FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB VS. CFR VS. CRAIOVA

Handicap major pentru CFR Cluj în lupta la titlu » 6 zile pentru a rezolva o problemă delicată

FCSB și CFR Cluj se luptă și în acest sezon la titlu @FOTO: facebook.com/FCSBOfficial +14   FOTO
FCSB și CFR Cluj se luptă și în acest sezon la titlu @FOTO: facebook.com/FCSBOfficial

Articol de - Publicat marti, 02 februarie 2021 17:00 / Actualizat miercuri, 03 februarie 2021 00:37

Edi Iordănescu, 42 de ani, antrenorul lui CFR Cluj, se plânge cu fiecare ocazie că nu dispune de soluții la mijlocul terenului. Și are dreptate. În lupta cu FCSB și Craiova, principalele contracandidate la titlu, Iordănescu este singurul tehnician care nu are în lot niciun mijlocaș central de creație!

După aproape fiecare partidă, discursul lui Iordănescu basculează în zona transferurilor. Declară că așteaptă întăriri, în special în zona mijlocașilor centrali.

Explicația? Spre deosebire de Dan Petrescu, antrenorul din prezent al campioanei își dorește un joc elaborat, combinativ, construit în baza unor pase cursive. Pentru acest stil are nevoie de playmakeri, iar în lotul ardelenilor nu se regăsește în prezent vreun astfel de jucător.

În sistemul 4-3-3 pe care Iordănescu îl utilizează în Gruia, cei doi interi sunt de fapt extreme de meserie - Păun și Deac -, întrucât Edward exclude din start posibilitatea de a începe meciurile doar cu „închizători” la mijloc. Așadar, alege doar unul dintre Soares, Hoban, Itu și Luis Aurelio și își reprofilează extremele pentru a aduce un plus de fantezie pe faza de construcție.

CFR Cluj l-a pierdut pe Djokovic și nu a adus nimic în schimb

CFR nu a mutat în această iarnă la capitolul veniri. În același timp, „feroviarii” l-au pierdut pe singurul fotbalist dintre mijlocașii centrali care mai îndeplinea criteriile antrenorului. Damjan Djokovic s-a transferat în Turcia, la Rizespor, formația tocmai preluată de Marius Șumudică. Vișiniii au încasat o jumătate de milion de euro pentru croat. 

În ultimii 3 ani, chiar dacă filosofia despre fotbal a lui Petrescu era mai pragmatică, adesea rudimentară, CFR s-a bazat și pe mijlocași centrali capabili să conducă atacuri poziționale, fiind de amintit aici în special Culio și Djokovic.

Handicap major pentru CFR Cluj în lupta la titlu » 6 zile pentru a rezolva o problemă delicată
Djokovic a debutat deja la Rizespor în deplasarea de la Fener (0-1) @Imago

Comparație cu FCSB și Craiova

FCSB nu are probleme la acest capitol. Inventivitatea mijlocașilor e de altfel un punct forte al liderului. Olaru și Moruțan, inclusiv Tănase și Octavian Popescu, asigură o fluiditate a construcției care lipsește în multe momente CFR-ului. 

Și Craiova se poate mândri cu un mijloc mai creativ decât cel al clujenilor. Chiar dacă ieșiți din formă momentan, Nistor și Cicâldău s-au remarcat în ultimii ani, ajungând și în circuitul echipei naționale.

Emoții cu Ciprian Deac

+10 FOTO

Problema lui Iordănescu s-ar acutiza în cazul în care Ciprian Deac, accidentat în Chindia - CFR 0-1, ar lipsi o perioadă mai lungă de timp. Veteranul CFR-ului a acuzat probleme la genunchi și a ieșit de pe teren în minutul 33 al confruntării de pe „Ilie Oană”. 

„Vom afla în cursul zilei de marți cât de gravă e accidentarea. Nu e o leziune musculară, la genunchi a simțit ceva. Nu cred că e ceva grav”, a declarat Marius Bilașco, oficialul campioanei, la Look Sport.

8 februarieeste ultima zi de transferuri în România din cadrul perioadei oficiale de iarnă. După această dată, mai pot fi semnați doar fotbaliști liberi de contract

Eu tot aștept întăriri. Avem nevoie de 1-2 jucători. Îl aștept măcar pe primul, la mijlocul terenului. Avem nevoie de mai multă creativitate. Nu prea avem soluții în această zonă 
Edi Iordănescu, antrenor CFR Cluj 

Cred că avem nevoie de mai multă creativitate la mijlocul terenului. Conducerea face eforturi să găsească fotbaliști. Nu este ușor. Contracandidatele au aceste mijloace, rezolvă individual meciurile. E vorba despre cum spargem ultimul sector. Echipa a fost formată după un anumit tipar. Am găsit jucători de forță, valoroși, dar încercăm un joc de circulație. Altfel, suntem blocați destul de ușor 
Edi Iordănescu, antrenor CFR Cluj

Tot ce trebuie să știi înainte de Dinamo - FCSB

Citește mai multe articole de actualitate:

Confesiune în direct » Alex Ioniță, suspendat pentru dopaj: „Am spus că mai bine mă las de fotbal decât să joc la FCSB. Aveți grijă ce vă doriți!”

Toni Petrea pune presiune înaintea derby-ului cu Dinamo: „Cu orice preț!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
remarque
remarque  •  03 Februarie 2021, 08:15

s-a vazut in meciul direct cata fluiditate a avut jocul mijlocasilor de la FCSB. Un joc fluid, omogen. Ca pasta

1763887750508605
Calin Francu  •  02 Februarie 2021, 20:10

Las ca vin fluierasii și va ajuta precum și echipele satelit gen Sepsi. Gaz metan. Sibiul etc. Cum sa nu cîștig i campionate cînd arbitrii nu gresesc un aut impotriva ta.

226628904800238
Reflector Sv  •  02 Februarie 2021, 20:02

Sigur cei de la CFR Cluj vor aduce imediat cel putin doi mijlocasi de creatie , si astfel vor fi din nou campioni, pentru ca au si unul dintre cei mai buni antrenori di tara E. Iordanescu .

Vezi toate comentariile (13)
Comentează