FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT - DINAMO

Detaliul care dă frisoane „câinilor”: Hermannstadt ia punct și când nu dă gol, Marius Măldărășanu a recondiționat diverși fotbaliști în atac

Daniel Paraschiv
Daniel Paraschiv

Articol de - Publicat marti, 17 octombrie 2023 18:13 / Actualizat marti, 17 octombrie 2023 19:31

Dinamo a marcat jumătate din golurile lui Hermannstadt în primele 12 etape de Liga 1, ardelenii au o serie de 8 meciuri consecutive fără eșec și pe unul dintre oamenii de gol ai Ligii 1, Daniel Paraschiv (6 reușite)

Dinamo a pus capăt unei serii de patru eșecuri consecutive prin remiza, 1-1, cu CFR Cluj, pe Arena Națională, iar sâmbătă, de la ora 17:00, are un alt meci tare la Sibiu, cu Hermannstadt.

Echipa lui Marius Măldărășanu este neînvinsă de 8 etape, în care a bifat șapte remize și o victorie. Ardelenii sunt pe loc de play-off, 6, au remizat acasă, cu Rapid, Sepsi, FCSB, echipe ce-au învins Dinamo, și U Cluj, au un singur eșec pe propriul teren, cu Farul (0-1), în runda inaugurală a acestei ediții.

3 detalii pro-Dinamo și 3 pro-Hermannstadt: „câinii” caută ce a găsit Marius Măldărășanu
HERMANNSTADT - DINAMO
3 detalii pro-Dinamo și 3 pro-Hermannstadt: „câinii” caută ce a găsit Marius Măldărășanu

Ruben Fonseca a spart gheața în amicalul cu Șelimbărul lui Claudiu Niculescu

În week-end-ul trecut, când a fost pauză în Liga 1 pentru meciurile interțări în campania de calificare la Euro 2024, Dinamo nu a antamat niciun meci de verificare. În schimb, echipa lui Marius Măldărășanu a jucat într-un amical cu Șelimbăr, formația lui Claudiu Niculescu, locul secund în Liga 2. Hermannstadt s-a impus, scor 2-1, după golurile lui Găman (30) și Fonseca (90).

Valerică Găman, 34 de ani, este una dintre piesele de rezistență din apărarea sibienilor. Portughezul Ruben Fonseca nu a marcat niciun gol în Liga 1 până acum, dar a făcut-o în aceste amical cu Șelimbăr și vrea să repete isprava sâmbătă cu Dinamo.

9meciuri a adunat Fonseca în Liga 1 în tricoul sibienilor, bifând 103 minute în total

Apărarea "câinilor", acolo unde Ovidiu Burcă mizează pe Lucas, Bena și Patriche, va avea viață grea cu ofensiva ardelenilor. Hermannstadt a avut un singur meci fără să marcheze gol în seria de 7 remize și o victorie în ultimele 8 runde, dar și atunci a obținut un punct, o remiză albă la Ploiești, cu Petrolul.

17goluri a reușit Hermannstadt în acest sezon de L1, al 6-lea atac din campionat

De unde vine pericolul la Hermannstadt

Din iulie 2021 antrenor principal la Hermannstadt, formație pe care a și promovat-o în mai 2022, Marius Măldărășanu a reușit și să recondiționeze niște jucători de atac, fotbaliști care nu-și mai găseau locul pe la alte formații, unele de top.

În primul rând, Daniel Paraschiv, unul dintre oamenii de gol din Liga 1, cu 6 reușite și 2 assist-uri în primele 12 etape. Chiar dacă n-a mai dat gol de o lună, fotbalistul care cochetează și cu prima reprezentativă (o selecție, un gol la tricolori), vârful de 24 de ani va fi un pericol pentru Burcă et Co.

26de goluri și 5 assist-uri a adunat Paraschiv pentru Hermannstadt în 67 de meciuri

Apoi, sunt extrema Silviu Balaure (ex-Astra, 3 goluri în 12 etape), atacantul Gabi Iancu, cu 4 campionate câștigate în România, cu gol etapa trecută la Craiova (1-1 cu FCU), cu două goluri în 11 etape și mijlocașul ofensiv Cristi Neguț (ex-Chindia și CFR Cluj), titular în ultimele etape, cu două assist-uri în 11 runde.

8goluri a marcat Dinamo în actuala ediție, cel mai slab atac din campionat, alături de UTA (Gregorio - 3, Abdallah, Politic, Costin, Larrucea, Duban (autogol) - câte unul)

VIDEO Moura nu exclude un titlu cu Dinamo: „E foarte greu, dar de ce nu? Nimic nu e imposibil”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Un fost fotbalist român ce trăiește de 20 de ani în Elveția i-a demolat pe „tricolori”: „«Mbappeii» au descoperit Maldivele și fructele de mare. Unde joacă talentele lui Hagi, unde sunt vedetele de la FCSB?”

De ce a ajuns U Cluj să se lupte la play-off: „Și-au câștigat respectul meu, eu pe al lor. Le dau libertatea de a decide și ceea ce ține de program”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
paolo12
paolo12  •  18 Octombrie 2023, 09:53

Iar o ia Miliția pe coaja...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează