FOTBAL  »  Superliga  »  UNIREA URZICENI - STEAUA, DUMINICĂ, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Gigi scoate iar valizele! Becali va premia din nou adversarele Stelei!

Gigi Becali, Becali, Steaua
Gigi Becali, Becali, Steaua

Articol de GSP - Publicat joi, 04 martie 2010 00:00

Becali a anunţat că va oferi din nou bani celor care vor învinge contracandidatele Stelei. Sumele pornesc de la 100.000 de euro

Finalul celui mai încins retur din istorie poate fi agitat de stimulentele financiare aruncate în joc de Gigi Becali. Patronul Stelei a continuat ieri, în instanţă, lupta cu justiţia pentru a-şi recupera cei 1,7 milioane de euro, bani sechestraţi ca urmare a scandalului Valiza din 2008. El încearcă şi să dovedească faptul că că tentativa de premiere în fotbal nu poate fi asilimată cu darea de mită, care e faptă penală.
Vezi momentul în care Gigi Becali anunţă premierea adversarilor!  (video)

Becali e hotărît ca după încheierea procesului să anunţe oficial premierile pentru adversarele contracandidatelor la titlu: "O să ţin o conferinţă la palat şi fac ofertă publică de recompensă înaintea ultimelor cinci etape". El a aruncat pe piaţă şi anumite sume: "Cine o bate pe CFR primeşte 100.000 de euro, cine o încurcă pe Dinamo ia 200.000 de euro, iar cine învinge Rapidul primeşte mai mult. De ce? Sînt ei mai coloraţi, d-aia!".

Dosarul Valiza, în care Gigi Becali este învinuit alături de Victor Piţurcă şi Teia Sponte, a fost trimis ieri către Curtea Constituţională. Motivul? Lămurirea caracterului de funcţionar public care stă la baza săvîrşirii actului de corupţie.

"Nu se poate trezi un patron că schimbă regulile de la el putere. Becali poate eventual să spună că dă 100.000 pe o oaie, dar nu pentru a premia o altă echipă"
Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui

REGULAMENTUL SPORTIV
Riscă doi ani de interdicţie

Dacă Becali va promite bonusuri sau va premia vreo echipă în actualul campionat, el va încălca regulamentul sportiv aflat în vigoare. Conform articolului 60 din Regulamentul Disciplinar "fapta unei persoane de a promite, oferi sau acorda sume de bani unui jucător, antrenor, oficial al unui club sau altei persoane, în scopul de a stimula echipa clubului respectiv să-şi apere corect şansele dintr-un joc de fotbal, se sancţionează cu suspendare de 2 ani şi penalitate sportivă de 1.000.000 de lei noi. În caz de recidivă, sancţiunea aplicată anterior va fi întotdeauna dublată".

CODUL PENAL
Va fi achitat?
În justiţie, Gigi Becali mizează în apărarea sa pe intrarea în vigoare a noului Cod Penal, aprobat deja de Parlament şi semnat de preşedintele Traian Băsescu. Textul nou de lege prevede că persoana angajată la o societate exclusiv cu capital privat, cum e cazul fotbaliştilor, nu mai este considerată funcţionar public, adică acuzaţia de dare şi luare de mită cade. "Va fi achitat dacă se va întîmpla acest lucru", a spus unul dintre avocaţii din caz.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
 •  05 Martie 2010, 10:57

Cum puii mei poti sa pui un asemenea titlu? Ce scoala ai facut, prietene? Sau copy-ul vostru n-a vazut? Gigi scoate iar valizele! Becali va premia din nou adversarele Stelei! Poate sunt eu prea carcotash, dar daca n-as sti despre ce este vorba, as intelege ca Berbecali da bani la Dinamo, la CFR, la Timisoara..... Cum sa zici: "va premia adversarele Stelei" :))))))))))))))

 •  04 Martie 2010, 20:28

corect: becali premiaza din nou adversarii contracandidatelor stelei. ca nu cred ca isi premiaza adversarii directi

 •  04 Martie 2010, 13:53

Si daca banii sunt ca echipele respective sa o lasa mai "moale" cu Steaua, nu numai sa bata pe CFR sau DINAMO???? pentru ca mie e evident ca daca primesti de la Steaua bani, nu o sa lupti contra stelei cum lupti contra lui CFR sau Dinamo!!!Asta e un campionat corect sa fie legal premierea altor echipe???? Premiaza-ti propriile jucatori ca sa castige toate meciurile si gata!!! Daca nu sunt in stare sa castige meciurile nu merita sa fie campioni!!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close