FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Guilherme e ameninţat! Steaua l-a blocat pe fundaşul Petrolului, iar ”lupii” îl forţează să se decidă

Articol de GSP - Publicat luni, 23 decembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 22 decembrie 2013 21:37

Brazilianul intră în ultimele 6 luni de contract de la 1 ianuarie şi e tentat să treacă în Ghencea, dar a primit termen pînă la reunire să hotărască dacă prelungeşte, altfel pierde echipa la Petrolul.

Cosmin Contra nu glumeşte, e dispus să renunţe la unul dintre cei mai buni "laterali" din campionat doar ca să se asigure că nu-l antrenează pentru Steaua. Guilherme, fundaşul stînga al "lupilor galbeni", mai are acord cu Petrolul doar pînă la 30 iunie 2014 şi e atras să treacă la rivala din Ghencea a prahovenilor.

Atracţia e exercitată mai ales de prezenţa pe banca roş-albaştrilor a lui Reghecampf, antrenorul care l-a adus pe Guiherme în România acum doi ani, cînd Laur o pregătea pe Chiajna. A fost prima experienţă în Europa a brazilianului în vîrstă de 23 de ani şi el i-a rămas recunoscător lui Reghe, aşa că l-ar urma şi la Steaua. Fotbalistul a acceptat inclusiv să aştepte pînă cînd "militarii" vor clarifica situaţia lui Latovlevici, fundaşul stînga de care "militarii" s-ar putea despărţi în iarna aceasta.

Se gîndeşte trei săptămîni
Petroliştii cunosc tratativele lui Guilherme cu Steaua şi încearcă şi ei să-l convingă pe jucător să continue pe "Ilie Oană", fără să fi izbutit deocamdată. Strategia pentru perioada următoare sună însă ca un ultimatum dat sud-americanului, întrucît el riscă să nu mai joace în galben pînă îi expiră contractul.

Brazilianul a fost înştiinţat că trebuie să decidă ce va face în continuare pînă va avea loc reunirea pentru partea a doua a sezonului, trei săptămîni de acum încolo. Dacă nici atunci nu va semna prelungirea angajamentului, o să rămînă în afara lotului pînă la finalul sezonului!

Asta ar însemna ca Steaua să-l ia în vara viitoare pe Guilherme după 6 luni în care fundaşul va fi stat pe margine, un scenariu care nu le-ar conveni nici roş-albaştrilor, nici fotbalistului.

Pînă acum n-au făcut afaceri
Steaua şi-a mai dorit jucători de la Petrolul, dar nu a reuşit să-i ia. Roş-albaştrii au sperat să obţină măcar pe unul dintre Bokila şi Hamza, însă atacanţii africani au fost inaccesibili pentru campioană. Bokila a fost cedat la Terek Groznîi, iar Hamza a continuat la Ploieşti. Alcenat e alt fotbalist pe placum celor din Ghencea, dar nici haitianul nu a putut fi cumpărat.

Şi Batin e disponibil
Guilherme nu este singura ţintă a Stelei aflată în ultimele luni de contract. Paul Batin, de la CFR Cluj, va deveni şi el liber în iulie 2014 şi ar putea să semneze cu cei din Ghencea. CFR i-a propus atacantului în vîrstă de 26 de ani să continue în Gruia, însă Batin a refuzat deocamdată oferta de prelungire a acordului.

"A rămas ca şefii clubului să discute cu impresarul meu despre prelungire, eu aştept liniştit. Îmi place la Ploieşti, formăm o mare familie la Petrolul" (Guilherme, fundaş Petrolul)

"Guilherme joacă la două capete, sper să se hotărască repede ce vrea de la viaţă!" (Dan Capră, finanţator Petrolul)

"Vor pleca destul de mulţi jucători, dar o să mai şi aducem. Cei care nu mai intră în calculele noastre, însă nu-şi găsesc echipe, vor rămîne în afara lotului" (Mihai Stoica, manager Steaua)

51 de meciuri din totalul de 53 a disputat Guilherme la Petrolul din iuie 2012 pînă acum. A venit de la Chiajna, liber de contract

3 fundaşi stînga va avea Steaua în lot dacă va rezolva achiziţionarea lui Guilherme şi nu va pleca nici unul dintre Latovlevici şi Pîrvulescu

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Vacanţă pînă pe 7 ianuarie
După ultimul fluier al partidei de la Giurgiu, steliştii au liber pînă pe 7 ianuarie, atunci cînd este programată vizita medicală, dar şi primul antrenament al noului an, pe terenul de pregătire din Ghencea. După aceea, roş-albaştrii vor pleca în două turnee de pregătire în Spania, primul în perioada 12-23 ianuarie, iar cel de-al doilea între 26 ianuarie şi 6 februarie. În Spania, elevii lui Reghe au programate 8 partide de verificare, toate transmise pe DigiSport.

"Au tupeu maxim!"
Preşedintele Astrei, Dinu Gheorghe, i-a atacat la DolceSport pe stelişti, care au contestat arbitrajul lui Istvan Kovacs: "A fost un arbitraj echidistant, nu a dezavantajat pe nimeni. La faza premergătoare golului nostru, nu se dă fault niciodată la Piovaccari. Să vină cei de la Steaua să discute fazele de la Bucureşti, şi-apoi pe cele de la Giurgiu. Au un tupeu maxim, nu mai putem noi de Steaua... Trăgeau de timp pe final, nu mai ştiau cum să se scoată".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (72)
gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  25 Decembrie 2013, 19:45

mi se pare corecta pozitia petrolului. daca steaua il vrea, sa dea ceva si sa'l ia din iarna. astia de la steaua s'au invatat la mocca. petrolul tre' sa cheltuie sa'l inlocuiasca. si sa fim seriosi, guilherme de azi, nu mai este cel plecat de la ghiajna. doi ani la petrolul, ca doi ani la academia de fotbal, cu prof. contra :)

dlq1
dlq1  •  25 Decembrie 2013, 12:27
Postat de aushwitz pe 24 Decembrie 2013, 15:46

nici un jucator bun al PETROLULUI NU o sa plece la infractore, indiferent ce vor pupincuristi berbecaliotI. noi URAM SPURCATII SI ASTA SE TRASMITE SI JUCATORILOR ASA CA .MWIE OILOR,SPURCATILOR DE SARBATORI SA AJUNGETI UNDE VA E LOCUL la cimitir

Ai grija mare ce doresti altora ca s-ar putea sa te trezesti ca iti revine tie tot ce le doresti celorlalti mai ales de sarbatori !! Craciun cu impliniri !

aushwitz
aushwitz  •  24 Decembrie 2013, 15:46

nici un jucator bun al PETROLULUI NU o sa plece la infractore, indiferent ce vor pupincuristi berbecaliotI. noi URAM SPURCATII SI ASTA SE TRASMITE SI JUCATORILOR ASA CA .MWIE OILOR,SPURCATILOR DE SARBATORI SA AJUNGETI UNDE VA E LOCUL la cimitir

Vezi toate comentariile (72)
Comentează