LIGA 1  ·  PROBLEME FINANCIARE

De ce se plâng cluburile din Liga 1? Guvernul le-a ajutat deja să scadă drastic cheltuielile

Articol de GSP - Publicat luni, 30 martie 2020 07:15

Cluburile din Liga 1 vor să reducă drastic salariile jucătorilor din cauza pandemiei de coronavirus și care Guvernului României să le ajute cât timp competiția internă este suspendată.

Totuși, echipele au fost ajutate din plin în ultimii ani.  Până în 2019, cluburile din Liga 1 erau nevoite să suporte taxe și impozite către stat care măreau suma netă ce era acordată unui jucător chiar și cu 70-75%. De exemplu, la un contract net de 100.000 de euro pe an, clubul dădea către stat, alți 70.000-75.000 de euro. 

Măsuri fiscale mai lejere pentru cluburi

În urma unor măsuri fiscale prin care să fie sprijinite cluburile sportive, acestora li s-a dat posibilitatea de a angaja jucătorii pe contracte de activitate sportivă, iar taxele totale au scăzut chiar și cu peste 50%, ceea ce a însemnat o diminuare majoră a bugetelor de salarii. 

CFR și Craiova nu scad nimic

Din trioul de forță al Ligii 1, din punct de vedere financiar, doar FCSB a decis să taie veniturile angajaților. CFR și CSU Craiova nu le-au cerut jucătorilor să accepte diminuarea contractelor. Craiova chiar și-a informat fotbaliștii că măcar pentru aprilie și mai, adică până la finalul sezonului, nu se pune problema să li se taie din salariu, după care, dacă pandemia va continua sățină pe loc fotbalul, atunci se va regândi strategia. Mai ales că vor fi afectate veniturile din ceea ce înseamnă sezonul 2020-2021

CORONAVIRUS. Cum riști să te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicații pot apărea

Citește alte știri din Liga 1: GRECIA ÎNCHIDE FRONTIERELE. Singura frontieră care nu este închisă noaptea.
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
16:30 CICLISM
Milano-Sanremo
Eurosport
22:00 UCL
Barcelona - Napoli
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
22:00 UCL
Bayern - Chelsea
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1