FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

CORESPONDENȚĂ DIN SLOVENIA Gregório, atacantul lusitan al roș-albilor, a învățat deja primele cuvinte în limba română: „Câine până la moarte și dincolo de ea!”

Gonçalo Gregório, atacantul lusitan al roș-albilor, a învățat deja primele cuvinte în limba română și e gata să debuteze pentru Dinamo. +37   FOTO
Gonçalo Gregório, atacantul lusitan al roș-albilor, a învățat deja primele cuvinte în limba română și e gata să debuteze pentru Dinamo.

Articol de , - Publicat miercuri, 05 iulie 2023 20:14 / Actualizat miercuri, 05 iulie 2023 20:27

Gonçalo Gregório, atacantul lusitan al roș-albilor, a învățat deja primele cuvinte în limba română și e gata să debuteze pentru Dinamo.

  • Reporterul GSP Eduard Apostol și fotoreporterul Cristi Preda sunt în Slovenia și transmit toate informațiile din cantonamentul lui Dinamo. 
Peluza Sud s-a adunat de urgență în Ghencea! Manevră disperată pentru a bloca venirea FCSB
CSA STEAUA
Peluza Sud s-a adunat de urgență în Ghencea! Manevră disperată pentru a bloca venirea FCSB

Gonçalo Gregório, 28 de ani, este unul dintre oamenii cu care „câinii” vor să bage spaima în adversari începând din prima etapă, când e programat primul derby al sezonuluii, contra Universității Craiova. Portughezul așteaptă să debuteze în tricoul alb-roșu, după ce s-a antrenat pe margine la amicalul cu Zalaegerszeg (0-1). Premiera pentru jucătorul care a primit, momentan, tricoul cu numărul 7 ar putea fi astăzi, contra echipei lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev.

Gonçalo este un fotbalist încrezător în forțele sale, încearcă să se impună la antrenamente, nu se menajează și se ține scai de adversar, dacă a pierdut mingea. Se enervează dacă nu-i iese jocul, așa cum a spus și el, trebuie să devină mai răbdător.

Gonçalo Gregório s-a prezentat în trei cuvinte care-l caracterizează: „Onest, competitiv și amuzant”

9 formațiia adunat portughezul până să semneze cu Dinamo: Belenenses, Loures, Casa Pia, Leixoes, Farense, Vilafranquese, Pacos Ferreira, Zaglebie Sosnowiec și Leiria

„Vreau ca lumea să mă țină minte”

Am ajuns unde mi-am dorit, la un club mare, acum e momentul să dau totul pentru încrederea acordată. Am văzut că este o steluță așezată lângă siglă, asta înseamnă că are cel puțin 10 campionate câștigate. Apoi, am descoperit că sunt 18 cucerite. Mai sunt două titluri până la a doua steluță de pe stemă, cred că toți dinamoviștii visează la ele.

Am văzut că sunt doi câini pe stemă, am învățat să spun deja în limba română «Suntem câini până la moarte și dincolo până ea!

Sunt fan Sporting Lisabona, știu că acolo a jucat Marius Niculae, atacant înalt, bun la cap, nu atât de bun cu mingea la picioare. Glumesc, a fost foarte bun.

Calitățile mele: să șutez, să marchez goluri, să presez, cred că am tehnică bună și sunt team-player. Sunt atacant, tipic numărul 9.

Am obiectivele mele, mai întâi, îmi fixez să marchez 10 goluri, apoi o să vreau să dau 15! Dar mai întâi să ajut echipa și colegii.

Defecte? Aș vrea să fiu mai răbdător, să nu las emoțiile să mă copleșească. Este cel mai complicat mod de a ne controla, să deții puterea asupra emoțiilor și să-ți disciplinezi mintea. E cel mai dificil în viață.

Știu care sunt rivalele noastre, Rapid, Steaua, Craiova, am citit multe pe internet. Știu că la meciurile cu Steaua se oprește tot orașul, că fanii preferă să piardă cu oricine, dar nu cu Steaua. Asta este pasiune! Împotriva rivalei este meciul pe care vrei să-l câștigi. Mai întâi, vreau să câștigăm cu Craiova, apoi să ne gândim la Steaua, la FCSB.

Vreau să demonstrez tuturor, inclusiv mie, că sunt fotbalist bun. Vreau să fiu golgheterul echipei, iar lumea să mă țină minte. Cred că Dinamo este clubul care mă poate ridica și pe mine, eu vreau să răsplătesc încrederea.

Dacă aș vorbi de ceva de care mi-e teamă, aș alege, poate, moartea. Atunci e «game over», lucrurile se opresc și nimeni nu știe ce e dincolo. Dar până la moarte și dincolo de ea, câinii, red dogs!

11 goluriîn 21 de meciuri a reușit Gonçalo Gregório pentru Leiria în ediția precedentă

Auzisem despre România că are un campionat competitiv, o rampă de lansare. De-abia aștept să joc în Liga 1, am citit multe pe internet despre club, despre rivale, am văzut filmulețe de la meciuri și cu atmosfera creată de «câinii roșii».
Gonçalo Gregório, atacant Dinamo

Îmi place să vizitez multe locuri noi în timpul liber, iar o excursie în România era pe lista mea de priorități. Uite că am ajuns în România! Îmi plac castelele medievale, am auzit și citit despre legenda lui Dracula, vreau să le văd când voi avea timp liber. Mi-a plăcut Bucureștiul, în cele câteva zile în care am fost acolo.
Gonçalo Gregório, atacant Dinamo

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Poza verii cu Il Luce » Mircea Lucescu, vedetă la Dinamo - Dinamo Kiev
DINAMO - DINAMO KIEV
Poza verii cu Il Luce » Mircea Lucescu, vedetă la Dinamo - Dinamo Kiev
Ovidiu Burcă, meserie! Antrenorul le-a arătat jucătorilor săi că, deși a fost fundaș, știe cu mingea
DINAMO
Ovidiu Burcă, meserie! Antrenorul le-a arătat jucătorilor săi că, deși a fost fundaș, știe cu mingea

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (1)
mihaidinucl55
mihaidinucl55  •  07 Iulie 2023, 23:56

Succes, Gregorio!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează