FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

GSP LIVE // VIDEO Un fost acționar dinamovist, declarații ȘOC: "Dinamo - Lazio a fost aranjat! Puteți spune orice"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 decembrie 2018 10:17

Vladimir Cohn, fost acționar dinamovist între 1997 și 2007, a făcut o declarație bombă la emisiunea GSP LIVE despre celebrul Dinamo-Lazio, din 2007, terminat 1-3. Meciul a contat pentru turul III al preliminariilor Ligii. După 1-1 pe Olimpico, Dinamo s-a prăbușit în retur și a fost învinsă cu 1-3 după ce a condus cu 1-0. 

Cohn nu a ezitat să-și pună semne de îndoială asupra partidei de atunci, după ce moderatorul Costin Ștucan l-a întrebat dacă partida a fost aranjată. 

"E o întrebare de DNA. Feeling-ul meu a fost că Dinamo - Lazio a fost aranjat. Am fost și la turul de la Roma, am fost foarte bucuros după acel 1-1. Se vedea clar că Lazio nu o echipă de nebătut. Mi s-a părut o echipă obișnuită.

Conduci la București cu 1-0 și pierzi cu 1-3? Parcă era desenul lui Jean Pădureanu! Poate să mi se spună orice. Dacă meciul acela a fost normal, eu nu știu ce să mai zic!", a explicat Vladimir Cohn, la GSP LIVE. 

Același Vladimir Cohn este cel care a declanșat suspiciunile cu privire la meciul dintre Dinamo - Lazio, fiind primul personaj din fotbal care a dat declarații la DNA după acea partidă. 

În loc de Champions League, "câinii" au ajuns la DNA! Într-un articol al lui Costin Ștucan din ProSport, în 2015, Cristi Pulhac a făcut o declarație care alimenta bănuiala că a existat ceva necurat: "Dacă a făcut cineva ceva, o să plătească la un moment dat. În fotbal sau nu".

UN TRANSFER CONTRA BLATULUI?

Bănuielile au fost aprinse și de o afacere pe care au făcut-o Dinamo și Lazio după dubla manșă din Champions League. Italienii au întors scorul la București, s-au calificat și apoi l-au cumpărat pe Ștefan Radu cu 5,4 milioane de euro.

Radu era cel mai tânăr din formația cu care Rednic câștigase campionatul și avea să confirme la Roma că era un fundaș excelent. Dar în momentul în care a fost transferat nu avea multe argumente în afara vârstei.

Nu era om de națională, nu avea partide în cupele europene. Nici măcar în Liga 1 nu căpătase o mare experiență. Juca de un an constant la Dinamo. Afacerea a fost interpretată de cei care au suspectat un aranjament: italienii și românii s-ar fi folosit de transfer ca să stingă înțelegerea care o dusese pe Lazio în grupele Champions. 

Echipa pe care a folosit-o Dinamo în returul pierdut cu 1-3:

Lobonț - Blay, V. Năstase, Șt. Radu, Pulhac - Oprița, Ropotan, Mărgăritescu, Ad. Cristea - Dănciulescu, Fl. Bratu
Antrenor: Mircea Rednic 
Au mai jucat: Chiacu, Cl. Niculescu, C. Munteanu

Vezi și: GSP LIVE // EXCLUSIV Se anunță o mutare revoluționară la Dinamo: "Rednic vrea să cumpere clubul!"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  19 Decembrie 2018, 16:30

de ce nu intrebati si jucatorii care inca mai sunt in activitate,st.radu,ropotan sau fl.bratu,danciulescu, antrenor sau director sportiv

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  19 Decembrie 2018, 14:52

Nu stiu daca s-au inteles cluburile intre ele,dar tanarul Radu Stefan si-a dorit din tot sufletul ca...Lazio sa se califice!In meciul de la Roma au fost si niste intamplari!1.-Doar a inceput meciul si Zicu-marea vedeta a echipei-a fost rupt de albanezo- elvetianul Shakiri!2.-La 1-0 pentru Dinamo-la o minge in careul lui Dinamo-din senin tanarul Radu Stefan a sarit ca la volei si a prins mingea cu mainile!S-o fi zapacit?!Penalty-ul a fost insa aparat de Lobont!Dupa aceasta faza, Dinamo s-a baricadat in propriul careu si s-a aparat disperat!Pana la urma Lazio tot a egalat, iar Dinamo nu a mai iesit la joc nici cand Lazio a ramas in 10 dupa eliminarea in sfarsit,a lui Shakiri ala si nici atunci in ultimele minute cand Lazio a ramas in 9!Vorba lui Mitica Dragomir:"Un rezultat foarte bun,pentru un joc atat de prost"!Iar la Bucuresti, cu toate ca Bratu a facut repede 1-0,italienii au egalat din penalty- dupa un contraatac pe obisnuitul bulevard Pulhac!Dinamo totusi se putea califica, daca Danciulescu nu alegea sa cada in careu-cerand penalty-in loc sa continue faza,avand o pozitie foarte buna!Dupa care,Dinamo s-a taiat ca maioneza si la orice faza le putea da Pancev gol!

cj1960i
cj1960i  •  19 Decembrie 2018, 13:23

se poate mai penibil de atat? asteptam cu mare interes si un interviu cu bunicul tov. Cohn. penibili sunteti!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează