FOTBAL  »  Superliga  »  FCM TG. MUREŞ - STEAUA, SÎMBĂTĂ, 14:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Gigi, fără repere! » Portretul lui Becali făcut de oamenii din club: nu mai are încredere în nimeni, nici măcar în el

Articol de , - Publicat joi, 18 noiembrie 2010 00:00

Căderea din clasament, milioanele de euro pierdute pe transferuri nerentabile, rotaţia antrenorilor l-au bulversat pe patronul Stelei.

Steaua e în derivă. Acest lucru se ştie şi clasamentul e cel mai tare argument: locul 8 după 15 etape disputate, la 11 puncte de liderul Oţelul. Ceea ce nu se ştie e faptul că şi patronul e în derivă. Gazeta a discutat în ultimele zile, după eşecul cu Gaz Metan, cu diverse persoane din club, şefi, angajaţi la diverse departamente, persoane din staff, apropiaţi ai lui Becali pentru a încerca să-i facă un portret celui care decide totul în Ghencea.

Dezvăluirea
Puse cap la cap, părerile sînt surprinzătoare. "E la momentul în care nu mai ştie încotro e drumul corect", sună opinia unui om din club. "După transferul ratat al celor 7 de la Urziceni, a intrat într-un impas de logică. Imediat după acea megamutare, era sigur că va cîştiga la pas campionatul, toată lumea îi spunea asta, nu concepea nici un eşec. Acum, nu mai ştie ce să facă".

Confirmarea publică
Luni seară, la 24 de ore după meciul cu Gaz Metan, Gigi a fost întrebat la GSP TV, de Radu Naum, ce aşteptări are în viitorul apropiat. Răspunsul? "Nu mai ştiu ce să mai aştept, pur şi simplu nu mai ştiu! E o nebunie, o nebunie totală, nu vedeţi?!".

Dezvăluirea
O altă persoană din club povesteşte modul în care şi-a şocat apropiaţii prin numirea lui Lăcătuş. "Cînd a plecat de la Galaţi, după ce s-a pierdut meciul cu 1-0, a spus răspicat că nu se pune problema să numim un antrenor imediat şi că ar fi o greşeală pentru că trebuie să stăm să analizăm bine. Acest lucru i l-a spus toată lumea, inclusiv Iordănescu, iar el a fost de acord. Ne-a zis să ne ducem acasă şi să stăm liniştiţi".

Seara însă, Becali l-a numit, în direct la GSP TV, pe Lăcătuş. "Nu ne-a dat nici un telefon, nimic. A doua zi, la fel, nici o explicaţie. Unii dintre apropiaţii săi au încercat să-i spună că face o greşeală, că Lăcă nu e omul potrivit, iar reacţia lui a fost: <Dar ce să fac? A zis la televizor că vrea să vină, l-am luat pe el. Aşa mi-a venit în seara aia, să-l pun pe el>".

Confirmarea publică şi cea privată
La mai puţin de două luni de la acel moment, Becali a ieşit şi a spus răspicat: "Mi-am pierdut încrederea în Marius". Această declaraţie a fost publică. Ceea ce nu se ştie dezvăluie altcineva din club: "Apropiaţii care atunci i-au zis că face o greşeală cu Lăcătuş i-au spus acum: <Vezi unde-am ajuns dacă nu ne-ai ascultat?!>. De obicei, la astfel de reproşuri, reacţiona violent. De această dată, n-a zis nimic. Absolut nimic!".

Dezvăluirea
Poate mărturisirea cea mai surprinzătoare e făcută de un angajat extrem de important: "În anii trecuţi, echipa mergea bine, cu decizii puse în aplicare de patron, unele dintre ele sugerate de alte persoane. Acum, totul merge prost, a pierdut pe rînd sfătuitori ca Piţurcă, Hagi, dar a ajuns în punctul în care nu mai crede nici sfaturile primite, nici în ideile pe care le are el. E în punctul în care pur şi simplu şi-a pierdut toate reperele".

Confirmarea publică
Tot la GSP TV şi tot după înfrîngerea cu Gaz Metan, Gigi a fost întrebat ce va face din iarnă: "Voi face o nouă selecţie şi voi lua cei mai buni jucători din Liga 1, dar nu mă întrebaţi de nume, că nici eu nu le ştiu acum. Antrenor? De unul străin m-am lecuit, pînă vine şi cunoaşte campionatul, pînă învaţă limba, durează prea mult. Bine, e posibil un Bergodi, un Napoli, evreul ăla care a fost la Urziceni, un Zenga, ăştia care a mai lucrat aici, dar fără Dusan Uhrin, că am auzit lucruri urîte despre el. Oricum, nu ştiu ce va fi, sincer vă spun".


DEZVĂLUIRE

"M-am văzut cu Olăroiu, mi-a zis că Steaua e în acest moment în punctul în care eram în 2004, cînd a plecat Piţurcă, înainte să vină Zenga. Deci ar trebui să mai treacă un an şi ceva pînă ca echipa să ajungă la ce a fost cînd a venit Oli, la finalul lui 2005?!"
Gigi Becali, patron Steaua

S-a închis cercul
Perioada    Ce se întîmpla cu Steaua    Portretul lui Becali
Vara lui 2004 Era 0 în Europa, pierduse fanii, fără trofeu de 3 ani    Era la început ca patron, era condus pînă atunci de Piţurcă; a acceptat apoi să meargă pe mîna lui MM Stoica
2005-2006 Semifinală în Cupa UEFA, două titluri în Liga 1, încasări de milioane    Accepta ca echipa să fie condusă de cuplul manager-antrenor, însă a avut primele imixtiuni peste capul antrenorului, vezi cazul Andrei Cristea
2007-2008 Fără trofee interne, dar cu prezenţe în Ligă, plus venituri mari    În vîrful pieţei imobiliare, Becali preia de unul singur controlul, făcînd transferuri pe bandă rulantă, în care investea milioane de euro
2008- vara 2010 Se prăbuşeşte în Liga 1, în Europa face figuraţie în grupele Europa League, războaie dese cu fanii    Conduce clubul de unul singur, face 5 modificări de antrenor, schimbă zeci de jucători, decide interzicerea fanilor pe stadion
toamna lui 2010 Nu mai contează în Europa, şi-a pierdut suporterii, fără trofeu de 4 ani    Gigi spune singur: "Nu mai ştiu la ce să mă aştept, totul e o nebunie"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
hofer
hofer  •  18 Noiembrie 2010, 14:16

Imi pare rau de Becali deoarece nu cred ca este un om rau insa in sport trebuie sa dai liniste si incredere Antrenorului si Echipei deoarece acestia sint capitalul tau. Baieti trebuiesc incurajati si atunci le creste valoarea nu facuti fertig cu ou si cu otet deoarece le scade valoarea si devin nesiguri pe ei.

hofer
hofer  •  18 Noiembrie 2010, 14:08

Becali este vinovatul principal! Performanta se face cu multa munca, continuitate, perseverenta, rabdare, incredere si foarte multa liniste. La Steaua nu gasesti nici unul din aceste atribute. Performanta nu este ca un teren pe care il cumperi astazi cu un leu si il vinzi maine cu doi.

filozoful
filozoful  •  18 Noiembrie 2010, 13:31

...si bani pentru transferuri...ceea ce ma indoiesc, Becalii a ajuns la fundul sacului...tranzactii cu terenuri ? de unde bani?..criza va fi si mai mare la iarna in toate domeniile,lipsa de lichiditati va fi o problema..

Vezi toate comentariile (31)
Comentează