FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO Amintire incredibilă din vremea Cooperativei: „Nu știam ce se petrece. Mă gândeam: «ce o vrea ăsta?»”

Marcel Abăluță arată ce „indicații” primea de la Câmpeanu
Marcel Abăluță arată ce „indicații” primea de la Câmpeanu

Articol de GSP - Publicat marti, 08 martie 2022 14:00 / Actualizat marti, 08 martie 2022 21:33

Marcel Abăluță (51 de ani), fost jucător la echipe precum Steaua, Petrolul, FC Argeș și Farul, a fost invitatul emisiunii GSP Live în această dimineață.

În studioul Gazetei, Abăluță a fost întrebat despre blaturile de pe vremea Cooperativei. Fostul mijlocaș a amintit de un meci cu Gloria Bistrița, care a avut loc în perioada petrecută de el la Petrolul, 1993-1996.

E vorba despre partida Petrolul - Gloria Bistrița 2-0 din 1995, goluri Abăluță, din penalty, și Răchită.

Poveste amuzantă cu Mutu, spusă de colegul de cameră: „Băi Marcele, nu pot, că uite cum scârțâie”
GSP LIVE
Poveste amuzantă cu Mutu, spusă de colegul de cameră: „Băi Marcele, nu pot, că uite cum scârțâie”

Marcel Abăluță, poveste incredibilă din vremea Cooperativei

„Se făceau. Cu toate că eram puștani, ne mai dădeam seama când un coleg mai experimentat greșea. Cel mai mult am văzut că se făceau reciprocități.

Au fost meciuri ciudate. Unul la Ploiești, contra Bistriței. La ei în poartă era Câmpeanu. Am avut 11 metri noi, am luat mingea și m-am dus să bat. Nu știam ce se petrece. Câmpeanu stătea cu mâinile pe genunchi și arăta într-o parte, cu degetul.

Eu mă gândeam: «ce o vrea ăsta? Acolo pleacă, sau acolo să dau?» Hai să dau acolo. Am dat acolo, el a plecat în partea cealaltă. Doar meciul ăsta mi-a rămas în cap, că am avut nebunia să iau eu mingea, să bat”, a relatat Abăluță.

„Nu-mi convenea să iau goluri ușoare”

Portarul menționat de Abăluță, Costel „Burebista” Câmpeanu, a ajuns la 56 de ani. El este portarul cu cele mai multe prezențe în Liga 1, 470. Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor în 2014, Câmpeanu mărturisea că a încasat goluri ușoare în meciurile dirijate de Cooperativă în anii '90-2000:

„Nu-mi convenea să iau goluri uşoare, mai ales că la un moment dat eram şi în vizorul naţionalei. Dar înghiţeam, ştiam cum e treaba. Venea jetul pe tine dacă te puneai contra vântului! Mai strigam la stoperi: «Băi, puneţi şi voi de un penalty! Chiar vreţi să mă fac de râsul râsului?». Nu preau voiau! 

Mai scoteam şi eu câte o minge, două, na! Dar era urât! Numai eu ştiu ce era în sufletul meu! N-a fost bine pentru fotbalul românesc”.

Citește și: 

Lajos Sătmăreanu a împlinit 78 de ani! Interviu de colecție cu legenda roș-albastră despre adevărata Steaua, românul care era la nivelul lui Cruyff și fotbalul de azi: „E o nebunie! Unde se va ajunge?!”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează