FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - STEAUA, DUMINICĂ, 21:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

GSP a aflat cum vine manager Iordănescu la Steaua » O condiţie şi doi jucători

Articol de - Publicat luni, 10 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 10 octombrie 2011 01:01

"Tata Puiu" i-a transmis clar lui Gigi Becali că vine să conducă Steaua doar după ce echipa se va întoarce în Ghencea şi a solicitat transferurile atacantului din Regie şi al mijlocaşului Universităţii Cluj


Anghel Iordănescu are un plan bine stabilit pentru revenirea la Steaua, de data aceasta ca manager general. Şi-a întocmit lista cu cerinţe pe care deja i-a dat-o lui Gigi Becali. Sînt 3 solicitări fără de care Iordănescu nu va accepta să vină la iarnă manager.

Prima: manager doar în Ghencea
La cea dintîi cerinţă lucrează chiar el pentru a putea fi îndeplinită: revenirea echipei pe Ghencea. "Gigi, ar fi penibil ca eu să vin manager, iar echipa să joace în altă parte decît pe Ghencea. Eu nu mă fac de ruşine în faţa suporterilor Stelei. Vin doar dacă Steaua va evolua începînd de acum, sau cel mai tîrziu din iarnă, pe stadionul din Ghencea" a fost mesajul pe care i l-a dat "Tata Puiu".

A doua: Curelea, neapărat
Iordănescu a solicitat şi doi jucători. Ambii sînt români, sînt ofensivi şi evoluează în Liga 1. Primul nume rostit de "Puiu" e cel al lui Costin Curelea, atacantul Sportului, pe care Iordănescu i l-a propus lui Becali să-l ia la Steaua şi în vară, dar atunci Gigi şi Şiman nu s-au înţeles.

A treia: Adrian Cristea
Iordănescu îşi mai doreşte un fotbalist la Steaua, iar numele lui e Adrian Cristea. În prezent la Universitatea Cluj, Cristea l-a impresionat pe "Puiu" prin prestaţiile din acest campionat, iar Iordănescu i-a spus lui Becali că pentru a redeveni o echipă ultraofensivă, Steaua are nevoie de un fotbalist cu calităţile fostului mijlocaş de la Dinamo.

"Piţurcă i-a pus nişte condiţii de neacceptat lui Gigi Becali anul trecut. Solicitările mele nu sînt de aceeaşi natură, ce i-am cerut eu Gigi Becali poate să-mi pună la dispoziţie"
Anghel Iordănescu

"Iordănescu mi-a spus în mod clar că el nu vine manager la Steaua dacă această echipă nu evoluează pe Ghencea deoarece s-ar face de ruşine. În plus, mi-a zis de doi jucători, la iarnă îi vedeţi la Steaua"
Gigi Becali

"Iordănescu manager la Steaua ar fi mutarea decisivă prin care Steaua nu numai că şi-ar recăpăta identitatea, dar s-ar întoarce cu faţa şi către performanţa adevărată"

Dumitru Dumitriu, fost antrenor Steaua

Care e situaţia actuală
1. Stadionul: Axa MApN-datorie-Băsescu
Ministerul Apărării Naţionale, prin intermediul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, a refăcut suprafaţa de joc şi a întreţinut stadionul din Ghencea. Comunicatele semnate însă de şeful CSA, George Boroi, sînt clare şi spun ce condiţie trebuie să îndeplinească Becali pentru a reveni în Ghencea: achitarea unei datorii de aproape 600.000 de euro. "Am informaţii că însuşi Traian Băsescu se va implica în problema stadionului şi va da ordin ca Steaua să revină în Ghencea", a declarat Gigi Becali la GSP TV.

2. Curelea: e de vînzare
Atacantul Sportului e transferabil din punctul de vedere al echipei la care se află şi al patronului Vasile Şiman. Costă minimum un milion de euro, însă la iarnă s-ar putea ajunge şi la o situaţie de compromis: jucătorul să fie împrumutat la Steaua pe perioada returului, după care în vară să se achite o sumă pentru un transfer definitiv.

3. Adrian Cristea: Gigi s-a enervat pe el cu Belarus
E jucător sub contract cu Universitatea Cluj, unde e folosit de Ionuţ Badea ca atacant stînga într-un sistem 4-3-3. Relaţiile extrem de bune dintre Gigi Becali şi Florian Walter, patronii celor două echipe, ar putea face posibil acest transfer, numai că şeful Stelei s-a enervat săptămîna trecută pe Cristea după meciul România - Belarus 2-2. "Din cauza indolenţei lui, am ratat victoria. Chiar îmi pusesem în gînd să-l iau la iarnă, dar m-a enervat peste măsură faptul că s-a plimbat pe teren şi a greşit grav la golul de 2-2", a explicat Becali la GSP TV.

Iordănescu a rezolvat deja antrenorii
Chiar dacă nu e încă manager, Iordănescu a avut un rol determinant în numirea actualului cuplu de antrenori de la Steaua. Despre Ilie Stan a dat referinţe bune şi i-a spus lui Gigi Becali că ar fi o idee foarte bună să fie numit, în timp ce chiar el s-a ocupat să-l convingă pe Edi Iordănescu să accepte să devină secund.

Curelea în actualul sezon
- a jucat în 8 din cele 9 etape, de fiecare dată ca titular
- a marcat două goluri, ambele în meciuri în care Sportul n-a pierdut: Sportul -Ceahlăul 1-1 şi Astra - Sportul 2-2
- are o medie a notelor de 6,00, barieră pe care n-a depăşit-o în actualul campionat nici un stelist din lotul lui Ilie Stan

Cristea în actualul sezon
- a jucat în toate cele 9 etape, de 8 ori fiind folosit ca titular
- a marcat 3 goluri, toate în meciul Gaz Metan - U Cluj 2-5
- are o medie a notelor GSP de 6,11, calificativ pe care nu-l depăşeşte nici un jucător din lotul actual al Stelei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
de_pe_tarnave
de_pe_tarnave  •  10 Octombrie 2011, 16:18
Postat de titi54 pe 10 Octombrie 2011, 07:57

I-si fac o biserica , popa Anghel, si calugarul Becali. Unul e activ si celalalt pasiv. MASCARICILOR

Care-i actvul si care-i pasivul???

stelist04
stelist04  •  10 Octombrie 2011, 14:49

://s1.gladiatus.ro/game/c.php?uid=163138

sirius55
sirius55  •  10 Octombrie 2011, 14:49

e bun cristea nimic de zis dar ca si tanase joaca un meci si leneveste 3,noi avem parte tot de astfel de jucatori ?!...

Vezi toate comentariile (30)
Comentează