FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Hagi l-a angajat pe Liță Dumitru » Cu ce se va ocupa fostul fotbalist: „Mi-a spus că are nevoie de mine”

Liță Dumitru este noul scouter de la Farul Constanța.
Liță Dumitru este noul scouter de la Farul Constanța.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 august 2021 16:27 / Actualizat miercuri, 11 august 2021 16:40

Liță Dumitru (71 de ani) a anunțat că a fost contactat de Hagi pentru a lucra împreună la Farul Constanța.

Liţă Dumitru revine în fotbalul românesc, după ce Gică Hagi a decis să-l aducă la Farul. Fostul internaţional român a dezvăluit că va fi scouter la formaţia dobrogeană, dar și consultant pentru Hagi.

„Gică Hagi mi-a spus de mult că are nevoie de mine ca scouter. Că pot merge la el să stăm de vorbă. Nu să-l ajut neapărat pe Hagi, ci pe copiii de la el. Am ajuns la concluzia că vom lucra împreună. În prima zi când ne-am văzut, de la 9 jumătate până la 2 la prânz am vorbit numai despre fotbal. 

Când lăsase echipa i-am și spus că dacă o lasă, Viitorul nu va merge bine. S-a demonstrat că am avut dreptate. De la 1 august pot spune că lucrurile s-au așezat. 

Mi-a spus că mă ia pentru că eu și Cruyff am fost idolii lui. Am avut amândoi același idol, Cruyff. Mi-a spus că la vârsta și experiența mea pot avea un program lejer. Să stau la Constanța sau la Chiajna. Pot face același lucru în ambele orașe. 

Să-l ajut acolo unde e nevoie. Să merg la meciuri la Liga 1 și ce văd să discutăm, să ajutăm copiii, că au nevoie de noi. Sfătuitor nu pot fi pentru Hagi, doar colaborator. Un fel de ajutor, mai mult”, a spus Liță Dumitru la Radio Gold FM.

Dumitru, astăzi în vârstă de 71 de ani, a jucat la Steaua vreme de 8 ani, între 1972 și 1980, perioadă în care a câștigat 4 trofee, dintre care două au fost titluri de campion. 

A fost declarat în două rânduri cel mai bun fotbalist al anului în Ancheta Gazetei Sporturilor, în 1973 și 1975, când i-a devansat, printre alții, pe Dobrin, Dumitrache, Iordănescu, Cornel Dinu, Mircea Lucescu.

Liță Dumitru, uitat de CSA Steaua: „Am fost surprins, dezamăgit”

Liță Dumitru s-a arătat dezamăgit în urmă cu puțin timp, când clubul Steaua nu l-a invitat la inaugurarea noii arene din Ghencea.

„Am fost surprins și dezamăgit. Nu mi-a dat nimeni vreun telefon ca să fiu invitat. Mi-aduc aminte că în 1974, când a fost inaugurat vechiul Ghencea, eram foarte bolnav, aveam febră mare, eram în spital, dar chiar și așa, a venit generalul care se ocupa atunci de Steaua și mi-a zis că nu am cum să lipsesc tocmai eu, că lumea vrea să mă vadă. 

Și am mers să joc în acel amical cu OFK Beograd. Acum, poate s-au gândit că fiind în Statele Unite n-aș fi participat, dar dacă m-ar fi invitat aș fi venit pentru a fi și eu prezent la debutul acestui stadion fantastic. Am rămas cu un gust amar”, a declarat Liță la Telekom Sport.

Citește alte știri din Liga 1:

Sancțiunea dictată de LPF în scandalul de xenofobie de la Farul - Sepsi + Hagi și Grozavu, suspendați

RAPID - FCSB. Becali și Angelescu au strategii diferite » Unii joacă pe bani, alții pe burta goală

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
2808650825917880
Bidner Catalin  •  12 August 2021, 14:24

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steaua.libera
steaua.libera  •  12 August 2021, 11:45

Gloriile asteapta numai invitatii. Domne daca nu ma inviti, nu vin. Dar pe noi suporterii cine ne invita? La fel si scandalul de la Euro 2020. Toti se plangeau ca nu au fost invitati, dar bilete inca se gaseau pe net. Ii apreciem pentru tot ce au facut pe teren, dar sa mai lase vedetismul asta mioritic..

768145689920470
Patraulea Trandafir  •  12 August 2021, 09:23
Postat de Alis Helesteanu pe 12 August 2021, 05:48

Comentariul tău arată cât ești de ignorant. Habar nu ai cine a fost Dumitru la vremea lui.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează