FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

L-a dat afară după 90 de minute! Rața, pe lista jucătorilor condamnați rapid de Becali

Vadim Rața a împlinit 29 de ani pe 5 mai/ foto: Cristi Preda
Vadim Rața a împlinit 29 de ani pe 5 mai/ foto: Cristi Preda

Articol de , , - Publicat miercuri, 31 august 2022 07:03 / Actualizat miercuri, 31 august 2022 10:08

Cu două săptămâni în urmă, Becali îl considera pe Vadim Rața un fotbalist suficient de bun ca să-l ajute în lupta pentru titlu. Acum îl trimite înapoi la Voluntari și acceptă să piardă bani doar ca să scape de el.

Dacă nu ești foarte tânăr, astfel încât Becali să spere că te va putea vinde cu câteva milioane de euro, trebuie să joci grozav chiar în prima repriză pe care o prinzi la FCSB sau ajungi deja să fii în pericol de a fi dat afară.

Eugen Neagoe, de neoprit după eșecul cu Rapid: „VAR-ul e o rușine! Sună la FIFA și UEFA ca să dea penalty?” + Chipciu: „Îmi venea să sparg vestiarul! Suspendă-l, să sufere”
RAPID - U CLUJ 1-0
Eugen Neagoe, de neoprit după eșecul cu Rapid: „VAR-ul e o rușine! Sună la FIFA și UEFA ca să dea penalty?” + Chipciu: „Îmi venea să sparg vestiarul! Suspendă-l, să sufere”

Cel mai nou nume de pe lista lungă cu jucători pe care Gigi i-a judecat sumar și i-a condamnat: Vadim Rața. Mijlocașul moldovean a fost achiziționat în vara aceasta de la FC Voluntari cu 300.000 de euro, a apucat să joace câte o repriză în două meciuri și patronul a și ajuns la concluzia că Rața nu e fotbalist de FCSB.

Gigi a negociat ieri cu FC Voluntari condițiile în care îl poate trimite înapoi în Ilfov pe fotbalistul în vârstă de 29 de ani. El nu a apucat să achite prețul de 300.000 de euro pe care îl convenise cu clubul pe care-l conduce finul său, primarul Pandele. 

FC Voluntari ar fi putut să refuze să ia jucătorul înapoi și să insiste să capete banii care i se cuveneau, numai că subțirimea lotului și rezultatele slabe au determinat clubul să devină și el atras de readucerea lui Rața.

Mihai Stoica, despre Vadim Rața: „N-am știut că nu se adaptează”

Vadim a fost titular în victoria cu Chindia, 3-2, și apoi a evoluat din start și în egalul cu Hermannstadt, 2-2. În ambele meciuri a fost înlocuit după prima repriză și a înregistrat evoluții slabe.

Mihai Stoica i-l recomandase pe Rața lui Becali. Managerul a explicat la Orange Sport că el nu anticipat cât de greu avea să se acomodeze moldoveanul: „Gigi e foarte nemulțumit de Rața, ne-a zis «Băi, m-am luat după voi!». Dar noi n-o să putem ști niciodată cum face un jucător tranziția de la o echipă la alta. Spre exemplu, Țucudean părea să fie interesant când era la Dinamo, apoi a mers în Belgia, s-a întors și a ajuns la FCSB. Gigi nu mai știa cum să scape de el, după care Țucudean a fost senzațional la CFR Cluj!”.

Rața a bifat deja două cluburi în sezonul acesta, Voluntari și FCSB, și regulamentul nu-i permite să mai joace și pentru al treilea, ceea ce înseamnă că internaționalul din Moldova e forțat să aleagă dacă stă pe margine un an și încasează salariul de la Becali sau se întoarce în Ilfov și redevine titular de bază în echipa lui Ciobotariu. 

30 de meciuria jucat Rața în naționala Moldovei, pentru care a marcat un gol. În România, el a mai jucat la Chindia și la FC Voluntari înainte să ajungă la FCSB

E normal să existe presiune, depinde doar de mine să joc bine și să rezist.

- Vadim Raţa, după ce a semnat cu FCSB

Vadim Rața este cel mai bun mijlocaș din România, el joacă un fotbal total! El caută spațiile, știe să apară la finalizare, ceea ce este foarte important pentru o echipă ofensivă, așa cum e FCSB. E și creativ, scoate adversarul din joc. Are o liniște în joc pe care n-o au mulți. Îl felicit pe MM fiindcă s-a gândit la transferul acesta!

