FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Gigi era acţionar! » În momentul în care a dus valiza la Cluj, Steaua îl avea în acte pe Becali ca oficial

Mirel Rădoi (stînga) este finul lui Gigi Becali
Mirel Rădoi (stînga) este finul lui Gigi Becali

Articol de - Publicat joi, 06 iunie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 05 iunie 2013 22:05

Latifundiarul a realizat cesiunea ultimelor 27% din acţiunile pe care le deţinea la club abia în 2010.

Cei din Ghencea au anunţat pe toată durata procesului în Dosarul Valiza că Steaua nu riscă nimic întrucît la vremea cînd s-au comis faptele, mai 2008, Gigi Becali nu avea nici o funcţie oficială în club.

Chiar şi şeful LPF a marşat pe această idee în dimineaţa zilei în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urma să dea verdictul, susţinînd că acesta e şi motivul pentru care pe plan intern nu riscă absolut nimic.

Gazeta Sporturilor a scris în ediţia de ieri că acest scenariu nu e posibil şi pentru că Teia Sponte, condamnat şi el pentru complicitate la dare de mită, era la vremea respectivă vicepreşedintele CA al Stelei. În plus, GSP a verificat la Registrul Comerţului modul în care au fost deţinute acţiunile clubului în ultimii 5-6 ani.

În mai 2008, atunci cînd a trimis valiza la Cluj, Becali figura ca acţionar al clubului! Nu era unul majoritar, ci mai deţinea 27 la sută din acţiuni. La acestea a renunţat, prin intermediul unei cesiuni, abia în 20 ianuarie 2010, adică la mai bine de un an şi jumătate de la săvîrşirea infracţiunii de dare de mită.

Astfel, condamnarea primită marţi în acest dosar va figura, inclusiv atunci cînd cazul va fi judecat de UEFA, în dreptul a încă unui oficial al clubului de fotbal Steaua, ceea ce atrage, automat, răspunderea clubului.

"Dom'le, Gigi Becali nici nu era în acte, cum să o judeci pe Steaua pentru chestia asta?!" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

Declaraţii din ultimii doi ani ale lui Gigi Becali

"Să fiu condamnat în dosarul Valiza e o absurditate, n-are sens să vorbim. Bine, să admitem că s-ar întîmpla ceva utopic şi aş fi condamnat, atunci UEFA ar exclude Steaua din Europa, dar, repet, e imposibil ca premierea să fie corupţie!" (Gigi Becali, în 2011)

"Am fost achitat, gata! Dacă procurorii vor face recurs la completul de 5, atunci să ştie că le voi cere dobîndă la cele 1,7 milioane de euro, o să aibă să-mi dea 400.000, deci să stea în banca lor dacă nu vor belele!" (Gigi Becali, în 2012)

"Mi se rupe p..a de Poliţie şi DNA"

După condamnarea pe care Înalta Curte a decis-o marţi în Dosarul Valiza, anumite discuţii pe care Gigi le-a avut în mai 2008 şi care sînt baza stenogramelor din acest caz sînt puse acum într-o altă lumină.

Iată cîteva dintre pasajele cele mai edificatoare, care demonstrează că faptele pe care patronul Stelei le comitea atunci nu numai că nu-l speriau, dar era chiar sfidător la adresa celor care îl ascultau şi la adresa procurorilor.

Rădoi: Naşule, uite acum m-au sunat băieţii de la U Cluj...
Becali: Da!

Rădoi: ... şi mi-au zis că au vorbit cu Toni, că le-ar fi tran... Da' telefonul e ascultat?
Becali: Păi, da' auzi, normal că e ascultat!

Rădoi: A! Păi, atunci trec eu mîine, naşule, dimineaţă. Mata eşti la palat?
Becali: Păi, zi, măi, că îmi bag p...a! Ce dacă e ascultat? Să-mi sugă p..a!
.....

Rădoi: Păi, naşule. Să nu, să nu trimită ăia poliţia...
Becali: Şi dacă trimit?! Îmi beleşte p...a poliţia sau ce? Am furat ceva sau ce? Şi am trimis pe Teia să cumpere un teren în Cluj.

Rădoi: Mda!
Becali: Înţelegi? Du-te, bă! Bă finule, mi-e frică mie de căcaturi de-astea, mă?

Rădoi: Eu ştiu, naşule?! Abia aşteaptă ăştia...
Becali: Bă băiatule, mie mi-e frică cînd fur, atîta! Dacă fur, bă băiatule. Păi, cînd eu sînt corect şi fac dreptate! Eşti nebun la cap?! Şi care e treaba? Pînă la urmă, risc, ce vrei să fac?
....

Becali: Deci, eu dacă mă ascultă te doare în p..ă pe mata! Păi, şi pe mine mă doare în p..ă şi de DNA, că eu nu fac nimic...
Horoba: Da! Da!

Luare de mită n-a existat?
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat doar condamnări pentru dare de mită în Dosarul Valiza, însă nu există nici măcar o sancţiune şi de luare de mită!

Iniţial, atunci cînd au instrumentat dosarul, procurorii au solicitat urmărirea penală şi faţă de Toni Doboş şi Traian Bendorfean, pentru luare de mită. Ulterior, aceştia au fost scoşi de sub urmărirea penală.

Un posibil motiv a fost oferit de avocatul lui Becali, Cătălin Dancu, într-un material publicat de GSP în 10 mai 2008: "Procurorii mi-au spus atunci că toată acţiunea s-a făcut în baza unui autodenunţ, a unui înscris, dar cînd am solicitat acel document mi-au spus că e secret".

Steaua explică azi
Managerul general al Stelei va susţine azi o conferinţă de presă în care va oferi punctul de vedere oficial al clubului în această situaţie. "Voi argumenta de ce NU se pune problema excluderii Stelei din competiţiile continentale, mai precis din Champions League", a anunţat ieri, pe pagina lui de facebook, Mihai Stoica.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (84)
adrian008
adrian008  •  06 Iunie 2013, 16:58
Postat de fffff pe 06 Iunie 2013, 16:08

2008 fratilor va dati seama??? ce mai conteaza daca era actionar, statul roman sa plateasca...eu daca cumparam steaua si eram patron ma dadea afara din europa??pentru ca in momentul vanzarii clubului exista o decizie de achitare pe plan sportiv si civil?? e o aberatie??? mai ales cu terenurile e strigator la cer timp de 17 ani NIMIC si dupa 17 an te condamna?:)))sa il caute ca vindea branza la 14 ani si nu avea casa de marcat poate il inchid mai rau:))), trebuie exclus din europa in anul 2009 hai 2010 nu dupa 5-6 ani..e o aberatie...acuma se incearca manipularea presei negativ fata de clubul Ghencea probabil ca se uita si cei din afara si sa citeasca minciunile.

hopa stai putin.a fost achitat de tribunalul bucresti si DNA a facut recurs.s-a judecat la curtea de apel si e din nou achitat.DNA face recurs la ICCJ. este tribunalul suprem cu cel decizional.se poate apela doar in cauze penale la el.si primeste 3 ani.deci procesul a durat 5 ani.nu ai ce sa ii faci dar asta e justitia in romania

fffff
fffff  •  06 Iunie 2013, 16:08

2008 fratilor va dati seama??? ce mai conteaza daca era actionar, statul roman sa plateasca...eu daca cumparam steaua si eram patron ma dadea afara din europa??pentru ca in momentul vanzarii clubului exista o decizie de achitare pe plan sportiv si civil?? e o aberatie??? mai ales cu terenurile e strigator la cer timp de 17 ani NIMIC si dupa 17 an te condamna?:)))sa il caute ca vindea branza la 14 ani si nu avea casa de marcat poate il inchid mai rau:))), trebuie exclus din europa in anul 2009 hai 2010 nu dupa 5-6 ani..e o aberatie...acuma se incearca manipularea presei negativ fata de clubul Ghencea probabil ca se uita si cei din afara si sa citeasca minciunile.

adrian008
adrian008  •  06 Iunie 2013, 14:02
Postat de vaalah pe 06 Iunie 2013, 13:25

Kretine daca FRF judeca Steaua dupa ROF actual vita proasta si nu dupa cel in vigoare la data valizei , Steaua castiga la Curtea Constitutionala imediat ( maxim 10 zile dureaza acolo ) si actele FRF impotriva Stelei sunt anulate ! Fugi la scoala tzaranete ca esti prost de puti !

si inca ceva ,la Curtea Constitutionala nu se va judeca niciodata o asemenea speta.la acea curte se judeca cu totul altceva.de exemplu daca se da o lege noua ei au grija ca acea lege prin prevederile ei sa nu incalce Constitutia.sau legea referendumului .nu judeca aia niciodata asa ceva.dar de unde sa stii tu ca bubui de idiot dar ii ataci pe altii

Vezi toate comentariile (84)
Comentează