FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

GSP LIVE // VIDEO Salarii de tot râsul în urmă cu 23 de ani + Cum a devenit Laurențiu Diniță titular în Liga 1

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 octombrie 2019 10:56

Laurențiu Diniță (44 de ani), ultima dată antrenor la Concordia Chiajna, a fost invitatul lui Victor Vrînceanu la GSP LIVE și a vorbit despre debutul său ca fotbalist în Liga 1, la Sportul Studențesc, dar și despre primul meci oficial, la Jiul Petroșani.

În anul 1996, Laurențiu Diniță avea 21 de ani și semna cu Sportul Studențesc, echipă din Liga 1. Salariul pe care i l-a propus conducerea clubului bucureștean este acum de neconceput raportat la sumele pe care le încasează astăzi jucătorii din prima ligă: 3.500 de dolari pentru doi ani, adică 145 de dolari pe lună. 

„Trecerea de la Sportul Studențesc la Steaua a fost una foarte mare (n.r. din punct de vedere financiar). La Sportul aveam 500 de euro pe lună. Obiectivul meu principal a fost să ajung să am măcar cinci minute în Liga 1. Mi s-a oferit șansa să vin la Sportul, am venit jucători tineri la selecție. 

Când mi s-a propus contractul la Sportul, eram în culmea fericirii. Nici nu m-am uitat pe sumă. Doar îmi doream să joc. Am semnat contractul, am avut 3.500 de dolari pe doi ani, nu pe lună! Dar nu mă interesa. Când am plecat de la Sportul mi se propusese un salariu de 1.500 de dolari”, a spus Laurențiu Diniță, la GSP LIVE. 

Ghinionul altuia, norocul lui 

La primul contact cu Liga 1, întâmplarea a făcut ca unul dintre concurenții pe postul său să nu primească viza medicală, motiv pentru care antrenorul a apelat la serviciile lui Laurențiu Diniță. Acesta a profitat de șansă și l-a convins pe antrenor încă de la prima apariție că merită să fie titular la Jiul Petroșani, în prima ligă. 

„La primul meu meci oficial, la Jiul Petroșani, nu eram inclus în echipă, în primul 11. M-am dus cu masorii să iau fructe. Înainte de meci, unui jucător titular nu îi puseseră viza medicală și atunci m-au băgat pe mine în echipă. Am avut șansă, dar când ai șanse trebuie să ții de ele. Din momentul ăla în care am jucat, am rămas titular în fiecare meci. N-am mai ieșit din echipă. O șansă trebuie să ai ca fotbalist și să ții de ea. Poate că dacă avea jucătorul respectiv viza medicală, nu mai jucam. Am avut șansă, am jucat și am rămas tot timpul în primii 11”, a spus Laurențiu Diniță.  

VEZI ȘI: 

GSP LIVE // VIDEO Al doilea „trădător” în două zile » Laurențiu Diniță, fost jucător la Steaua, a recunoscut că e dinamovist + Ghinionul carierei sale

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close