FOTBAL  »  Superliga  »  DESTĂINUIRI

Transferul la FCSB i-a deraiat cariera! Regretul unui fost golgheter al Ligii 1: „Antrenorul știa că sunt cel mai bun, dar patronul nu mă plăcea!” » Incredibil ce face acum

Gregory Tade a jucat un an pentru FCSB
Gregory Tade a jucat un an pentru FCSB

Articol de GSP - Publicat luni, 04 ianuarie 2021 13:06 / Actualizat luni, 04 ianuarie 2021 15:19

Gregory Tade (34 de ani), atacant trecut pe la CFR Cluj, FCSB și Dinamo, a acordat un interviu în care a dezvăluit care sunt marile greșeli ale carierei sale și cu ce se ocupă în prezent, la doi ani după ce s-a retras din activitate.

În sezonul 2014/2015, al doilea al său la CFR Cluj, Gregory Tade a fost golgheterul Ligii 1, cu 18 reușite. S-a despărțit de ardeleni la finalul stagiunii și a semnat cu FCSB, mutare pe care o descrie drept o „mare greșeală”.

La echipa lui Gigi Becali a rezistat doar un an, perioadă în care a jucat 37 de meciuri și a înscris 7 goluri, randament mult sub așteptări.

Gregory Tade, despre transferul la FCSB: „Am mers cu așteptări mari”

Într-un interviu acordat Europa Calcio, Tade abordează subiectul transferului la FCSB și vorbește cu admirație despre CFR Cluj, primul său club din România.

„Cei doi ani petrecuți la CFR Cluj conțin unele momente foarte pozitive și altele mai puțin, așa cum se întâmplă de multe ori în viață. Primul an a fost dificil, nu m-am adaptat, dar al doilea an a fost fantastic. Deveniserăm o familie. Am rămas în relații amicale cu mulți jucători și membri ai staffului. Este o perioadă pe care nu o pot uita. Per total, experiența a fost una bună, plină de satisfacție personală”, a spus Tade.

Ulterior, a dezvăluit care sunt marile regrete ale carierei sale:

„Să fiu sincer, am regrete mari, nu cred că am fost sfătuit cum a trebuit. Nu trebuia să fi plecat de la CFR Cluj, intram în ultimul meu an de contract și pot spune că am făcut o mare greșeală. Un alt regret este că după ce am acceptat transferul nu am fost la fel de bine montat mental la FCSB precum la CFR. Mulți nu știu asta, dar am mers cu așteptări mari la un club care nu mi-a dat niciodată șansa de a demonstra ce pot.

Nici măcar nu m-am pregătit alături de ei în presezon, primul meu meci a fost în Liga Campionilor. Când noul antrenor a venit (n.r. - Laurențiu Reghecampf), știa că sunt cel mai bun atacant din lot, dar patronul (n.r. - Gigi Becali) nu mă placea, așa că alții mi-au luat fața și am pierdut campionatul”.

Transferul la FCSB i-a deraiat cariera! Regretul unui fost golgheter al Ligii 1: „Antrenorul știa că sunt cel mai bun, dar patronul nu mă plăcea!” » Incredibil ce face acum
Gregory Tade, FCSB

Tade s-a retras după aventura de la Dinamo

După ce a plecat de la FCSB, atacantul cu dublă cetățenie - ivoriană și franceză - a jucat pentru Qatar SC și Maccabi Petah Tikva, înainte de a se întoarce în România, la Dinamo. A rămas alături de „câini” doar două luni, iar la începutul lui 2019, la 32 de ani, s-a retras din fotbal. Acum lucrează în domeniul nutriției, promovând produse de slăbit.

„Afacerea este excelentă. Am fost întotdeauna un jucător care a pus preț pe aspectul fizic, mi-a plăcut mereu să am grijă de corpul meu. Mulți oameni au dificultăți în a se accepta și a trăi în armonie cu ei înșiși, așa că am simțit nevoia să fac ceva ca să îi ajut.

Echipa mea are membri în 11 țări, mulți jucători se bazează pe noi pentru nutriția lor și se descurcă excelent. La Cluj, prietenii mei foarte buni Damjan Djokovic și Mateo Susic sunt clienți mulțumiți, asta mă face fericit. Este o schimbare de carieră pe care o iubesc”, a declarat Tade.

Mai urmăresc Liga 1 foarte puțin. Rămân informat prin intermediul celor de la CFR Cluj, singura echipă pe care o urmăresc, în rest nu îmi pasă.

Sper ca CFR să câștige titlul, au consistență în evoluții și un spirit de învingători. Iubesc acel club și sper să exceleze pentru mult timp.

Familia mea a fost afectată de COVID-19, a fost o experiență înfricoșătoare, virusul nu trebuie subestimat. Mulți nu îi iau în serios, alții au doar simptome ușoare, astfel că nu consideră virusul periculos. Vreau să le spun tuturor să fie atenți și să respecte regulile, astfel încât să împiedice virusul să se răspândească.

- Gregory Tade

VIDEO. Laurențiu Reghecampf, la 7 ani după cel mai dubios meci al său din Liga 1: „Am învățat multe, iar în seara aia Gigi a avut probleme mari”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Noi detalii despre metodele neconvenţionale ale lui Neubert la FCSB: „E dureros! Ți se umflă pielea”

Suma așteptată de Valeriu Iftime de la FCSB pentru Denis Haruț: „Dacă Gigi Becali îmi dă banii ăștia, batem palma”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
189254898748309
Claude SH  •  06 Ianuarie 2021, 17:03

Tade , mare jucător, mare caracter. Hai CFR!

gazzaev.lewis
gazzaev.lewis  •  04 Ianuarie 2021, 18:02

Tade era golgeter cand a venit la fc fcsb. Si astea nu sunt vorbe, sunt fapte, cifre. Clubul fc fcsb popesti leordeni l-a distrus pe jucator. Karma va actiona pe 15 februarie, pt el si alti cativa zeci de jucatori :))))

cornelcc
cornelcc  •  04 Ianuarie 2021, 17:30
Postat de satyricon pe 04 Ianuarie 2021, 16:10

Tade a fost o țeapă de jucător (în nici un caz fotbalist). Sărea mingea din el ca din masă! Dacă era bun cu adevarat nu-l dădea chefereul.

Corect!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează