FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB Gigi s-a scos! Decizia care îl scapă de emoții la „tunul” anului

Articol de , , - Publicat miercuri, 17 februarie 2021 07:36 / Actualizat miercuri, 17 februarie 2021 10:03

FCSB a încasat 11 milioane de euro, suma din vânzarea lui Dennis Man, deci pentru Gigi Becali nu mai contează dacă echipa evită retrogradarea sau dacă se prăbușește economic. Coborârea în Serie B i-ar afecta doar pe italieni și pe fotbalistul român.

„Afacerea Man" prezintă riscuri numai pentru jucător și pentru Parma, clubul care l-a cumpărat. Pentru FCSB nu mai contează parcursul emilienilor, societatea lui Becali a încasat deja banii pentru transfer și nu pierde nimic nici dacă retrogradează „cruciații", așa cum sunt porecliți jucătorii parmegiani.

Zilele trecute au intrat în conturile roș-albaștrilor 11 milioane de euro, prețul pentru care a fost vândută în Italia extrema dreaptă. FCSB nu va păstra toată suma. UTA va încasa 1.100.000 de euro, 10 la sută din afacere, pentru că arădenii păstraseră o bucățică din drepturile asupra jucătorului. Și vor mai fi sume de achitat drept clauze de solidaritate.

Gigi Becali a fost inspirat să refuze ratele

Becali va rămâne cu 9 milioane și un pic, o sumă care constituie, oricum, o afacere excelentă, mai ales în contextul în care pandemia a împuținat banii rulați în transferuri. Avantajul principal îl constituie faptul că românii au primit deja banii. Gigi a refuzat tranzacția în care ar fi încasat eșalonat suma pentru Man, iar situația în care se găsește Parma amplifică îngrijorarea.

Echipa e penultima, cu 13 puncte. Pe locul al 17-lea, primul de salvare, se află Torino, cu 17 puncte. Traseul din ultima vreme al noii formații a lui Man are darul de a șoca: 14 meciuri la rând fără victorie, cinci înfrângeri consecutive în toate competițiile.

Costuri imense, rezultate foarte slabe

Pentru el și pentru Mihăilă, extrema stângă luată de la Craiova, retrogradarea ar putea să aibă consecințe, așa cum ar putea avea și pentru club. Serie B nu mai garantează venituri atât de mari, deci societatea și fotbaliștii ar fi afectați. Man a semnat cu Parma pentru un salariu de 800.000 de euro anual, un venit greu de plătit în liga a doua italiană. Mihăilă câștigă 600.000 de euro pentru un sezon.

Niciunul dintre ei nu a ajutat echipa să urce vreun pic. Mihăilă a adunat șase prezențe, niciuna ca titular, și nu a marcat niciun gol. Man a jucat în trei meciuri, niciunul din start, și nu a înscris deloc. Cel mai bun moment al lui a fost înregistrat în etapa cea mai recentă, la Verona, când a centrat bine pentru Zirkzee, iar atacantul olandez a trimis mingea cu capul peste poartă. Scorul era 2-1 pentru Hellas și acesta avea să rămână și cel final. Dennis a bifat numai 3 minute în acea patidă, Mihăilă a apărut în 22 de minute. 

500.000 de euroa plătit FCSB când l-a adus pe Man de la UTA, din liga a doua. Arădenii mai încasează acum 1.100.000 de euro, ca urmare a transferului la Parma

14 goluri marcaseMan la FCSB în 18 partide din Liga 1. El a și o perioadă, cât a fost infectat cu coronavirus, dar chiar și așa era în luptă pentru titlul de golgeter, la concurență cu Florin Tănase

Serie A înseamnă o pălărie mult prea mare pentru Dennis Man! Campionatul italian e prea puternic pentru el, să fim serioși! El are nevoie de un timp pentru adaptare, dar îi va fi, chiar și așa, foarte greu să se impună!
 - Helmuth Duckadam 

„Patronul american acceptă pierderea"

Ilie Dumitrescu a încercat să explice, la DigiSport, de ce Parma a plătit 8,5 milioane de euro pentru Mihăilă și 11 milioane de euro pentru Man: „Am discutat cu Giovanni Becali despre afacerile acestea și el mi-a spus că proprietarul american al clubului își asumă investițiile indiferent de rezultatele de pe termen scurt, deci nu va fi grav dacă echipa va retrograda!". Parma ar fi investit, așadar, pentru viitor în tinerii români, fără să conteze clasarea la zi din Serie A.

Cel mai bine cotați jucători ai Parmei pe transfermarkt:

  • Roberto Inglese: 10.000.000 de euro
  • Cornelius: 9.000.000
  • Zirkzee: 9.000.000
  • Cyprien: 8.000.000
  • Karamoh: 7.500.000
  • Conti: 7.000.000
  • Hernani: 6.500.000
  • Man: 6.500.000
  • Sepe: 6.000.000
  • Pezzella: 6.000.000
  • Mihăilă: 6.000.000

VIDEO Ionel Dănciulescu caută explicații pentru problemele de la FCSB

Citește mai multe știri despre FCSB: 

FCSB, înțelegere cu Budescu! Totul a fost făcut public: „Vine la noi, am vorbit cu el!”

EXCLUSIV Gigi Becali, atacuri și jigniri după arbitrajele din Liga 1: „Sunteți nemernici! Nu mai tac. Vai de capul vostru, cu mizeriile voastre”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (54)
sssilvio
sssilvio  •  17 Februarie 2021, 12:42
Postat de mosvasile pe 17 Februarie 2021, 12:36

Pai de ce crezi ca a sponsorizat el cu cate un milion de euro campania electorala a liberalilor?Nu ca sa se puna bine si cu ei?

parpalache=zorrozabal=mosvasile. Hai nene, ca s-a prins toata lumea, nu iti mai tot da reply de pe un cont pe celalalt, vrei sa-l intreci pe Iosif? :)))

mosvasile
mosvasile  •  17 Februarie 2021, 12:36
Postat de parpalache pe 17 Februarie 2021, 10:24

UTA are 11%!Dar va primi banii aia...la pastele cailor!Daca sunt„destepti”(cum va zice Becali),vor primi vreo 250 de mii,cat le va„arunca”marinimosul baskan si-ii vor zice si „saru mana”!Daca nu...nu-i vor primi nici p-aia!De ce?Pai ia sa ne imaginam ce va zice baskan-ul pe GIGI SPORT1-(in aprobarile unanime ale „specialistilor”,ale profesorului Ilie Dumitrescu si a pensionarului Cornel Dinu si bineinteles a lui Ovidiu Ioanitoaia):„Ce?!Au ei vreun merit ca io l-am vandut cu unspe milioane!?Ca io mi-am pus cooperativa la treaba, sa-l facem pe baiat golgeter!?Cine i-a facut atata publicitate pe toate canalele!?Eee!Daca ma supar bag fcsb-ul in faliment si mut baietii la Clinceni!Si o sa va arat ca Federatia va avea grija sa comunice la UEFA ca Clinceni e Steaua!Ca sa iau si coeficientul!Bine,asta daca pana atunci nu intra UTA in faliment!Vorba aia:Ori moare magarul,ori pierde samarul!”

Pai de ce crezi ca a sponsorizat el cu cate un milion de euro campania electorala a liberalilor?Nu ca sa se puna bine si cu ei?

mosh_gerilla.1948
mosh_gerilla.1948  •  17 Februarie 2021, 12:23
Postat de mosh_gerilla.1948 pe 17 Februarie 2021, 11:32

Într-adevăr, trebuie să recunosc, GSP-ul are și ceva ce lipsește celorlalte platforme. Faptul că, indiferent când vrei să răspunzi unui user, în momentul când dai enter, comentariul este afișat în capul listei. În felul ăsta, mă asigur că alde iosif / randoom vede ce am scos din sac pentru ei.

Problema este că nu doar cel căruia i-am răspuns vede ce am scos din sac, ci și...moderatorii / cenzuratorii! De fapt, imediat ce mă văd, aceștia intră în panică!!

Vezi toate comentariile (54)
Comentează