FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT

EXCLUSIV Grevă, datorii, pericol de faliment » Primăria vrea ca echipa din Liga 1 să DISPARĂ și să finanțeze rivala din „județeană”!

Articol de , , - Publicat marti, 30 august 2022 21:17 / Actualizat miercuri, 31 august 2022 00:32

La Hermannstadt, salariile nu au mai fost plătite de două luni și jucătorii au refuzat să participe la antrenamentele din ultimele două zile. Șefii locali speră ca echipa aceasta să dispară și să rămână în oraș doar Inter Sibiu, formația din Liga 4 pe care o finanțează.

Situația din sezonul trecut, cu Clinceni și cu Gaz Metan muribunde în a doua jumătate a campionatului, se repetă în stagiunea aceasta cu Hermannstadt. Sibienii se descurcă foarte bine pe teren, ei tocmai au remizat cu FCSB la București, 2-2, într-o partidă în care au evoluat surprinzător de bine. Prestațiile lor bune sunt invers proporționale cu datele din contabilitatea clubului.

Jucătorii nu au mai fost plătiți în ultimele două luni, încă nu au încasat bonusurile pentru promovare, nici prime din sezonul acesta, iar chiriile nu le-au fost achitate de patru luni. Ei au protestat la începutul meciului cu FCSB, când au rămas nemișcați pe teren timp de 25 de secunde. Adversarii le-au respectat gestul și au pasat mingea în terenul lor, nu au atacat.

Gigi Becali, sponsorul Ligii 1 » Suma totală achitată în 19 ani + Top 10 cluburi unde a virat cei mai mulți bani
FCSB
Gigi Becali, sponsorul Ligii 1 » Suma totală achitată în 19 ani + Top 10 cluburi unde a virat cei mai mulți bani

Primăria din Sibiu ține cu Inter

Fotbaliștii lui Măldărășanu au continuat cu o grevă temporară, au boicotat antrenamentele pe care le aveau programate în ultimele două zile Antrenorul nu a insistat să-i convingă să participe la ședința de pregătire, sătul și el să le tot ceară jucătorilor să se antreneze și să joace fără să fie plătiți. 

Tocmai pentru că nu mai avea puterea să intre în vestiar și să negocieze cu niște fotbaliști tot mai dezamăgiți, Dani Coman a demisionat de curând. După promovare, el era sigur că aveau să apară soluții pentru ameliorarea situației financiare. Când s-a lămurit că sărăcia devenea tot mai mare, fostul portar a plecat.

Înainte să demisioneze, Coman a insistat că autoritățile locale ar trebui să investească pentru salvarea echipei. Surse din club susțin că Primăria și Consiliul Județean ar fi interesate mai degrabă să dispară Hermannstadt și să încurajeze progresul lui Inter Sibiu, o formație aflată acum în liga a patra. 

Inter Sibiu a mai existat și a fost chiar în prima ligă în prima parte a anilor '90. I-a avut în lot pe Majearu, pe Mihali și pe Dorinel Munteanu, iar antrenorul cel mai de succes a fost Viorel Hizo.

Hermannstadt va avea mari probleme în continuare, întrucât conducerea a cesionat deja banii pe care clubul urma să-i încaseze din drepturile TV. A trebuit să recurgă la soluția aceasta fiindcă existau creditori care presau societatea.

Nu știm cât o să mai jucăm. Deja s-a rărit conducerea, se rărește și echipa, să vedem cine o să mai rămână. La fiecare antrenament vorbim numai despre bani și când ne gândim la problemele pe care le avem ne piere tot cheful de fotbal 

- Mihai Butean, fundaș Hermannstadt

Un transfer ar mai prelungi agonia

Hermannstadt ar mai lua o gură de aer dacă ar vinde un jucător. Pentru golgheterul Baba Alhassan, cu patru goluri în șase meciuri, există o ofertă de la Albacete, liga a doua spaniolă. Albacete luptă pentru promovare sub comanda lui Ruben Albes, antrenorul pe care Anamaria Prodan îl adusese la Hermannstadt. 

Ibericii au propus 400.000 de euro în schimbul mijlocașului ofensiv în vârstă de 22 de ani. Ghanezul Alhassan a mai evoluat în Spania pentru Valladolid, dar la echipa a doua. Interes există și pentru Daniel Paraschiv, dorit de Șkupi, din Macedonia de Nord.

Se grăbesc să scape

Jucătorii sunt îngrijorați fiindcă mercato va fi închis pe 5 septembrie și ei vor rămâne blocați la Hermannstadt dacă nu reușesc să rezilieze contractele și nici nu depun până atunci memorii pentru a deveni liberi. 

„Marcator în meciul cu FCSB, Mihai Butean a recunoscut: „Se termină în curând perioada de transferări și poate nu reușim să plecăm de aici, ne e frică. Dacă depunem memorii pe urmă, conducerea poate să ne scoată din lot ca să ne pedepsească pentru asta". 

Portarul Iliev a plecat deja de la echipă din cauze financiare.

VIDEO Mihai Butean, despre situația jucătorilor de la Hermannstadt: „Am încercat să tragem un semnal de alarmă”

Citește și: 

Un fost președinte de club din Liga 1 a fost arestat! Condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a folosit Poliția Locală pentru a-și spiona amanta

CFR Cluj pregătește noi transferuri » Anunțul lui Dan Petrescu: „Vin până duminică”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (39)
grro
grro  •  31 August 2022, 12:00
Postat de nicto pe 31 August 2022, 06:11

Pai Inter Sibiu a inlocuit in fotbalul sibian pe Soimi Sibiu... echipa care a jucat foarte multi ani in B si era pe primele locuri... Inter a urcat in perioada lui Nicu Ceausescu...

Inter Sibiu nu a înlocuit pe Șoimii Sibiu. Au fost două echipe diferite care au evoluat, în trecut, paralel în sportul sibian. Cam așa ca Steaua și Dinamo în sportul bucureștean!

ali.bec
ali.bec  •  31 August 2022, 10:36
Postat de tinn_2 pe 30 August 2022, 21:44

Prostii. care-s "șefii locali" care țin cu Inter? N-au nume? Șefii sunt șefe, și plătesc la H'stadt tot ce le permite legea, adică aproape tot în afară de salarii. La Sibiu nu e csa, se face ce se poate în limitele legii

***, băiat-o, dacă dispare FC Scornicești, n-ar fi mai bine sa dispari și tu de rusine?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  31 August 2022, 10:15
Postat de tinn_2 pe 31 August 2022, 00:11

păi atunci trei sferturi din echipele din L1, în frunte cu kfr, ar fi pa

Asa ar trebui. De fotbal cu amatori avem posibilitati, aia facem.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează