LIGA 1  ·  GSP LIVE

GSP Live // VIDEO Declarații controversate ale unui antrenor român în fotbalul feminin: „La băieți îți mai scapă o înjurătură, la femei trebuie să ai grijă când sunt la menstruație”

Miercuri, 17 Aprilie

Alexandru Andrași (53 de ani) este în prezent antrenorul echipei de fotbal feminin Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, locul 3 în clasamentul din prima ligă feminină, cu 31 de puncte.

Fostul fotbalist al Stelei și al Rapidului a povestit la GSP Live cum este să colaborezi cu un grup de fete și care sunt diferențele față de fotbalul masculin. Andrași lasă impresia că băieții pot fi abordați mai tare decât femeile, cu „câte o înjurătură”. În schimb, spune că respectă femeile din sport care trebuie să facă față menstruației când evoluează.

 

„Viața printre femei este foarte frumoasă. (râde) Prietenii mai glumesc cu mine «Vai ce bine o duci tu cu 20 de fete lângă tine» (râde). Am o soție lângă mine care mă susține și mă înțelege extrem de mult. Ca femeie mai ridică câteodată  sprânceana la mine și se uită atent, e normal.  Fetele nu fentează fotbalul, ele cât pot atâta dau și o fac la maximum. Știu cum sunt băieții, mai trăgeam și eu frâna de mână în trecut (râde). Fotbalul feminin începe ușor să iasă la suprafață. În Europa civilizată fotbalul feminin a prins putere”, a declarat la GSP Live, Andrași.

„Am auzit ce a spus Becali legat de fotbalul feminin. Eu cred că a avut atunci o rătăcire de memorie și cred că s-a scăpat. După cred că și-a dat seama de gafa pe care a făcut-o. Să urmărească fotbalul feminin din Europa și să vadă cât de frumoase sunt fetele respective” Alexandru Andrași, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc

2.000de lei este salariul maxim pe care îl câștigă o jucătoare de fotbal feminin la Vasas Femina Odorheiu Secuiesc (Liga 1)

UN SUBIECT TABU

Andrași a abordat un subiect delicat pentru fetele care practică un sport de performanță și a povestit cum a înțeles că e nevoie de un comportament diferit în perioada în care fetele se află la menstruație. 

 „Femeile sunt mai sensibile, trebuie să le iei diferit. Pe băieți îi poți lua mai dur, îți mai scapă o înjurătură, dar la fete nu se poate așa ceva. Lucrând cu ele am învățat multe. Am învățat să le înțeleg, mă mai duc la doamna doctor și o întreb ce se întâmplă cu fata respectivă și îmi spune că este în perioada respectivă. Și atunci știu că trebuie să fiu mai înțelegător, să știu să vorbesc altfel. Respect aceste femei pentru că ele și când suferă încearcă să joace fotbal, nu se dau în spate”, a povestit fostul jucător. 

Conform Telegraph, mai multe jucătoare de tenis din lume, precum Petra Kvitova (3 WTA, 29 de ani) sau Martina Navratilova (fostă jucătoare de tenis, fost nr. 1 WTA), au mărturisit că performanțele le-au fost afectate de menstruație.

„Eram într-o formă de zile mari, dar menstruația m-a făcut să mă simt mult mai slabă și nu puteam face nimic în privința asta. După acest eveniment, foarte mulți oameni mi-au criticat performanța, însă nu puteam niciodată să mă scuz în acest mod” Andu Bobby George, campioană la săritură în lungime

Citește și:

VIDEO EXCLUSIV Dezvăluri incredibile despre metodele lui Copos. Autorul unui gol istoric pentru Rapid acuză: “Mi-au falsificat semnătura din contract. Nu mă miră că George Copos a fost condamnat”Anamaria Prodan a șocat la nunta fiicei lui Gigi Becali! Cum și-a făcut apariția

Libertatea

Comentarii (6)

ucluj2011  •  19 Aprilie 2019, 09:36

Și care este mă rog declarația aia "controversată"???!!! Ce este neadevărat în cele spuse de Andrași???

Manoila George  •  18 Aprilie 2019, 10:51

Lipsa de articole

Marco Marco Popa  •  18 Aprilie 2019, 09:24

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA

Turneul din Moscova

Digi 2
14:00 Tenis, WTA

Turneul din Luxemburg

Digi 4
17:30 Baschet M

Dinamo - U BT Cluj-Napoca

Digi 3
Program TV complet

Liga 1