FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - STEAUA, AZI, 20:00, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Gladiatorul din Torino » Bourceanu ar putea ajunge în iarnă la rivala lui Juventus

Articol de - Publicat sambata, 23 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 22 noiembrie 2013 22:57

Bourceanu negociază cu AC Torino şi ar putea să îmbrace tricoul italienilor încă din iarna asta, dacă Steaua va accepta un preţ mult sub cota reală a jucătorului


Bourceanu nu merge la Fiorentina, dar păstrează totuşi şanse bune să treacă din Liga 1 în Serie A. Căpitanul Stelei e dorit de AC Torino, formaţie de pe locul 14 în prima ligă italiană. Discuţiile sînt despre un transfer în iarna aceasta, ceea ce înseamnă că peninsularii sînt dispuşi să achite o sumă în schimbul mijlocaşului deşi, teoretic, l-ar putea obţine gratis în vara viitoare.

Torino e implicată în lupta pentru salvarea de la retrogradare şi de aceea ar avea nevoie de întăriri înaintea părţii a doua a sezonului. Dar italienii nu sînt dispuşi să achite un preţ mare pentru Bourceanu, dat fiind statutul contractual al fotbalistului. Concitadina lui Juventus speră să-l ia pe cîteva sute de mii de euro, pînă într-o jumătate de milion. Cota lui Alex pe transfermarkt ar fi de 3,2 milioane de euro! Asta înseamnă că Steaua va încasa, în cel mai fericit caz pentru ea, de aproape zece ori mai puţin decît valoarea reală a liderului ei. Bourceanu a fost achiziţionat de la Poli Timişoara cu 500.000 de euro.

"Gladiatorul" lui Becali nu ar rata neapărat şansa transferului în Serie A nici dacă din Ghencea va întîmpina opoziţie. Torino e dispusă să-l aştepte pînă în vara anului următor, dar în acest caz tranzacţia ar depinde de salvarea de la retrogradare a trupei granata. Ea are în acest moment trei puncte peste primul loc retrogradabil.

"Nu vreau să mă gîndesc!"
Reghecampf susţine că-şi face strategia pe termen scurt, fără să ţină cont de probabila plecare în iarna asta a lui Tătăruşanu şi a lui Bourceanu, ambii cu contracte scadente în vara 2014: "Nu mă gîndesc la situaţia contractuală a jucătorilor, eu pregătesc echipa şi vom vedea, în timp, ce se va petrece cu fotbaliştii cărora le expiră contractele".

Prezent mediocru, tradiţie importantă
Torino s-a plimbat în ultimii ani între Serie A şi Serie B şi nu a beneficiat de jucători cu nume foarte importante, dar tradiţia clubului e una însemnată. "Toro" a fost de şapte ori campioana Italiei şi a cîştigat de 5 ori Cupa. În 1992 a fost semifinalistă a Cupei UEFA. Din formula actuală, cei mai importanţi sînt golgeterul Alessio Cerci, fost la Roma, internaţionalul italian de tineret Immobile plus alţi doi jucători de "naţionale", suedezul Alexander Farnerud şi polonezul Glik. Jucători faimoşi din istoria lui Torino: belgianul Scifo, francezul Angloma, brazilianul Casagrande.


Alexandru Bourceanu
- debut în Liga 1: 27.07.2008, Gaz Metan - Oţelul 2-2
- debut la echipa naţională: 11.02.2009, România - Croaţia 1-2
- debut la Steaua: 31.07.2011, Steaua - CS Mioveni 4-0
- meciuri/goluri Liga 1: 159/5
- media notelor GSP în Liga 1: 6,45
- meciuri în actualul sezon: 11 în Liga 1, 1 în Cupa României, 1 în Supercupă, 10 în Liga Campionilor


847 de zile au trecut de cînd Alexandru Bourceanu a debutat la Steaua, sub comanda lui Ronny Levy

24 de prezenţe are căpitanul Stelei la echipa naţională a României. A ratat returul barajului cu Grecia din cauza unei suspendări

160.000 de euro anual încasează Bourceanu din contractul cu Steaua. La Torino ar primi dublu, pe lîngă o sumă la semnarea acordului cu italienii

2 trofee a obţinut Bourceanu în carieră, ambele cu Steaua: campionatul în 2013 şi Supercupa în acelaşi an

Au două soluţii de înlocuire
Steliştii îşi pierd căpitanul din perioada recentă a clubului o dată cu plecarea lui Bourceanu. Dar lotul conţine variante de înlocuire a lui Alex. Reghecampf îi are pe Neagu (24 de ani) şi pe Filip (23 de ani). Ambii sînt mai tineri decît Bourceanu, care are 28 de ani. Dar antrenorul a trecut pe "lista de cumpărături" pentru vara asta alţi doi mijlocaşi centrali: Anton (22 de ani), de la Pandurii, şi Hoban (30 de ani), de la Petrolul.

Acum şase ani avea 300 de euro!
Bourceanu a progresat formidabil în ultimii ani. A trecut în 2008 de la Dunărea Galaţi la Oţelul, peste un an a mers la Timişoara şi după încă doi ani s-a transferat la Steaua. În 2008, cînd era sub contract cu Dunărea, din Liga a doua, Bourceanu cîştiga 300 de euro pe lună, de peste 100 de ori mai puţin decît salariul său din prezent.

Doar doi sînt mai scumpi
Cota lui Bourceanu, 3,2 milioane de euro, l-ar face unul dintre cei mai valoroşi din lotul lui Torino. Formaţia pe care o pregăteşte Giampiero Ventura are doar doi fotbalişti mai bine cotaţi decît "Gladiatorul" Stelei: Cerci valorează 14 milioane de euro, iar Immobile face 7 milioane de euro.

"Toţi vor să ne bată"
Laurenţiu Reghecampf crede că echipa sa se confruntă cu o problemă în această ediţie de campionat, după ce toate formaţiile adverse se motivează mult mai puternic: "Anul trecut nu am fost luaţi în seamă cum sîntem acum. Toată lumea vrea să ne bată, au motivaţie incredibilă, jucătorii adverşi mor pe teren. Obsesia tuturor în acest moment e să bată Steaua. Pînă acum, în acest sezon nu a reuşit nimeni! Unii se mîndresc că pierd la un singur gol împotriva noastră". De la sosirea lui Reghe în Ghencea, Steaua a pierdut doar trei meciuri în Liga 1: cu FC Vaslui, FC Braşov şi Viitorul.

Probleme în ambele echipe
Atît Laurenţiu Reghecampf, cît şi Cristian Pustai au probleme de efectiv înaintea meciului din această seară. Steaua şi Pandurii nu se pot baza pe cîte patru fotbalişti: în tabăra roş-albaştrilor Lucian Filip, Mihai Pintilii şi Federico Piovaccari sînt accidentaţi, în timp de Paul Pîrvulescu nu va face deplasarea din cauza unei răceli puternice. De partea cealaltă, gorjenii nu-i vor avea pe teren pe Erico, Mamele, Matulevicius, Predescu şi Diego, toţi indisponibili pentru derby-ul rundei.

"Acum se decide campioana!"
Cristian Pustai, tehnicianul celor de la Pandurii, e convins că după rezultatul meciului de sîmbătă, de la Tg. Jiu, vom afla care va fi noua campioană a Ligii 1: "În meciul cu Steaua, pe lîngă motivaţia exterioară există şi cea interioară pentru că jucăm contra campioanei, echipa care ne reprezintă an de an în Europa, cu majoritatea jucătorilor de echipă naţională. Acest joc este o miză pentru orice fotbalist, iar în funcţie de rezultatul de sîmbătă vom afla, cu siguranţă, noua campioană!".

Bilete pentru Londra
Oficialii stelişti au decis să pună în vînzare biletele destinate suporterilor români pentru ultimul meci din grupele Ligii Campionilor, cu Chelsea, de pe 11 decembrie. Cei interesaţi le pot achiziţiona de la casele de bilete ale Arenei Naţionalei, contra sumei de 35 de lire sterline, aproximativ 200 de lei! La achiziţionare, plata se va face doar în moneda britanică, iar fiecare doritor trebuie să predea şi o copie a cărţii de identitate.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
sylverstar
sylverstar  •  23 Noiembrie 2013, 22:44

Prietene Andrei Craitoiu, AC Torino a jucat finala in Cupei UEFA in 1992 impotriva lui Ajax Amsterdam. Nu a fost doar semifinalista, cum crezi tu. Dintre jucatorii emblematici ai clubului l-ai uitat tocmai pe cel mai tare - Gianluigi Lentini. Mars la biblioteca.

alpin
alpin  •  23 Noiembrie 2013, 13:32

...dacă Steaua va accepta un preţ mult sub cota reală a jucătorului... Deci, Steaua ar trebui sa accepte o suma in jur de o suta de mii de euro!

jullien_alphonse
jullien_alphonse  •  23 Noiembrie 2013, 13:16

Misto titlu. - CALU' si POTCOAVA sau RIVALA Avantului Barsana este STEAUA, la palinca si borât LOCO - direct din taxi.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close