FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT

Sufocată de datorii! Situație-limită la o formație din Liga 1: „Angajații sunt neplătiți din aprilie! De ce nu există pic de interes pentru echipa asta?”

Dani Coman se întreabă  de ce se mai construiește stadionul din Sibiu, în contextul lipsei de interes a autorităților locale
Dani Coman se întreabă de ce se mai construiește stadionul din Sibiu, în contextul lipsei de interes a autorităților locale

Articol de GSP - Publicat luni, 01 august 2022 22:48 / Actualizat luni, 01 august 2022 23:32

Dani Coman (43 de ani), președintele lui Hermannstadt, a avut o intervenție fără precedent la finalul meciului dintre Hermannstadt și FC Botoșani, scor 1-1. Acesta le-a reproșat autorităților locale și oamenilor de afaceri din Sibiu lipsa de implicare la echipă, sufocată de datorii. 

Hermannstadt a promovat și a început sezonul cu rezultate onorabile, dar situația financiară continuă să fie extrem de delicată.

În această seară, la finalul meciului dintre Hermannstadt și FC Botoșani, Dani Coman, președintele clubului sibian, s-a prezentat la flash interviu și a demarat un discurs-manifest, în care a cerut implicare din partea autorităților locale și a oamenilor de afaceri din Sibiu.

Conform acestuia, angajații de la Hermannstadt nu sunt plătiți din aprilie!

FCSB nu se oprește aici! Mai vrea un mijlocaș din Liga 1
FCSB
FCSB nu se oprește aici! Mai vrea un mijlocaș din Liga 1

Dani Coman, discurs fără precedent despre situația de la Hermannstadt

Sufocată de datorii! Situație-limită la o formație din Liga 1: „Angajații sunt neplătiți din aprilie! De ce nu există pic de interes pentru echipa asta?”
Dani Coman, președinte Hermannstadt

„Am sperat că, odată cu promovarea, lucrurile se vor schimba în bine. Din păcate nu s-a schimbat absolut nimic, sunt aceleași probleme ca înainte. Atunci mă întreb în fiecare zi de ce se mai construiește stadionul la Sibiu. Pentru ce? Dacă această echipă nu are pic de sprijin, nu există pic de interes de la nimeni din Sibiu?

De ce la alte echipe, în alte județe, precum Buzău, Argeș, Iași, Cluj, se pot finanța echipele de către primării, și la Sibiu nu? Dacă nu se vrea ca această echipă să facă performanță, să ne spună și nouă să ne luăm bagajele și să plecăm!

Efectiv îmi e rușine să intru în vestiar. Am creat o echipă de jucători care mare caracter alături de Radu Neguț și de Măldărășanu, jucători care n-au comentat vreodată, indiferent unde s-au antrenat, că a fost ploaie, vânt sau zăpadă.

Am ajuns să le spunem în fiecare săptămână că așteptăm banii din drepturile TV ca să le dăm banii. Dacă nimeni nu vrea să vorbească la club și nu vrem să supărăm oamenii, atunci eu vreau să-i supăr pe toți. Pe toți oamenii de afaceri din Sibiu, autoritățile locale, pe toată lumea!

Vreau să se supere pe mine că spun lucrurile astea, dar să ajute echipa. Nu este echipa lui Dani Coman. Dani Coman a venit la Sibiu, și-a îndeplinit obiectivul de a promova echipa, dar este echipa sibienilor, nu a mea”, a precizat Coman la Prima Sport.

Dani Coman: „Fac un singur apel: ajutați această echipă!”

Ulterior, fostul portar a avertizat că se gândește să părăsească clubul:

„Iau în calcul serios să plec, îmi doresc să fac performanță. Pentru asta am nevoie de jucători, de antrenori, ca toată lumea să fie fericită, plătită la zi. Ultimul salariu l-au încasat în luna aprilie.

Gândiți-vă cum vin jucătorii la antrenament. Dacă toată săptămâna te gândești că nu ai bani să plătești ratele la bancă, că trebuie să îți întreții părinții și au probleme de sănătate... nu poți să te motivezi și să joci. Dar băieții au făcut-o exemplar de fiecare dată.

În momentul de față, ne bazăm doar pe Ștefan Băcilă și Claudiu Rotar. Cât să mai poată și oamenii ăștia? Ștefan Băcilă plătește singur de 6 luni. Vă spun eu, mai poate să plătească singur. Cât a putut, a plătit. Sunt alte timpuri, nu se mai poate!

Mă rezum la un singur apel. Ajutați această echipă, pentru că merită. Dacă nu, dărâmați una dintre tribune, faceți un tablou cu echipa care a promovat, puneți-l pe Măldărășanu deasupra tuturor și bucurați-vă că ați promovat. În condițiile de față, mai mult nu se poate realiza”.

Dani Coman, președinte Hermannstadt: „Ce să le spun jucătorilor, că i-am mințit?”

„Le-am cerut băieților să muncească, să promoveze pentru ca lucrurile să se schimbe. Ce să le spun acum, că i-am mințit? Ce să-i spun lui Iliev, portar de naționala Bulgariei? Că l-am mințit ca să vină la Sibiu? Ce să le spun lui Paraschiv și Butean? Butean a renunțat la peste 300.000 de euro de la CFR Cluj ca să vină la Hermannstadt.

Trebuie ca autoritățile, oamenii de afaceri din Sibiu și cei 8 membri fondatori ai clubului să facă un front comun, să nu mai fie discuții contradictorii.

Mergând tot așa, ne ducem în neant și nu vom realiza nimic. Păcat de echipă, de jucători, de Măldărășanu. Este un antrenor cum nu cred că va mai avea Sibiul mult timp de acum încolo. Păcat, s-a reușit o mare performanță”, a concluzionat Coman.

Tănase a plecat din România: „Mă duc să fac vizita medicală”
FCSB
Tănase a plecat din România: „Mă duc să fac vizita medicală”
Ultimul transfer reușit de Dinamo a fost coleg de liceu cu Tavi Popescu
Dinamo
Ultimul transfer reușit de Dinamo a fost coleg de liceu cu Tavi Popescu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (38)
alex_789
alex_789  •  02 August 2022, 14:44

Traim intr-o tara care nu are spitale dar se fac stadioane, care nu are drumuri dar se finanteaza echipe de fotbal, care in general nu are nimic folositor pentru cetateni dar se cheltuie banii pe mascaricii astia de la fotbal si de la alte sporturi.

istet10
istet10  •  02 August 2022, 12:19
Postat de cirus11 pe 02 August 2022, 09:51

Pai probabil nu au datorii scadente, licentierea nu se uita la fondul de salarii, etc... treaba lor. Dar asta mai spune un lucru, Coman daca vede ca nu are surse de finantare ar putea fi responsabil si sa dea afara toti jucatorii cu contracte mari, sa ajusteze bugetul la ce isi permite.... pt ca datorii uriase nu are, nu?? Din moment ce a fost licentiat. Dar nuuuu, la noi o dau inainte cu ***, poate poate da niste bani primaria pana ajung la faliment.

Cum sa dai afara? Ca sa reziliezi contracte s-ar putea sa ai mari cheltuieli in acel moment. Criteriile superficiale si tolerante la licentiere. Asta e cauza. In plus, faptul ca legea permite ca autoritatile locale sa finanteze sportul profesionist. Banul public, atat de la atoritati centrale cat si de loa cele locale nu au ce cauta in sportul profesionist.

luker
luker  •  02 August 2022, 10:13

Astia sunt capabili doar sa cheltuie bani. Sa stea cu mana intinsa la autoritati. Asta face Dani Coman - nu a adus nimic la Hermannstadt. Aia ar trebui sa il dea afara. El cearta autoritatile ca nu ii dau bani sa ii cheltuie. In ce tara traim.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează