FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

EXCLUSIV / VIDEO Hagi, interviu despre succesul Farului în sezonul regulat: „Aici există doar presiunea mea, mai ales în vestiar!”

Gheorghe Hagi, 58 de ani, vorbește pentru Gazeta Sporturilor despre sezonul foarte bun al echipei sale și visează cu ochii deschiși la cel de-al doilea titlul din istoria Farului.
Gheorghe Hagi, 58 de ani, vorbește pentru Gazeta Sporturilor despre sezonul foarte bun al echipei sale și visează cu ochii deschiși la cel de-al doilea titlul din istoria Farului.

Articol de , - Publicat miercuri, 08 martie 2023 18:38 / Actualizat miercuri, 08 martie 2023 21:11

Gheorghe Hagi, 58 de ani, vorbește pentru Gazeta Sporturilor despre sezonul foarte bun al echipei sale și visează cu ochii deschiși la cel de-al doilea titlu din istoria Farului.

- Domnule Hagi, Farul are un sezon foarte bun, chiar dacă mai vin și eșecurile din când în când.
- Nimănui nu-i place să piardă! Important e să joci fotbalul tău, să ai identitatea ta. Suntem în fruntea clasamentului, dar momentan nu am reușit absolut nimic. Mai avem mult de muncă până la final.

- Clujenii spun că atuul lor ar fi experiența. Al Farului care este?
- Suntem într-o luptă și nu vreau să vorbim despre atuuri. Avem o echipă foarte bună. La fel cum și celelalte își doresc să câștige campionatul, asta ne dorim și noi și vom încerca să fim mai buni ca ei la final.

- Ați reușit să puneți pe picioare niște jucători intrați într-un con de umbră. Cum ați făcut asta?
- Fiecare jucător e diferit și trebuie analizat în parte. Într-o echipă e bine să nu fie toți la fel. Și d-asta îl tratăm pe fiecare individual, în discuții. Apoi jucătorul trebuie să intre în spiritul colectiv al echipei, să știe să joace foarte bine și să facă tactica noastră.

„E greu să devii cel mai bun”

- Sunteți pe primul loc de atâtea etape. Ce-ar însemna un nou titlu pentru Farul?
- Este devreme să vorbim despre asta. Suntem acolo, sus, și vrem să câștigăm, dar va fi o luptă foarte grea pentru că ne batem cu cei mai buni din România.

- Nu v-ați făcut planuri deloc?
- Nu mi-am făcut niciodată, cum nu voi face nici acum. Nu vreau să anticipez ce va fi! La fotbal trebuie să fii pregătit de orice, iar ceea ce știm este că ne vom lupta cu cele mai bune echipe. Sunt copii care vin din academia noastră și care trebuie să producă jucători. Când investești mult unde trebuie, vin și copiii. Dumneavoastră nu îi vedeți imediat, dar noi îi știm, îi cunoaștem. Cum e Mazilu astăzi, mâine o să apară altcineva. Noi trebuie să producem. Ăsta e unul din obiectivele noastre! Apoi, la echipa mare trebuie să producem performanță. Adică victorii multe!

- Credeți că pentru cei mai tineri e mai ușor sau mai greu să lucreze cu antrenorul Hagi?
- E greu cu orice antrenor. E greu să joci fotbal, e greu să devii cel mai bun. Iar asta necesită anumite chestii în teren, dar și în afara lui. Trebuie să fii complet că să ajungi un fotbalist foarte mare! Pe teren să arăți că ești cel mai bun, iar în afara terenului să știi să-ți gestionezi această popularitate.

- Ceea ce mulți nu reușesc să facă!
- Popularitatea vine automat când faci lucruri bune. Trebuie să fii un tip echilibrat și să gestionezi bine astfel de lucruri. Eu zic că jucătorii mari au acest lucru. Echilibrați în afara terenului, iar când intră pe teren vor să fie cei mai buni.

Hagi: „Victoria e singurul lucru care contează”

- Farul are cel mai bun atac din România. La apărare e pe locul doi, după Rapid.
- Fotbalul e interpretabil și fiecare antrenor are tactica lui. Sunt foarte multe variante, formule, sisteme. Fiecare antrenor are filosofia și deciziile lui. Ne place să atacăm, dar în același timp ne și apărăm. La noi jucătorul trebuie să știe să atace și apoi să se apere.

- Aveți o echipă cu jucători cu meciuri multe în picioare, dar și foarte mulți tineri. E greu de făcut un mix perfect?
- Așa se face o echipă! Cei în vârstă au experiență și pot să ducă această presiune. Cei tineri la noi sunt foarte bine ajutați, sprijiniți și îi împingem să dea tot ce au mai bun.

- Dar, cei tineri...
- Noi le dăm încredere totală și noi ne asumăm toată presiunea. Lor nu le creăm presiune pentru că trebuie să joace fotbal de plăcere. Să aibă plăcerea de a juca! Restul trebuie să ducă presiunea, noi antrenorii, staff-ul, jucătorii trebuie să joace fotbal de plăcere și să se vadă că joacă fotbal cu mult curaj.

- Ce fel de tip de antrenor sunteți?
- Pentru mine victoria e singurul lucru care contează! Pe mine mă interesează doar victoria, să câștig! Victoria aduce fericire, bucurie și mult respect din partea tuturor. Doar așa ajungi cel mai bun. Muncim în viață să câștigăm trofee. Să fii un sportiv de mare performanță, cu trofee, abia atunci ești împlinit.

Gică Hagi: „O să încercăm să-i batem pe toți!”

- E mai greu pentru dumneavoastră să gestionați o echipă care e de atât timp pe locul 1?
- Așa mă simt cel mai bine! Mă simt foarte bine și fac tot efortul să rămân pe aceeași linie! Sunt în mediul meu.

- Vorbeați de presiune. Poate ăsta e un secret aici, la Farul, că jucătorii tineri n-au presiune!
- În primul rând, staff-ul trebuie să preia presiunea. Apoi jucătorii cu experiență, apoi cei tineri, care trebuie să joace fotbal. Să se bucure de el.

- E bine că nu există o presiune suplimentară din tribună, de la patron, așa cum e la alte echipe.
- La Farul există doar presiunea pe care am băgat-o eu! Ha, ha, ha! Și presiunea e să câștigăm mereu! Pun mai multă presiune decât alții, mai ales pe vestiar. La noi, la Constanța, o să existe mereu acest lucru. Să faci performanță, să încerci să devii cel mai bun, să încerci să câștigi fiecare meci, să ai o mentalitate de învingător. Sunt principiile mele pe care le-am implementat aici.

- Când intrați în vestiar înaintea meciurilor vă transformați?
- În funcție de situație. O dată trebuie să fiu blând, o dată să fiu cu vocea mai ridicată, o dată mai direct pe unul sau pe celălalt. Totdeauna sunt lucruri de pus la punct. La început plănuiești ceva, dar la pauză ai de corectat. Mereu la final ne dorim să fim bucuroși.

- Vom avea parte de cel mai incendiar play-off din istorie. Cum îl vedeți?
- O să fie un final foarte greu pentru că te bați cu cele mai bune echipe din România. Dar suntem fericiți de acest lucru și sperăm să-i batem pe toți. O să încercăm să-i batem pe toți!

Vreau să le creez o mentalitate de învingători. Suntem pe drumul foarte bun și jucăm la victorie, să câștigăm. Acesta este idealul care aduce bucurie, fericire, încredere, dar și respect
Gheorghe Hagi, antrenor Farul

Pe mine nu mă interesează dacă nu iau gol într-un meci. Mă interesează doar să marcăm, pentru că doar așa câștigi meciuri și doar așa ieși campion. Dacă faci 0-0 nu ai cum să ieși campion
Gheorghe Hagi, antrenor Farul

CITEȘTE ȘI:

Reportaj savuros din fotbalul foarte mic, la Puchenii Mari - Cocorăștii Colț » „A fost porcu' gras, d-aia avem numai rotofei în echipă! Sunt campion mondial la pahare, țuica mea e vitamină curată”
FOTBAL LA JUDEȚ
Reportaj savuros din fotbalul foarte mic, la Puchenii Mari - Cocorăștii Colț » „A fost porcu' gras, d-aia avem numai rotofei în echipă! Sunt campion mondial la pahare, țuica mea e vitamină curată”
„Un accident de căruță mi-a schimbat cariera!”. Povestea fostului fotbalist Călin Ignat, care și-a făcut în Târgu Mureș o fabrică de bere artizanală ce poartă numele cățelului său
VIAȚA DUPĂ FOTBAL
„Un accident de căruță mi-a schimbat cariera!”. Povestea fostului fotbalist Călin Ignat, care și-a făcut în Târgu Mureș o fabrică de bere artizanală ce poartă numele cățelului său

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
leu.mr
leu.mr  •  08 Martie 2023, 19:38

"cel de-al doilea titlul din istoria Farului" ??? Really ???

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close