FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Amintiri de la barajul din Divizia A filmat de pe bloc: „I-am strigat lui Grigoraș: «Nu mai sunt dubios?»”

Articol de GSP - Publicat marti, 08 martie 2022 14:46 / Actualizat marti, 08 martie 2022 18:41

Invitat la GSP LIVE, Marcel Abăluță (51 de ani), fost jucător la Petrolul, FC Argeș sau Farul, a vorbit despre un meci cu cântec din Divizia A.

În vara lui 2001, pe 20 și 25 iunie, Farul și FCM Bacău s-au duelat în barajul de promovare/retrogradare în Divizia A. Constănțenii au câștigat pe teren propriu, 2-1, în tur, iar la retur au obținut victoria la loviturile de departajare.

Meciul de la Bacău a fost unul cu cântec, mai ales că Dumitru Sechelariu, finanțatorul moldovenilor, nu a permis accesul camerelor de filmat la stadion.

VIDEO Marcel Abăluță, povestea incredibilului baraj filmat de pe bloc: „Grigoraș îmi spunea să nu urc în careu”

Azi, la GSP LIVE, Abăluță a dat detalii despre acel meci, dezvăluind că antrenorul Petre Grigoraș l-a bănuit că nu ar juca la capacitate maximă.

„Am promovat cu Farul, la Bacău, împotriva tuturor. În turul barajul am câștigat cu 2-1. În tur au fost acele probleme, nu au lăsat cameramanii să filmeze. Cei de la TVR s-au urcat pe bloc. A fost un meci foarte ciudat, a fost un arbitraj... Atacantul nostru de atunci, Cristi Negru, a scăpat singur cu portarul, iar jucătorii adverși au intrat pe teren, până la 6 metri. A fost 2-0 la pauză. 

Înainte de meci, erau zvonuri potrivit cărora unii dintre jucătorii Farului nu și-ar apăra corect șansele. Era vorba de portar și încă doi, nu mai știu cine. La pauză, Grigoraș (n.r- Petre Grigoraș, antrenorul Farului) ne-a dat de înțeles că noi nu am fi OK în acel meci. I-am zis «Mă Grig, de ce îmi zici că nu sunt OK? Plâng în teren când vă ce ne face arbitrul». A spus «Păi ai luat galben». Din cauza nervilor, tot iei galben. Trebuie să scoți galben.

La una dintre tușe era vecinul meu, Cornel Fecioru. Îi ziceam «Hai, mă tată, ridică steagul. A ieșit mingea. S-a julit de gard, nu vezi?». Zicea «Joacă, Marcele».

+41 FOTO

Eu, la toate meciurile urcam în careu la fazele fixe. La acel meci am jucat libero, pentru prima dată. Mi s-a zis Grigoraș să nu urc în careu. Dar m-am dus în careu, la o fază fixă, când era minutul 84 și 2-0 pentru Bacău. A ajuns mingea la mine, am dat cu dreptul gol, eu fiind stângaci.  M-am dus spre galerie și strigam «Nu mai sunt dubios, nu mai sunt dubios!». 

La penalty-uri, Grigoraș a zis că bat al treilea și am întrebat «Nu sunt dubios?». M-am dus, am dat gol, iar după meci, patronul Bosânceanu a zis că mi-am mai câștigat un an de contract”, a povestit Abăluță la GSP LIVE.

Caseta meciului FCM Bacău - Farul

Amintiri de la barajul din Divizia A filmat de pe bloc: „I-am strigat lui Grigoraș: «Nu mai sunt dubios?»”
Amintiri de la barajul din Divizia A filmat de pe bloc: „I-am strigat lui Grigoraș: «Nu mai sunt dubios?»”

Sechelariu: „Patru băcăuani au fost plătiți de Farul!”

În 2003, Doru Sechelariu a vorbit despre acel meci și și-a acuzat jucătorii.

„Patru băcăuani nu și-au apărat corect șansele atunci. Știu foarte bine ce a fost la acele meciuri de baraj. Am atenționat conducerea clubului ca unii jucători vor face prostii, însa nu m-au ascultat”, spunea Sechelariu în 2003, la „Procesul Etapei”.

VIDEO FCM Bacău - Farul, baraj cu cântec în Liga 1

Citește și: 

„Dinamo și-a cumpărat coșmarul” » Ioana Mihalcea despre trădarea care a zguduit fotbalul românesc: „Azi se împlinesc fix 20 de ani”

Circ la Dinamo: demiterea lui Stoican, blocată de jucători! + DDB insistă pentru Uhrin jr.: cehul așteaptă biletul de avion

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  09 Martie 2022, 17:51
Postat de chupac pe 08 Martie 2022, 18:52

Nu era DNA si nici Diicot. Ele s-au infiintat cand am intrat in UE

DNA s-a înființat în 2000 și ceva, când era Năstase premier, și se numea PNA (Parchetul Național Anticorupție).

chupac
chupac  •  08 Martie 2022, 18:52
Postat de doublem pe 08 Martie 2022, 16:25

Bacăul rămâne singurul club care a reușit să retrogradeze la penaltiuri . N-a contat că și-au cumpărat locul înapoi în vară . Multe măgării și momente zero atunci inclusiv faza cu Sechelariu spunând abia doi ani mai târziu că unii jucători au fost vânduți . Nu se sesiza nimeni , nu știu dacă aveam DNA sau vreo organizație similară . Pur și simplu au recunoscut jocurile cooperativei până la urmă și au promis că nu mai fac . N-a fost pedepsit vreun corupt . Și acum se mai bagă sub preș unele lucruri .

Nu era DNA si nici Diicot. Ele s-au infiintat cand am intrat in UE

so0os1ck
so0os1ck  •  08 Martie 2022, 17:57

Rectific eu pentru autorul articolului: Doru Sechelariu avea 8 sau 9 pe vremea aia, e fiul lui Dumitru Sechelariu, cel care a fost finantatorul Bacaului, ati incurcat borcanele. Zilele trecute s-a postat un articol cu IQ-ul lui Octavian Popescu, voi ce IQ aveti?!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează