FOTBAL  »  Superliga  »  ASISTENȚĂ

EXCLUSIV Anunț crucial pentru sportul românesc din partea Guvernului » Cum se poate intra pe stadioane în localitățile cu incidență de peste 6 la mie

Rapid a beneficiat de un sprijin major al suporterilor în acest sezon // foto: GSP
Rapid a beneficiat de un sprijin major al suporterilor în acest sezon // foto: GSP

Articol de , , - Publicat luni, 27 septembrie 2021 16:29 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 20:36

Într-un răspuns oferit Gazetei Sporturilor, Guvernul României precizează cum se vor disputa evenimentele sportive în localitățile unde incidența cazurilor de covid va trece de 6 la mia de locuitori: vor avea acces, până la sută la sută din capacitate, doar persoanele care s-au vaccinat

Cazurile de coronavirus au explodat în România în ultimele zile, iar unele dintre localități, în frunte cu Timișoara, au trecut chiar de pragul de incidență de 7 la mia de locuitori. Gazeta Sporturilor a trimis încă de săptămâna trecută către Guvernul condus de Florin Cîțu o adresă în care solicita să se explice cum se vor disputa competițiile sportive atunci când va fi atins pragul de 6 infectări la fiecare 1.000 de locuitori. Grupul de Comunicare Strategic a răspuns abia ieri, după 5 zile de la mailul ziarului.

Răspuns oficial cu privire la prezența spectatorilor pe stadioane

"Dacă incidența depășește 6 la mia de locuitori nu este permis accesul publicului mixt (trecuți prin boală sau cu test negativ), ci doar al persoanelor vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, iar competiția se poate desfășura la capacitatea maximă a arenei", e răspunsul Guvernului. 

În prezent, pragul de asistență la competiții, indiferent că au loc în interior sau în aer liber, e de numai 30%, dacă incidența e între 3 și 6 la mia de locuitori, dar au acces toți cei care beneficiază de certificatul verde, adică nu doar cei vaccinați, ci și cei trecuți prin boală, dar și cei cu test negativ, rapid sau PCR.

Primul meci mare care ar putea, teoretic, să se joace cu tribunele pline, e derby-ul Craiovei, între FCU și CSU, programat duminică seara, în Bănie, de la 21:00. În prezent, incidența în Craiova e de 5,01. Aproape sigur dacă se va păstra frecvența de creștere de săptămâna trecută și pe parcursul zilelor viitoare, atunci duminică, incidența va fi trecută de 6,00. În acest caz, pe stadion vor avea dreptul să intre doar persoanele vaccinate, iar asistența maximă ar putea să fie chiar și de 30.000 de persoane.

  • Sub 3 la mie, accesul se poate face până la 75% din capacitate pentru cei cu certificat verde: vaccinați, trecuți prin boală sau test negativ (rapid sau PCR). Dacă organizatorul se asigură că intră doar persoanele vaccinate, atunci se poate disputa cu arena plină
  • Între 3 și 6 la mie, accesul se poate face până la 30% din capacitate pentru cei cu certificat verde: vaccinați, trecuți prin boală sau test negativ (rapid sau PCR). Dacă organizatorul se asigură că intră doar persoanele vaccinate, atunci se poate disputa cu arena plină
  • Peste 6 la mie, au acces, până la 100% din capacitate, doar persoanele vaccinate cu schema completă

Incidența la zi în orașele unde joacă în etapa 11

  • CS Mioveni - FC Argeș » 1,55%
  • Chindia - FCSB » 3,07%
  • Dinamo - UTA Arad » 4,95%
  • Sepsi - Rapid » 2,22%
  • FC Voluntari - Farul » 7,65%
  • CFR Cluj - Gaz Metan » 5,18%
  • FCU Craiova - CSU Craiova » 5,01
  • Clinceni - Botoșani » 4,95%

Următoarele meciuri din Liga 1 sunt Gaz Metan Mediaș - Sepsi OSK (azi, ora 18:00) și CSU Craiova - Dinamo (azi, ora 21:00), ambele contând pentru etapa 10.

Incidența în București se apropie de 5 la mia de locuitori

Astăzi, 27 septembrie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că 5.655 persoane au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore.

În privința incidenței înregistrare la 14 zile, la mia de locuitori, de 6 se apropie Ilfov (5,93), Timiș (5,32) și Municipiul București (4,95).

Numărul de persoane internate cu COVID-19 astăzi este de 11.032, 1.218 dintre acestea fiind internate la secția ATI. De la începutul pandemiei, virusul SARS-CoV-2 a provocat 36.450 de decese în România.

Citește și: 

Gest incredibil al unui fost jucător al lui Dinamo » L-a făcut KO pe portarul advers după ce l-a lovit cu piciorul în cap

Fostul jucător de la FCSB vrea să revină în fotbal: „Aș merge și în Liga 3, pe 1.000 de euro. Mai pot să joc lejer 6 ani!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (43)
ucluj2011
ucluj2011  •  28 Septembrie 2021, 11:53
Postat de 1947___forumer pe 28 Septembrie 2021, 11:46

Ba, chiar trebuie sa iti explic de ce "dispar" mesaje? Nu te prinzi singur? Mai stati si toata ziua pe gsp. Cum de nu uitati sa respirati? Exista MODERARE, ba prostilor...

Forumer , mesajele care sunt moderate NU dispar pur și simplu , mai ales că eu am răspuns la niște mesaje care nu aveau de ce să fie șterse. Apar stele pentru cuvintele pe care le modereaz[ Adminii , iar pentru un mesaj "moderat" în întregime apar doar niște stele și nici un cuvânt. Aici vorbim despre mesaje (multe din ele fără cuvinte ofensatoare) care AU DISPĂRUT pur și simplu și sa întâmplat de destul de multe ori.

1947___forumer
1947___forumer  •  28 Septembrie 2021, 11:46
Postat de paolo14 pe 28 Septembrie 2021, 09:42

Am niste print-screen-uri care arata mesaje scrise și apoi dispărute...

Ba, chiar trebuie sa iti explic de ce "dispar" mesaje? Nu te prinzi singur? Mai stati si toata ziua pe gsp. Cum de nu uitati sa respirati? Exista MODERARE, ba prostilor...

ucluj2011
ucluj2011  •  28 Septembrie 2021, 10:00
Postat de steaua.inseamna.csa pe 28 Septembrie 2021, 09:50

Exact! Fără sa intru in polemica despre vaccin in sine, aici fiecare face cum considera, însă nu văd logica măsurii guvernului dpdv epidemiologic (altfel fiind extrem de clar ce vor acești tâlhari) de a permite accesul doar al celor vaccinați. Va sa zică așa, cine împraștie boala de fapt: Un nevaccinat testat negativ sau un vaccinat netestat însă posibil purtător al virusului!?

100% de acord , și asta o știe toată lumea INCLUSIV EI , pentru că asta face sens până și pentru un copil de 10 ani , numai că... Dar mai bine hai să mă opresc , că dacă încep , nu mai termin nici până la Crăciun!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează