FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

GSP LIVE // VIDEO Primă „aruncată la mișto” de către Gigi Becali: „Ne-a promis 100.000 de dolari”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 octombrie 2019 11:37

Laurențiu Diniță (44 de ani), ultima dată antrenor la Concordia Chiajna, a fost invitatul lui Victor Vrînceanu la GSP LIVE și s-a întors în timp pe vremea când juca în cupele europene cu Steaua. A povestit despre meciurile cu Liverpool și Valencia.

În sezonul 2003-2004, Steaua a fost eliminată din Cupa UEFA de către Liverpool, după 1-1 în Ghencea și 0-1 pe Anfield. Laurențiu Diniță a fost cel care a irosit în Anglia o ocazie uriașă ce ar fi putut conta pentru calificarea roș-albaștrilor. Totuși, fostul atacant a rămas cu amintirea atmosferei senzaționale de pe terenul „cormoranilor”.

„Am intrat în ultimele 13 minute și am avut o ocazie rarisimă, din 16 metri, când a trecut mingea puțin pe lângă bară. Era o atmosferă extraordinară. Mă tot gândesc la lucrul ăsta (n.r. cum ar fi fost dacă ar fi reușit să marcheze pe Anfield). Dacă aș fi dat golul ăla poate ar fi luat altă turnură cariera mea. Așa a fost să fie. Cu cinci minute înainte de meci, cred că era un sfert din lume pe stadion. Am intrat la vestiare să mă schimb, am ieșit înapoi și era arhiplin stadionul. Infernal. Are o acustică... incredibil așa ceva! Se zbârlea pielea pe tine”, a povestit Laurențiu Diniță, la GSP LIVE.  

Gigi Becali și prima „aruncată la mișto” 

Totuși, altul rămâne meciul preferat al lui Laurențiu Diniță. Un an mai târziu, Steaua elimina Valencia din Cupa UEFA, la penalty-uri, după 0-2 în Spania și 2-0 în Ghencea. Antrenorul a dezvăluit cum o promisiune mincinoasă a patronului Gigi Becali i-a ambiționat pe jucători să întoarcă rezultatul.

„Îmi aduc aminte de meciul cu Valencia, care a fost cea mai frumoasă experiență din viața mea. A fost o atmosferă incredibilă. Valencia era deținătoarea trofeului și cred că rezultatul a fost meritat în tur. Cred că ne-au luat și puțin de sus în retur. Au dat și de un teren greu, ambiția noastră și mai ales că ne-a aruncat așa, la vrăjeală, domnul Gigi Becali o primă exorbitantă pentru calificare, 100.000 de dolari. Nu ne-a dat-o. A spus că a fost aruncată la mișto”, a spus Laurențiu Diniță.

VEZI ȘI:

GSP LIVE // VIDEO Al doilea „trădător” în două zile » Laurențiu Diniță, fost jucător la Steaua, a recunoscut că e dinamovist + Ghinionul carierei sale

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
cornelconasu
cornelconasu  •  23 Octombrie 2019, 12:30

Deci așa arată stimabilul ziarist devotat fcsb-ist ?!

1391972634181505
Adrian Popescu  •  23 Octombrie 2019, 12:21

Ce îmi plac sportivii care au amintiri când nu au angajament?!

jacques_collin
jacques_collin  •  23 Octombrie 2019, 12:12

Bineînțeles că nu a dat prima, escrocul de Gigi. 'la mișto' e construită și echipa sa. De aceea a ajuns să se numească Fotbal Club FCSB și să joace în maro. :))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează