FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Hagi, specialist în conferințe incendiare! S-a dezlănțuit din nou azi: "Uitați-vă la mine în CV și vedeți ce am făcut! E un semn de întrebare dacă am ajuns să-mi cer scuze"

FOTO: Gazeta Sporturilor
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 18 mai 2018 14:41

Gică Hagi, antrenorul Viitorului, s-a dezlănțuit din nou în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o azi. "Regele" e deranjat că nu a primit încă răspunsurile pe care le aștepta după declarațiile lansate săptămâna trecută, când i-a reproșat lui Cosmin Contra selecția făcută pentru "dubla" cu Chile și Finlanda. 

"Am înțeles că trebuie să-mi cer scuze. Dacă eu am ajuns să-mi cer scuze că vorbesc în România, atunci ăsta este un mare semn de întrebare, după tot ce am făcut în carieră. Atunci, îmi cer scuze că am investit în fotbal, că am muncit. Că am jucat 18 ani la echipa națională la nivel înalt, că am peste 100 de meciuri la echipa națională, că am jucat la 3 Campionate Europene și 3 Mondiale. Și, mai ales, pentru ceea ce am făcut după ce m-am lăsat. 

Am spus o opinie mai dură, mai directă, mai specifică. Și nu am primit răspunsurile punctuale, dacă este adevărat sau nu ce am spus. Am văzut că unii întreabă cine sunt eu să vorbesc. Păi, dacă nu știți, luați CV-ul și vedeți acolo ce am făcut.

Să nu mai spun cât de bun sunt la suflet! Dumnezeu spune că trebuie să dai înainte să primești, iar eu dau șanse copiilor și uite că trebuie să înghit astfel de lucruri. Știu că le stau unora în gât, creez o presiune enormă, dar sper să-și dea seama că, în fondul problemei, încerc să ajut cât pot fotbalul românesc. Îmi cer scuze că mai am tupeul să apar și să vorbesc desppre România! Dacă nici de fotbal nu pot să vorbesc, atunci despre ce o pot face? Trebuie să dispar? Nu am cum să dispar pentru că m-am înhămat la o muncă. Le urez tuturor succes, cu inima deschisă, dar eu am plecat la drum acum 8-9 ani. Fără niciun interes, interesul meu este pentru România. 

Sper să nu interpreteze fiecare în felul lui, îmi cer scuze că mi-am permis să vorbesc despre echipele naționale și promit că, de acum încolo, până nu o să fiu implicat cu vreo funcție la loturile naționale, nu o să mai vorbesc despre asta. Nu mă mai întrebați pentru că nu vreau să creez o stare negativă, panică, sau să se spună că atac pe cineva. Îți spun și eu ca nea Ando, «mai bine tăceam» O să tac, o să mă uit și o să sper că vom avea calificări. Nu trebuie doar să participăm, trebuie să ne și calificăm. 

Îmi spuneți mie că sunt subiectiv doar pentru a crea o diversiune importantă? Eu, care sunt serios, care am valori profesionale clare, reguli și principii, acelea de a face performanță, unicul lucru care îmi place este acela de a fi cel mai bun. Știu că majoritatea din România e cu mine, dar este un grup frumos care nu vede faptele. Nu se poate vorbi de subiectivism când faptele arată performanță. 

Încercați să scoateți despre mine că sunt subiectiv, dar mă abțin cât pot pentru că e bine să fiu modest, dar să nu fiu luat de...că nu sunt", a "tunat" Hagi, în conferința de azi. 

"Sunt mândru de Ianis, este un jucător valoros, talentat, ca și ceilalți, a fost în primii 100 de jucători sub 21 de ani din lume. E un român, îl cheamă Hagi, iar o să trezesc multe comentarii, dar și taică-so a fost în primii 100 din lume, iar asta este o realitate.

Sper ca fiecare copil al meu să aibă aceeași șansă ca a celorlați, indiferent dacă este de la Academia Hagi, chiar dacă-l cheamă Hagi sau nu. Vreau ca toți copiii mei să aibă șansa de a fi tratați la fel și știu că un singur lucru stă în picioare: totul se scrie pe teren. Îmi amintesc de o piesă de teatru în care el, șeful, era mai în vârstă, domnișoara mai tânără și, ca în România, ea îl întreba «Dacă tu ești șeful, de ce nu-mi dai mie rolul principal» Iar șeful îi răspundea: «Ți-l dau, oricând, dar poți să-l duci?»

Trebuie ca acești copii să aibă șansa să urce pe scenă și să arate că au valoare. Nu sunt eu unic să evaluez, dar și eu țin cu fotbalul românesc. Nu e ca și cum până acum aș fi fost în vacanță și «hopa-tropa!» am venit să-mi dau cu părerea. Sunt activ, produc, am echipă, sunt manager, există rezultate.

"Am investit în tineri, am făcut o bază modernă, am cele mai mari performanțe ever la copii și juniori, am produs căpitani și jucători valoroși pentru cele mai bune echipe din România" Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul 

Vezi și:  Hagi nu glumește! Strategia Viitorului pentru duelul decisiv cu CFR Cluj: "Nu avem altă alternativă" » Detalii de ultimă oră despre absenții din lot

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (69)
ray51
ray51  •  19 Mai 2018, 11:14

Mare pacat de aceasta furtuna mediatica starnita de Gica inaintea unui meci capital pentru Liga I. Are dreptate in privinta multor aspecte ridicate. Cat despre pasiunea lui fata de Ianis, este de inteles, dar nu-i ofera tanarului ragazul sa se afirme in mod plenar si indubitabil. Cred ca-i forteaza putin 'coacerea'...

pescarul.amator
pescarul.amator  •  19 Mai 2018, 09:36
Postat de banciuu pe 19 Mai 2018, 00:31

Esti prea proaspat pentru epoca asta.Fa un pustiu de bine omenirii si fa pasi spre alta dimensiune.

in schimb tu esti de-a dreptul expirat si mai prost decat prevede legea. nu dispera, iti fac eu rost de funie si sapun, iar aerul va deveni brusc mai curat fara un microb ca tine

137729076992236
Conache Pavel  •  19 Mai 2018, 05:55

Gica, pentru cariera ta de jucator ai fost adulat de fani, pentru cariera ta de investitor/antrenor esti respectat, dar sa stii ca nu esti detinatorul adevarului absolut si nu ai totdeauna dreptate. Cat despre Ianis, totii tatii isi iubesc fii dar lasa-i pe altii sa-i aprecieze munca ca e mai bine, tu devii subiectiv vorbind despre el.

Vezi toate comentariile (69)
Comentează