- Ilie Dumitrescu, imediat după ce Rața a semnat cu FCSB

Pe cine a mai condamnat rapid Becali:

  • Zdenek Ondrasek. Atacantul ceh fost la Plzen a semnat cu FCSB în vara anului trecut. El a apucat să joace chiar mai puțin decât a jucat Rața, nu a fost niciodată titular și a adunat doar 67 de minute în două partide, suficient pentru ca Becali să constate că nu era îndeajuns de bun și să-l dea afară
  • Stipe Vucur. Apărătorul croat a ajuns la FCSB tot în vara anului trecut. A prins loc în echipă pentru două meciuri, apoi Becali i-a propus să rezilieze contractul. Vucur nu și-a mai găsit nici o echipă de atunci, deși are doar 30 de ani. Ca să accepte să plece din România, el a fost despăgubit cu 60.000 de euro, ultimii bani pe care i-a mai câștigat în fotbal.
  • Lukasz Gikiewicz. În 2019, Becali căuta un atacant și a primit o recomandare într-o întâlnire întâmplătoare cu Florin Motroc la schitul Darvari. Ex-rapidistul i-a spus să-l ia pe Gikiewicz, pe care el îl antrenase în Iordania. Polonezul a prins trei meciuri la FCSB, unul singur întreg, înainte să fie pus pe liber cu forța. A urmat un litigiu în care atacantul a susținut că a fost victima torturii psihice în perioada în care s-a aflat sub contract cu clubul lui Becali. Gikiewicz a câștigat procesul și a primit mai mult de 50.000 de euro. Acum are 34 de ani și nu a mai jucat din martie, când a apărut în campionatul din India.
  • Gora Tall. Cazul senegalezului a fost ciudat și un pic amuzant. Stoichiță a recomandat achiziționarea lui, după care nu l-a folosit nici măcar un minut în prima ligă. Surse din club explicau atunci, în 2010, că africanul "suferea de oboseală cronică". A fost dat afară după șase luni și a revenit în Cipru.

VIDEO. Negocieri în curs pentru plecarea fotbalistului de la FCSB » Dică a confirmat în conferință: „A discutat și domnul Becali, e mai bine așa”

Citește și alte știri din Liga 1:

Grevă, datorii, pericol de faliment » Primăria vrea ca echipa din Liga 1 să DISPARĂ și să finanțeze rivala din „județeană”!

Rapid - U Cluj 1-0 » SuperLideri, după un meci rezolvat de la punctul cu var

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
johnny2
johnny2  •  01 Septembrie 2022, 04:53

Isi bate joc de viata oamenilor cu banii lui sper ca in viata lui sa nu castige titlul.

ultras_alb_inchis
ultras_alb_inchis  •  31 August 2022, 13:19
Postat de octavianus pe 31 August 2022, 12:16

Incerc sa privesc totul dintr-o alta perspectiva, Volunari de unde este finantata ? finul sau nasul nu stiu exact cum sunt ei Gigi si Pandele, fac afaceri impreuna ? iti dau 300mii, nu-ti mai dau, ia-ti jucatorul inapoi, este corect ? este Voluntari un satelit al FCSB ? dar Botosani ? este sanatos pentru competitie ce se intampla ? restul cu acomodatul si valaorea jucatorilor sunt povesti, ca in orice poveste luati urma banilor cum se spune.....ajungeti si la versiunea adevarata. Gigi are bani si face ce vrea cu banii lui dar oare face ce vrea si cu etica si corectitudinea competitiei ? Poat cineva sa bage mana in foc ca Voluntari de exemplu isi apara corect sansele cu FCSB ? dar Botosani ? Nu sunt specialist dar Rata imi pare un jucator peste media campionatului, nu stiu cat de tare il va afecta acest du-te / vino dar fotbal stie.

De-aia a pierdut Becali titlul in penultima etapa, fix cu Voluntari. Ca nu si-au aparat corect sansele. De unde apareti toti?

romeverest
romeverest  •  31 August 2022, 13:03

Pipereanul ar fi capabil sa-l dea afara si pe Messi, daca l-ar avea in echipa, pentru doua meciuri nereusite !! Omul asta nu are nicio treaba cu fotbalul !! Faptul ca isi bate joc de jucatori ca si cum ar fi oile sale din spatele casei, este o chestie de inteligenta si educatie !!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează
Close