FOTBAL  »  Superliga  »  BILANŢ

Hagi face bilanţul la Academie » Următorul pas pentru proiectul "Regelui"

Articol de - Publicat luni, 19 decembrie 2016 18:01

Înfiinţată în urmă cu 7 ani, Academia de Fotbal “Gheorghe Hagi” a adunat 17 titluri naţionale în competiţiile de juniori şi s-a transformat în principalul furnizor de jucători pentru loturile naţionale ale României.

Hagi şi oficialii grupării de pe litoral au tras linie, considerând că s-a încheiat un prim ciclu, şi au anunţat proiectul pentru următorii 5 ani.

„Am pornit acest proiect cu gândul că fiecare copil merită o şansă şi trebuie să-i creezi condiţii pentru a dovedi că este talentat. Mă refer la infrastructură, terenuri bune, antrenori buni şi un buget pe măsură. Pentru cei cu vârste între 7 şi 14 ani ne-am concentrat să descoperim copiii talentaţi din Constanţa şi nu ne-au interesat performanţele.

Pentru cei mai mari am făcut selecţia la nivel naţional, am fost mai exigenţi şi am ales 66 de copii pentru un proiect unic în România, în care le asigurăm masă, casă şi şcoală. Proiectul nostru s-a numit «Timp - Tineri - Talentaţi», vrem să facem campioni şi suntem pe un drum bun. Pentru următorii cinci ani, formarea va continua, dar ne vom axa pe dezvoltare şi perfecţionare şi vom fi mai exigenţi”, a afirmat Gheorghe Hagi în cadrul unui eveniment la care au fost invitaţi toţi copiii şi juniorii din cadrul Academiei.

“Acest prim ciclu a durat şapte ani, în care ne-am axat pe formare, care a cuprins iniţierea şi învăţarea, dar şi pe conceptul de joc, care a însemnat strategie, filosofie, sisteme de joc, selecţie, antrenament şi antrenori. La capitolul realizări, notăm 17 titluri naţionale dintre cele 51 puse în joc în această perioadă, printre care două performanţe unice în fotbalul românesc.

Astfel, în sezonul 2012-2013 am câştigat toate titlurile la juniori, iar echipa de Juniori A este campioană în ultimii cinci ani. Mai mult, avem două participări în UEFA Youth League, unde am reuşit să ne calificăm în primăvara europeană în acest sezon. În plus, am devenit cel mai bun partener al FRF la loturile naţionale, unde am avut în medie câte 40 de jucători selecţionaţi anual. În privinţa debuturilor la echipa de seniori, 33 de jucători formaţi la Academie şi-a trecut în palmares această realizare”, a spus Lucian Burchel, directorul tehnic al Academiei.

În finalul festivităţii, au fost premiaţi cei mai buni trei jucători de la fiecare categorie de vârstă, aleşi prin votul colegilor lor, dar şi cei mai buni trei antrenori. Premiile pentru jucători au fost vouchere valabile pentru achiziţionarea de echipament Nike, în valoare de 200 de euro pentru primul loc, 150 de euro pentru locul 2 şi 100 de euro pentru locul 3, iar cei trei antrenori au fost răsplătiţi cu câte o excursie cu întreaga familie, în valoare de 500 euro.

câştigători

Categorie 2009/2010: Nicolae Caraiani
Categoria 2008: Costyn Gheorghe
Categoria 2007: Mihai Iliescu
Categoria 2006: Lucian Băsceanu
Categoria 2005: Adrian Mazilu
Categoria 2004: Denis Curea
Categoria 2003: Ștefan Bodișteanu
Categoria 2002: Alexi Pitu
Categoria 2001: Răzvan Matiș
Categoria 2000: Cosmin Tucaliuc
Categoria 1999: Alexandru Mățan
Categoria 1998: Andrei Ciobanu

Antrenorii anului la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”

1. Nicolae Roșca (antrenor Juniori A, U19)
2. Ionuț Mihu (antrenor Juniori C, U15)
3. Constantin Fălină (antrenor Juniori B, U17)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
mccrya
mccrya  •  19 Decembrie 2016, 19:08

mult succes in continuare Gica Hagi...tot respectul pentru ceea ce faci. Restul.....adica ceea ce fac altii aici si prin alte parti, e latrat la luna .

sexilian
sexilian  •  19 Decembrie 2016, 19:04

sa speram ca vor citi si carti de scoala,nu de desenat cum sigur a citit ***.....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

stefan..
stefan..  •  19 Decembrie 2016, 18:37
Postat de stefan.. pe 19 Decembrie 2016, 18:35

***, in interesul ciobanului, ***, dar si derapajele din media prin care "***" si-a confirmat statutul de om limitat intelectual si educat sumar fac umbra unor intentii de buna credinta ale acestui "***" :)))al fotbalului romanesc.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează