomajul tehnic funcționează „la literă" pentru sporturile care nu au reluat pregătirea, așa cum e handbalul, care a anunțat că îngheață stagiunea, și cluburile de fotbal din eșaloanele inferioare. 

În liga a doua vor mai continua competiția doar primele șase, într-un play-off pentru promovare, celelalte vor sta până în sezonul viitor. Cele care nu se mai antrenează și nu mai joacă au dreptul să extindă șomajul tehnic. Procedura nu se potrivește în prima divizie, în care etapele ar trebui să fie reluate pe 12 iunie și formațiile se află deja în antrenamente organizate, în regim de cantonament.

VIDEO. Imagini de la antrenamentul FCSB

FOTO. Jucătorii de la FCSB au efectuat vizita medicală

+2 FOTO

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Bălgrădean concurează și cu FCSB, și cu CFR! » Situații stranii la repornirea Ligii 1

Renunță Gigi Becali la marea distracție? „Văd ce se întâmplă și cu asta, basta!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
antisistem
antisistem  •  25 Mai 2020, 15:46
Postat de Daniel Irimescu pe 25 Mai 2020, 11:35

Bre nemtii sunt cu 100 de ani inaintea v0astra ! Cind v am lasat eram inaintea lor si la nationala si la club Pe tine chiar te intereseaza fotbalul romanesc in capitalism ca au trecut 31 de ani deja

Ba, esti prost? Cand a fost Romania in fata nemtilor vreodata, la orice???

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  25 Mai 2020, 11:35
Postat de n_au pe 25 Mai 2020, 10:40

N-au echipa.

Bre nemtii sunt cu 100 de ani inaintea v0astra ! Cind v am lasat eram inaintea lor si la nationala si la club Pe tine chiar te intereseaza fotbalul romanesc in capitalism ca au trecut 31 de ani deja

n_au
n_au  •  25 Mai 2020, 10:40

N-au echipa.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close