FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cum l-a ajutat Ionuț Chirilă pe fostul mare jucător de la Dinamo: „A făcut un gest extraordinar”

Articol de - Publicat miercuri, 09 august 2023 12:57 / Actualizat miercuri, 09 august 2023 14:06

Florentin Petre (47 de ani), fostul mijlocaș dreapta de la Dinamo, a povestit cum a fost ajutat de Ionuț Chirilă în perioada junioratului, când antrenorul activa în cadrul clubului din „Ștefan cel Mare”.

În direct la GSP Live, Petre a declarat că Ionuț Chirilă l-a ținut la el acasă jumătate de an, din cauza distanței uriașe dintre baza lui Dinamo și casa lui Florentin din Popești-Leordeni. Astfel, fostul jucător al lui Dinamo a putut continua să se antreneze alături de juniorii clubului.

VIDEO. Florentin Petre: „Gestul lui Ionuț Chirilă a fost extraordinar”

„Foarte mulți copii se pierd când trebuie să facă pasul de la juniori la seniori. Din 10, doar doi sau trei ajung să mai joace, restul se lasă. Și sunt copii buni, care ar putea să facă performanță. Dacă nu joacă două-trei luni, se angajează și se lasă de fotbal. 

Am avut o perioadă grea, dar am avut oameni lângă mine care au știut cum să mă îndrume și mi-au dat o palmă, între ghilimele. Ionuț Chirilă a venit după mine acasă, m-a luat de la școală, m-a ținut 6 luni acasă la el. Am stat, pentru că îmi era greu să ajung de la antrenament. Era greu, că iarna nu aveam unde să ne antrenăm, făceam în sală. 

„Am mers 6 km cu ei în spate! Erau aproape cât mine” » Episod de pomină cu Jean Vlădoiu și Florentin Petre la vânătoare: „Ne uitam ca boii către arătură”
GSP LIVE
„Am mers 6 km cu ei în spate! Erau aproape cât mine” » Episod de pomină cu Jean Vlădoiu și Florentin Petre la vânătoare: „Ne uitam ca boii către arătură”

Nu puteam să mai prind mașina de la 22:30 să ajung acasă, că stăteam departe. Mi-a zis, m-a luat frumos de mână: «Stai la mine acasă cât ai nevoie, nu e nicio problemă. Eu o să am grijă de tine până în primăvară». Era octombrie, noiembrie, era frig, am stat la el în casă până în primăvară.

De atunci, am realizat că e foarte important dacă ai respect față de oamenii din jurul tău. Și eu încerc să fac bine. A fost un gest extraordinar”, a declarat Florentin Petre la GSP Live.

Florentin Petre: „Colegii mei plecau cu mașinile părinților”

„Eu nu aveam cum să mai ajung acasă dacă făceam antrenamente seara. Am stat și prin Rahova pe la nașul meu, dar tot era departe. Nu mai prindeam ultima mașină. Colegii mei plecau cu mașinile părinților, câte 5-6. Dar pe mine cine să mă ducă până la Popești-Leordeni? Îmi era greu și nu eram genul să spun să mă ia și pe mine. 

Mergeam singur cu metroul, cu doi lei, 3 lei, cât aveam în buzunar, mă descurcam. Niciodată nu am cerut ceva. Așa m-am dezvoltat, am zis că nu există ceva ce nu pot face, atât timp cât pot să muncesc, să gândesc”, a mai povestit Petre în emisiunea din studioul Gazetei. 

Florentin Petre a crescut la Dinamo, iar la echipa mare a debutat în 1994. A rămas în „Ștefan cel Mare” până în 2006, când pleca la CSKA Sofia. Fostul mijlcoaș dreapta a evoluat de 259 de ori în tricoul alb-roșu și a marcat 43 de goluri.

Citește și:

Rednic i-a făcut vânt, 3 zile mai târziu și-a găsit echipă » A semnat Andrei Chindriș
TRANSFER
Rednic i-a făcut vânt, 3 zile mai târziu și-a găsit echipă » A semnat Andrei Chindriș
Ultima mutare la Dinamo! A readus echipa în Liga 1, dar n-a mai avut loc în „haită”
DINAMO
Ultima mutare la Dinamo! A readus echipa în Liga 1, dar n-a mai avut loc în „haită”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
creeperno534
creeperno534  •  09 August 2023, 22:37

Dumnezeu sa te binecuvanteze!

DMA87
DMA87  •  09 August 2023, 14:30

Frumos gest! În sfârșit, și o bilă albă pentru Ionuț Chirilă.

senzor1
senzor1  •  09 August 2023, 14:27

Respect, Ionuț Chirilă !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează