FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Analiză GSP Program infernal pentru Giovanni Costantino » Îl prinde paltonul pe antrenorul italian la FCU Craiova? + Garanțiile lui Mititelu

Adrian Mititelu și Giovanni Costantino FOTO: FCU Craiova
Adrian Mititelu și Giovanni Costantino FOTO: FCU Craiova

Articol de - Publicat luni, 30 octombrie 2023 17:22 / Actualizat marti, 31 octombrie 2023 12:53

Numirea antrenorului italian Giovanni Costantino (39 de ani) nu a avut impactul așteptat de patronul lui FCU Craiova, Adrian Mititelu (55 de ani), șase puncte din meciurile cu Poli Iași și cu UTA și revenirea în lupta pentru play-off.

Formația din Bănie a obținut doar un punct, 1-1, în Copou, și a pierdut pe teren propriu, 2-3, cu echipa lui Mircea Rednic. Cu 14 puncte, după 14 etape, FCU Craiova a coborât pe locul 13, de baraj.

Un nou episod în dezbaterea „Bani publici în sport” » Dan Udrea scrie despre cum mâna întinsă la stat în Superligă primește 30 de milioane de euro
BANI PUBLICI IN SPORT
Un nou episod în dezbaterea „Bani publici în sport” » Dan Udrea scrie despre cum mâna întinsă la stat în Superligă primește 30 de milioane de euro

Rezultatele, dar în mod special evoluția inconstantă a echipei, l-au determinat pe Adrian Mititelu să se replieze și să anunțe că nu se mai gândește la play-off, fixând ca nou obiectiv salvarea de la retrogradare.

„Acum s-a schimbat strategia, suntem o echipă care se luptă pentru salvarea de la retrogradare. Suntem o echipă copleșită de probleme și de lipsuri. Suntem o echipă vulnerabilă, avem nevoie de o reașezare pentru a ne salva.

Nu știu cum vom scoate cămașa, în următoarele trei etape întâlnim unele dintre cele mai bune echipe din România, CSU Craiova, FCSB și Sepsi.

După următoarele 3 meciuri, mă tem să nu fim pe loc de retrogradare. Cu siguranță vom reuși să evităm retrogradarea, dar va trebui să tragem tare. Echipa asta poate să bată pe oricine, dar trebuie să găsim formula magică", a mai declarat Mititelu.

Urmează șapte meciuri infernale pentru Giovanni Costantino

Suporterii se întreabă deja dacă îl va prinde paltonul pe Giovanni Costantino. Pentru tehnicianul italian urmează o serie de foc de șapte meciuri până la sfârșitul anului. Oltenii se vor confrunta cu formații care se bat la titlu sau pentru play-off și cu echipe din zona retrogradării.

Programul echipei FCU Craiova în Superliga până la finalul anului

  • Universitatea Craiova - FCU Craiova (4 noiembrie)
  • FCSB - FCU Craiova (12 noiembrie)
  • FCU Craiova - Sepsi (25 noiembrie)
  • U Cluj - FCU Craiova (2 decembrie)
  • FCU Craiova - FC Botoșani (9 decembrie)
  • FC Voluntari - FCU Craiova (16 decembrie)
  • FCU Craiova - Petrolul (20 decembrie)

Adrian Mititelu, garanții pe Giovanni Costantino: „Nu se pune problema să fie schimbat foarte repede”

În mod normal, Giovanni Costantino n-ar trebui să se teamă pentru postul său. Când l-a instalat în urmă cu două săptămâni, Adrian Mititelu l-a asigurat pe italian de tot sprijinul său.

„Băiatul e tobă de fotbal, sper să facă treabă. Mi-a plăcut din prima clipă, am încredere în el. L-am simțit că e bun. Îi voi acorda tot sprijinul să reușească. E nevoie de răbdare.

 Nu se mai pune problema ca el să fie schimbat foarte repede. M-am plictisit de schimbat antrenori. Dacă nici el nu reușește înseamnă că va fi greu să reușească altcineva. El este stăpânul vestiarului, are puteri depline. 

Chiar cred că va face treabă. Poate m-am hazardat. Numai ghinionul poate să-l împiedice să facă treabă. Îl simt că e bun. Cred că va ridica nivelul fotbalului românesc", declara optimist Adrian Mititelu, după numirea lui Giovanni Costantino.

Giovanni Costantino a semnat un contract valabil până la sfârșitul sezonului, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon din partea clubului.

Obiectivul lui Giovanni e să facem fotbal frumos la Craiova. Nu e nicio tragedie dacă nu prindem play-off-ul. Important este să fim sănătoși și fericiți. Asta e viața. În lume sunt necazuri mult mai mari decât pierderea unui meci
- Adrian Mititelu, patron FC Craiova, la FCU TV (17 octombrie 2023)

FCU Craiova are cea mai slabă apărare din Superliga 

Giovanni Costantino nu a reușit să remedieze problemele defensive ale echipei. În cele două meciuri, 1-1 cu Poli Iași și 2-3 cu UTA, FCU Craiova a încasat patru goluri, astfel că apărarea oltenilor a devenit cea mai slabă din Superliga, cu 27 de goluri primite, în 14 etape.

„Pot să vină Guardiola, Mourinho, oricine... Dacă nu câștigăm duelurile, nu facem nimic! În atac, suntem foarte buni, dar în defensivă... 

Dacă vrem ca echipa să aibă un sezon bun, trebuie să nu mai primim multe goluri. Trebuie să lucrăm mai mult. La golul de 3-2, cu UTA, erau cinci contra doi în careu. 

Nu e normal, o echipă care vrea să câștige meciuri nu trebuie să primească astfel de goluri", a declarat Giovanni Costantino, după înfrângerea cu UTA.

Italianul încearcă să le insufle jucătorilor o mentalitate de învingători. Primul său mesaj pentru vestiar a fost: „Obiectivul e să câștigăm toate meciurile. Pe termen lung, vrem să avem un sezon bun. Dar trebuie să avem obiective pe termen scurt pentru a ne îndeplini ținta principală”.

FCU Craiova, malaxor de antrenori

Giovanni Costantino este al 9-lea antrenor principal angajat de Adrian Mititelu după promovarea lui FCU Craiova în Supeliga. 

Cel mai mult a rezistat Nicolo Napoli, în cel de-al nouălea mandat, 27 de meciuri, între 9 noiembrie 2022 - 2 iunie 2023. 

Cel mai puțin a stat portughezul Joao Janeiro, doar 18 zile, fără meci pe banca lui FCU.

AntrenorPerioadă Zile Meciuri 
Adrian Mutu  29 mai - 5 octombrie 202112912 
Flavius Stoican 6 octombrie - 3 noiembrie 2021284 
Eugen Trică 9 noiembrie - 11 decembrie 2021 324 
Nicolo Napoli 11 ianuarie - 22 iunie 202216218 
Marius Croitoru 23 iunie - 10 octombrie 2022 10914 
Nicolo Napoli  9 noiembrie 2022 - 2 iunie 202320527 
Joao Janeiro3 iunie - 21 iunie 2023 180 
Nicolae Dică  17 iulie - 19 august 2023335 
Paul Răducan 21 septembrie - 16 octombrie 2023253 

VIDEO. Giovanni Costantino, conferință după meciul cu UTA: „Și arbitrajul a jucat un rol”

Citește și alte articole:

FCSB caută să bată recordul ultimilor ani! De câți spectatori are nevoie duminică și numărul impresionant de bilete vândute până acum la derby-ul cu Rapid

Numai aici nu mai apăruse » Gigi Becali, pe History Channel! Patronul FCSB, invitat să vorbească despre investiția de două milioane de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
FcUnicaCraiova
FcUnicaCraiova  •  31 Octombrie 2023, 09:47

Cubac , bine ai revenit !!! Este pacat ca ai postat cu alt nume , Nea.Marin, dar e bine ca ai revenit . Ai avut un moment de ratacire . Domnul Mititelu A este foarte multumit. Impreuna pt Stiinta , Unica Craiova !!! Forta Unica Craiova !!! Doar Unica Craiova , noi suntem U !!!!!

FcUnicaCraiova
FcUnicaCraiova  •  31 Octombrie 2023, 09:46
Postat de kubax pe 31 Octombrie 2023, 07:50

Păi pe criza asta de unde mai scoate și el de o shaorma?

Cubac , bine ai revenit !!! Este pacat ca ai postat cu alt nume , Nea.Marin, dar e bine ca ai revenit . Ai avut un moment de ratacire . Domnul Mititelu A este foarte multumit. Impreuna pt Stiinta , Unica Craiova !!! Forta Unica Craiova !!! Doar Unica Craiova , noi suntem U !!!!!

fibra
fibra  •  31 Octombrie 2023, 08:44

Dupa cum se anunta vremea nu prea o sa fie nevoie de palton.Asa ca gasiti altceva.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează