FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Griffiths se lasa!

Articol de GSP - Publicat joi, 18 octombrie 2007 00:00

Australianul imprumutat de Rapid in China sufera de miocardita si sint sanse foarte mici ca el sa mai joace fotbal. Ghinion imens pentru Ryan Griffiths: atacantul in virsta de 26 de ani e in pericol sa renunte la cariera de fotbalist! Internationalul australian imprumutat de Rapid la FC Liaoning (prima liga din China) ar trebui sa revina in Giulesti la mijlocul lunii viitoare. Ar prinde si ultimele etape din turul Ligii I. Numai ca sansele ca Ryan sa mai joace fotbal vreodata sint extrem de reduse. Ce i s-a intimplat? Fotbalistul a contractat o bacterie, care a evoluat si i-a cauzat o miocardita!

Griffiths a plecat recent din China si a revenit in Australia, pentru a face tratament, desi echipa sa mai are de jucat inca patru etape pina la finalul sezonului. Doctorii i-au interzis chiar si sa mai participe la antrenamente: "Risti sa cazi din picioare daca mai faci efort!". Un medic sportiv a explicat ieri riscurile la care e expus jucatorul: "Miocardita e o infectie a muschiului inimii. Boala nu e ireversibila, dar functionarea inimii nu mai e niciodata aceeasi dupa vindecare. In functie de cit de puternica este bacteria, poate sa afecteze valvele inimii, se poate ajunge la aritmii. La un sportiv, e neaparat sa inceteze efortul, altfel e posibil chiar decesul! Dupa vindecare, ar trebui sa treaca mai multe teste de efort ca sa i se mai permita sa joace fotbal".

A dezamagit crunt in Giulesti

Ryan Griffiths a fost adus la Rapid vara trecuta, la insistentele lui Razvan Lucescu, dar randamentul sau a fost mult sub asteptari. Australianul a costat 1,5 milioane de dolari si devenise cel mai scump fotbalist cumparat vreodata de clubul din Grant. si din cauza pretului mare platit pentru el, Griffiths a fost contestat dur de fani si de conducere pentru performantele slabe. "Fiecare din cele doua goluri marcate de el in campionat m-a costat 750.000 de dolari!", calcula sarcastic patronul George Copos.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează