FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Acționarii lui Dinamo i-au semnat sentința lui Vlad Iacob, după ce a refuzat să semneze cu sponsorul FCSB: „Nu-mi permit să nu aleg ce este mai bine pentru echipă”

Vlad Iacob, în stânga, alături de noii acționari de la Dinamo
Vlad Iacob, în stânga, alături de noii acționari de la Dinamo

Articol de - Publicat vineri, 14 iulie 2023 17:09 / Actualizat vineri, 14 iulie 2023 20:35

Acționarii Red&White au convocat AGA pentru a-l schimba pe administratorul special, Vlad, după ce acesta a refuzat să semneze contractul cu Betano, dorit de Voicu și Nicolescu, și a parafat înțelegerea cu o casă de pariuri necunoscută, Win2.

Administratorul special, Vlad Iacob (35 de ani), are zilele numărate la Dinamo. Eugen Voicu, președintele CA al acționarului majoritar Red&White, a anunțat că a convocat Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), pentru a-l schimba pe Vlad Iacob, intrat în dizgrația acționarilor.

Când s-ar putea muta Dinamo pe Arena Națională + planul acționarilor: „E un gest de normalitate și recunoștință”
dinamo
Când s-ar putea muta Dinamo pe Arena Națională + planul acționarilor: „E un gest de normalitate și recunoștință”

Vlad Iacob va fi demis pe 17 august

Voicu a precizat: „Mi se pare natural că dacă finanțezi un club trebuie să ai puterea de a impune o strategie, trebuie să știi că investești într-un proiect pe care ți-l asumi, nu pe care și-l asumă alții. Comunicarea e disfuncțională. La o asemenea situație nu mă așteptam, e inimaginabil".

Din informațiile GSP, AGA pentru demiterea lui Vlad Iacob a fost convocată la 17 august.

Vlad Iacob pare resemnat cu ideea îndepărtării din club, dar susține că nu comunicarea deficitară e cauza pentru care va fi dat afară de la Dinamo, ci altele sunt cu adevărat motivele. Unul dintre acestea este alegerea sponsorului principal, din zona pariurilor sportive.

Eugen Voicu și Andrei Nicolescu au vrut ca Betano să fie sponsorul principal la Dinamo, Vlad Iacob a semnat cu Win2

În timp ce Voicu și Nicolescu au negociat și s-au înțeles cu Betano, Iacob a profitat de dreptul de semnătură și a parafat contractul cu o casă de pariuri necunoscută, Win2, pentru o sumă minimă de 650.000 de euro.

„Nu am făcut research în privința lor cum ați făcut voi, dar ne-am pus și noi niște semne de întrebare. Din informațiile care au ajuns la noi, dar în ultimul timp nu prea mai ajung, contractul a fost semnat. Domnul administrator special nu ne prea mai comunică lucruri sau ne comunică pe sărite. Noi aveam altă opțiune, firma Betano.

Oferta era identică din punct de vedere financiar, dar Win2 mai primește un loc pe spatele tricoului și acceptă să nu fie singurul sponsor de pe piept. Mai poate fi adăugată o firmă", a comentat Andrei Nicolescu, acționar Dinamo, pentru GSP.

Vlad Iacob a explicat de ce a ales Win2: „Betano a vrut exclusivitate” 

Vlad Iacob a explicat pentru GSP alegerea celor de la Win2 în detrimentul Betano. 

„Diferența de sumă nu era mare. Bonusurile erau același, 300.000 de euro. Win2 acorda 200.000 de euro pentru calificarea în play-off și 100.000 de euro pentru câștigarea Cupei României. Consider că e mai ușor să termini pe 5 decât să câștigi Cupa. 

În schimb, Betano oferea 150.000 de euro pentru locurile 1-6 și 150.000 de euro pentru cucerirea Cupei. Problema a fost că Betano a cerut exclusivitate", a menționat Iacob.

Vlad Iacob, despre avantajele Win2

Acesta a adăugat: „Avantajul Win2 este că mă lasă să vând un loc pe partea din față a tricoului, pe abdomen, sub sponsorul principal. În schimb, am cedat spațiu pe spatele tricourilor pentru altă companie din portofoliul sponsorului principal, 7777Gaming.

Alt avantaj la contractul cu Win2 este că nu ne-a impus exclusivitate, ca Betano, pentru reclama pe panourile publicitare LED pentru companiile de betting, care sunt 80-90% în fotbal, altfel ar fi trebuit să caut alte societăți. 

Nu-mi permit să nu aleg ce este mai bine pentru Dinamo, mai ales în insolvență".

Dorin Iacob: „Cei doi domni au negociat cu altă societate, pentru sponsorul principal, într-un mod straniu”

În apărarea lui Vlad Iacob a intervenit și tatăl său, Dorin Iacob. „Vlad a reușit un contract cu Win2, care aduce aproape 900.000 de euro, dacă Dinamo intră în play-off, și e pe cale să aducă altul de 200.000-250.000 de euro. 

Tot cei doi domni au negociat cu altă societate, pentru sponsorul principal, într-un mod straniu. A vrut să acorde acelei societăți exclusivitate asupra sponsorului pentru o sumă de bani mai mică decât ce am adus eu și posibilitatea să aduci alți sponsori mult redusă. Iarăși o negociere nefericită. Har Domnului că au existat două variante și am putut să o alegem pe cea mai bună". 

VIDEO. Dorin Iacob critică Red & White: „Modelul celor doi domni împiedică o finanțare serioasă la Dinamo”

Citește și alte articole:

Nicolescu despre investițiile făcute până acum la Dinamo: „Poate la FCSB sau Craiova mai e ritmul ăsta! Dar nu cred că domnul Becali aduce €10 milioane pe an de acasă”

Cum a reacționat Ovidiu Burcă la plecarea lui Vlad Iacob, omul care l-a adus la Dinamo » „Stau și mă gândesc ale cui jocuri le face”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
ArchBishop
ArchBishop  •  16 Iulie 2023, 08:22
Postat de rocky3 pe 14 Iulie 2023, 20:18

Mai sunt amețiți care încă mai joacă la pariuri? Proștii nu mor niciodată!

Dupa tigari si alcool, pariurile fac legea in lume.

magic4ever
magic4ever  •  14 Iulie 2023, 23:40

Iacob a facuf alegerea buna in privinta sponsorului si trebuie lasat sa isi faca treaba in functia actuala!

firfirel_postacul_ciobanului
firfirel_postacul_ciobanului  •  14 Iulie 2023, 22:41
Postat de redbuldog pe 14 Iulie 2023, 20:10

Daca e adevarat,il apreciez pe V.Iacob,afacerea pare okay..!Oricum mi se parea injositor,usor umilitor,sa ai acelasi sponsor ca fecesebea,pai ce s-au terminat casele de pariuri..!? E prea mult venin,intre conducatori,si asta nu va face bine echipei,se pare ca dni.Voicu si Nicolescu ar cam trebui sa-si reseteze conceptia generala,sa priveasca obiectiv si sa aprecieze munca celor care fac intradevar ceva bine pentru Dinamo!

Bine că n-ai pus cratima aia, metre. Inițial am crezut că a revenit unchiul Samer. :-))) Am fost la un pas să mă las păcălit când ți-am citit comentariul (căruia i-am și dat like, de altfel, fiind total de acord cu ce-ai spus)... dar ultimul rând m-a convins că veteranul încă se mai lasă așteptat. :-(((. Btw: Respect Iacob!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close