FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

exclusiv // video Dinamovistul Gorka Larrucea, înainte de debutul în Liga 1: „E mai bine că începem cu meciuri tari”

Gorka Larrucea: „E mai bine că începem cu meciuri tari”
Gorka Larrucea: „E mai bine că începem cu meciuri tari”

Articol de - Publicat sambata, 15 iulie 2023 13:57 / Actualizat sambata, 15 iulie 2023 16:07

Gorka Larrucea, mijlocașul basc al ”câinilor”, a făcut avancronica startului sezonului, înaintea debutului său în Liga 1, luni, în Dinamo - Universitatea Craiova, la ”Arcul de Triumf”

Gorka Larrucea, 30 de ani, este unul dintre jucătorii esențiali din echipa lui Ovidiu Burcă. Mijlocașul basc a jucat un rol uriaș în promovarea "câinilor", atât pe postul său, cât și în centrul apărării, acolo unde a jucat în "dubla" de baraj cu FC Argeș (6-1, 2-4). 

Spaniolul a și marcat pe Național Arena, a avut în sezonul de primăvară prestații ce au ajuns la sufletul dinamoviștilor.

Ibericul de-abia așteaptă debutul în prima divizie, mai ales că până la vârsta lui nu a cunoscut această performanță, el mai evoluând doar în eșaloanele inferioare din țara sa. 

Și ce debut va avea! Luni, cu Universitatea Craiova, apoi Derby de România cu FCSB, apoi acasă cu Sepsi, câștigătoarea Cupei și Supercupei României.

Gorka Larrucea, mijlocaș Dinamo: "Suntem pregătiți fizic"

"E mai bine așa, cu meciuri tari. Am jucat mult timp împreună, grupul e sudat, am mai adus câțiva jucători în mercato, credem că va fi bine. Ne cunoaștem între noi, acesta e atuul nostru.

Cu Craiova, cu FCSB sunt doar meciuri, atât. Fiecare partidă e dificilă, are altă istorie. Da, noi venim din liga a doua, evident că vor fi meciuri mai grele, dar ne-am pregătit fizic ca să facem față", a explicat Gorka pentru Gazeta Sporturilor.

"Obiectiv? Poate vom fi sus, poate vom lupta să nu fim jos. Important e să fim gata pentru primul meci, apoi pentru fiecare în parte. E greu să estimez unde ne vom clasa, dar trebuie să ne gândim la lucruri importante și să învingem", a adăugat fotbalistul.

Preferă la mijlocul terenului, nu în centrul apărării

Mijlocaș box-to-box, Larrucea a impresionat, cum a făcut-o și Ovidiu Burcă în "dubla" de la baraj când l-a poziționat pe basc în centrul defensivei. Dinamo va continua să joace 5-3-2, antrenorul rămâne să analizeze dacă-l mai ține pe Gorka fundaș central.

"Nu știu dacă Mister mă va plasa din nou în defensivă, circumstanțele au cerut-o în "dubla" cu FC Argeș. Mă bucur dacă ați apreciat prestația mea acolo, am jucat o dată, de două ori, dar prefer locul meu de la mijlocul terenului. Îmi place mult să încerc poarta adversă, chiar dacă, mereu, trebuie să fiu atent și la faza defensivă. 

Preferatul meu este golul de la Galați, când am învins cu 2-0, practic, am arătat că putem promova. Iar victoriile care mi-au rămas la inimă sunt cele cu CSA Steaua, 3-0, ce atmosferă a putut fi!, și cu FC Argeș, scor 6-1, ambele pe Național Arena. Extraordinar stadion!", a mai spus spaniolul.

5goluri în 23 de meciuri a reușit Gorka pentru Dinamo în sezonul promovării

Când am ajuns la Dinamo, echipa era jos, atmosfera era și mai jos, nu era foarte bine. Dar ne-am antrenat bine, clubul și suporterii au făcut eforturi incredibile, am prins play-off-ul, apoi am realizat o performanță mare, incredibilă. Fanii ne-au împins de la spate

Cred că suporterii noștri sunt al 12-lea jucător al lui Dinamo, și acasă, și în deplasare. Sunt cei mai buni pe care i-am văzut în România. M-am uitat doar la fotbal de când sunt în România, am mai văzut și meciuri din Liga 1, fără să urmăresc o formație anume. Am prins la întâmplare, FCSB, CFR, Craiova

Gorka Larrucea, mijlocaș Dinamo

Gorka Larrucea în afara fotbalului:

  • "Sunt un tip normal, îmi plac lucrurile simple. Îmi place să-mi petrec timpul liber cu prietenii, n-am avut timp să vizitez prea mult România"
  • "Traficul din București... Este prea mult! Eu locuiesc într-un orășel în Spania, e mai simplu. Evit niște ore de vârf în București, îmi fac programul să nu le prind. Stau și calculez"
  • "Mi-a plăcut ceea ce am văzut din România, are peisaje superbe"
Două vești bune pentru Dinamo: ce se întâmplă la meciul cu Universitatea Craiova
DINAMO
Două vești bune pentru Dinamo: ce se întâmplă la meciul cu Universitatea Craiova
Acționarii lui Dinamo i-au semnat sentința lui Vlad Iacob, după ce a refuzat să semneze cu sponsorul FCSB: „Nu-mi permit să nu aleg ce este mai bine pentru echipă”
Dinamo
Acționarii lui Dinamo i-au semnat sentința lui Vlad Iacob, după ce a refuzat să semneze cu sponsorul FCSB: „Nu-mi permit să nu aleg ce este mai bine pentru echipă”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
Pisleagacostelbistretu0502
Pisleagacostelbistretu0502  •  15 Iulie 2023, 23:22

golubovic - c.ionescu , bena , giafer , larrucea , r.grigore - cretu , n.rosu - i.rosu , ghezali - pop

Vezi toate comentariile (1)
Comentează