FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Dezvăluri incredibile despre metodele lui Copos. Autorul unui gol istoric pentru Rapid acuză: „Mi-au falsificat semnătura din contract. Nu mă miră că George Copos a fost condamnat”

Articol de - Publicat miercuri, 17 aprilie 2019 11:21

Autorul celebrului gol al Rapidului din meciul cu Inter Milano din 1993, Alexandru Andrași (54 de ani), a povestit în direct la GSP Live cum s-a trezit cu contractul falsificat la clubul din Giulești. El consideră că George Copos a fost doar un profitor care încerca să scoată și de zece ori mai mulți bani decât “puținul pe care îl băga”.

Pe 15 septembrie 1993, Rapid juca în cupele europene pentru prima dată după 18 ani. Inter Milano - o echipă în care jucau Zenga, Bergomi sau Bergkamp - era adversara din primul tur al Cupei UEFA în sezonul 1993-1994.

VEZI AICI DEZVĂLUIRILE LUI ANDRAȘI DE LA GSP LIVE

 

În prima manșă, pe Giuseppe Meazza, Inter a deschis scorul prin Bergkamp, din penalty, dar în minutul 52 s-a petrecut un moment istoric pentru clubul din Giulești. După o pasă lungă a lui Iulian Chiriță, Alexandru Andrași (foto, urmărit de Bergkamp) a egalat cu un lob cu capul peste legendarul Walter Zenga.

alexandru andrasi rapid inter milano

Autorul golului rapidist venise în acea vară de la Steaua, unde câștigase cupa și campionatul. La Rapid a înscris golurile importante, însă a fost nevoit să plece din cauza lui George Copos.

În direct la GSP Live, Andrași I - așa cum era cunoscut - a povestit cum clubul Rapid i-a falsificat contractul:

“Pe domnul Copos nu pot să-l iau decât ca pe un finanțator care încearcă să bage bani, dar să scoată mai mult. În timp mi-a demonstrat că interesul lui nu era să dezvolte fotbalul și să bage bani, interesul lui era ca din puținul respectiv să scoată de patru, cinci ori, poate chiar de zece ori mai mult.

Era normal să fie condamnat. Lucrurile care s-au întâmplat în fotbal și în care a fost și el implicat au dus la acest deznodământ.

În momentul în care am ajuns la Rapid am semnat un contract pe trei ani de zile, cu clauzele trecute frumos. Ei poate au fost surprinși că în perioada respectivă nu se practica asta, dar eu le-am cerut o copie a contractului. “Mi-au zis: “Dar nu e semnat de președinte, nu e ștampilat…”. Le-am zis: “Nu, nu, dați-mi mie copia respectivă, doar cu semnătura mea, o iau eu la mine. Când e gata originalul, rup copia și îmi dați copie după original”.

După o perioadă de un an, trebuia să-mi plătească o tranșă din contract. Mă duc la dânșii și le spun: “Domnilor, mai aveți de plătit o tranșă”.

Ei: “Cuuum? Nu mai avem de plătit nicio tranșă. Îți arătăm contractul”.

În momentul în care mi-au arătat contractul respectiv și l-am văzut, imediat mi-am dat seama că pe a doua pagină nu mai era semnătura mea. Era o semnătură în fals.

Le-am zis: “Mulțumesc frumos, dar ăsta nu e contractul meu”. Ei au zis că nu e adevărat. Le-am arătat contractul și s-au blocat. Atunci, am intrat în conflict cu Copos pentru că nu accepta ca cineva să-l demaște sau să-i facă probleme”. Devenisem ca un fel de câine și pisica.

În contractul respectiv era trecut că trebuia să-mi asigure cazarea și masa, iar din acel moment s-au sistat toate lucrurile . Nu mai plătea nimic. Nu mă mai primise nici la pregătirile la echipei”.

andrai rapid 2

Andrași a părăsit clubul, unde președinte era Mircea Pascu, și s-a transferat în Ungaria, la Vac. În direct, la GSP Live, el a povestit un episod inedit de la meciul cu Inter de pe Giuseppe Meazza:

“Tricourile albe în care am jucat atunci erau de la Lotto. Noi aveam tricourile noastre în alb-vișiniu, dar venise acest sponsor să ne propună să jucăm pe San Siro cu acel echipament. Am acceptat, dar unii fani s-au mirat. Nu știu dedesubturile afacerii, dar Lotto a fost sponsor doar pentru meciul ăsta. Noi ne-am trezit cu echipamentul în vestiar”.

Inter a câștigat meciul de la Milano cu 3-1 printr-un hattrick al lui Dennis Bergkamp. Pe stadionul 23 August, la retur, italianii au învins cu 2-0 prin două goluri marcate în ultimul sfert de oră al partidei.

 Suporterii giuleșteni trebuie să rămână cu imaginea că Andrași a fost un jucător care a pus suflet și care a reușit, cât a putut el, să respecte emblema Rapidului
Alexandru Andrași, la GSP Live

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
zinzir
zinzir  •  18 Aprilie 2019, 07:47

Toata lumea stie ca G Copos era cam zgarcit, dar sa spui ca a scos de cinci ori mai multi bani decat a bagat e o aberatie. Pai de unde a scos Copos bani, ca in CL Rapid nu a jucat, iar in EL nu se castiga mai nimic pe vremea lui Copos. Alte venituri care, biletele cumparate de rapidisti, hai sa fim seriosi. Banii de la liga si ceva de la sponsori nu ajungeau nici pentru plata personalului auxiliar si a utilitatilor, Copos a cumparat totusi niste jucatori, a platit niste salarii, a adus antrenori cu staif, mai avea si arbitri pe statul de plata. Plus ca a construit si baza Pro Rapid. Copos a facut Rapidul Campioana, a ajuns in sfert de finala EL, ne e de ici de colo.

jijimimi
jijimimi  •  18 Aprilie 2019, 07:38
Postat de Ovidiu Pop pe 17 Aprilie 2019, 11:46

Tipic comentariu de roman incult. Cum adica nu mai conteaza desteptule!?! Daca cineva iti omora un membru al familiei si nu este descoperit dar el recunoaste dupa 15-20 de ani crima gata a scapat ca acum nu mai conteaza?!? Tu te auzi ce prosti spui. Rapidist de 2 lei care susti o echipa care nu are numele Rapid dar se numeste FC R nu are palmares dar are 2/3 jucatori care la un moment dat au dat prin Giulesti. Vai de capu vostru.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

xxrapi
xxrapi  •  18 Aprilie 2019, 02:00

In sfarsit ,cineva care are aceeasi parere cu a mea : Copos afost un smecher , poate chiar hot. In afaceri , a parvenit datorita relatiilor avute cu oameni politici ca "rapidist" , in fotbal ,asta e clar(!), in politica ,isi mai aduce cineva aminte? si cel mai detestabil,in viata de acasa. Atat. E destul.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează