FOTBAL  »  Superliga  »  MERCATO

Petrolul a perfectat două transferuri » Un fost fundaș de la CS Mioveni și un portar legitimat 10 ani la Genoa

Guilherme Garutti, noul jucător de la Petrolul. 
Foto: Facebook @ FC Petrolul Ploiești
Guilherme Garutti, noul jucător de la Petrolul. Foto: Facebook @ FC Petrolul Ploiești

Articol de , - Publicat joi, 15 iunie 2023 11:20 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 11:45

Petrolul Ploiești a anunțat transferul fundașului central brazilian Guilherme Garutti (29 de ani), fotbalist liber de contract după despărțirea de retrogradata CS Mioveni. 

MM confirmă Gazeta: „Ne-am depus candidatura”
FCSB
MM confirmă Gazeta: „Ne-am depus candidatura”

Guilherme Garutti, noul jucător al Petrolului Ploiești 

Din informațiile Gazetei Sporturilor, fundașul central sud-american a semnat un contract valabil pe 2 ani cu Petrolul Ploiești. Va încasa un salariu lunar de 5.000 de euro la formația prahoveană, mai informează sursele GSP.

Petrolul a perfectat două transferuri » Un fost fundaș de la CS Mioveni și un portar legitimat 10 ani la Genoa
Garutti, prezentat la Petrolul. Foto: Facebook @ FC Petrolul Ploiești

„Este o plăcere să fiu noul jucător al Petrolului. Vreau să câștigăm multe meciuri și să facem fanii fericiți”, a spus Garutti, pentru GSP.

Guilherme Garutti a ajuns în România în septembrie 2020, la CS Mioveni, după despărțirea de formația Sertãozinho, din țara natală. A pus umărul la promovarea argeșenilor în Superliga, dar și la menținerea galben-verzilor în prima ligă. Micuța formație a retrogradat în cele din urmă la finalul acestui sezon de Liga 1. 

În cei aproape 3 ani petrecuți la CS Mioveni, Guilherme Garutti a adunat 90 de meciuri, reușind să marcheze 5 goluri și să dea două pase de gol. Mai evoluase în carieră la Oeste, Anapolina, Sao Caetano, Boe Espoete, Portuguesa și Aparecidense, toate echipe din Brazilia.  

Lukas Zima a semnat cu Petrolul 

Pe lângă Guilherme Garutti, „lupii galbeni” au mai perfectat un transfer. Prahovenii l-au adus pe portarul ceh Lukas Zima (29 de an), ultima oară legitimat la formația Venlo, din liga a doua olandeză, informează sursele Gazetei. Din informațiile GSP, Lukas Zima a parafat o înțelegere valabilă pe 3 sezoane cu trupa din Ploiești.

Petrolul a perfectat două transferuri » Un fost fundaș de la CS Mioveni și un portar legitimat 10 ani la Genoa
Lukas Zima, transferat de Petrolul Ploiești. Foto: Imago

Crescut de Slavia Praga, Lukas Zima a ajuns în iulie 2021 la Venlo, după despărțirea de Genoa, formație care l-a împrumutat de-a lungul timpului la formații precum Reggiana, Unione Venezia, Mantova, Perugia și Livorno. La Genoa se transferase în iulie 2011, de la Slavia Praga, în schimbul unui milion de euro.

A bifat în tricoul olandezilor 25 de meciuri, reușind să mențină poarta intactă în 5 rânduri. În acest sezon, cehul a avut numai 8 apariții în tricoul lui Venlo. A încasat 15 goluri. 

Citește și: 

Ofertă de 20 de milioane de euro pentru fotbalistul român: „Au refuzat-o. Vor 40!”

„M-am blocat când am văzut” » Omul care a garantat pentru venirea la Dinamo a lui Dorin Șerdean și Pablo Cortacero, reacție după arestarea afaceristului: „Era bucuros după promovare”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (2)
Dodo8
Dodo8  •  15 Iunie 2023, 13:25
Postat de adyy25 pe 15 Iunie 2023, 12:55

Petrolul sau Primaria Ploiesti? Cine a facut transferul?

Din 2016 de cand s-a refondat Petrolul, abia sezonul acesta a primit o sponsorizare de €300k de la Primarie. Au cheltuit altii de la stat prin Liga 2 inzecit mai mult, asa ca nu mai comenta aiurea.

adyy25
adyy25  •  15 Iunie 2023, 12:55

Petrolul sau Primaria Ploiesti? Cine a facut transferul?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează