FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT - FCSB 0-1

Avem raportul: Sorescu, debut ratat la FCSB! » De ce l-a schimbat Becali după o repriză

Deian Sorescu, 25 de ani, a avut un debut ratat la FCSB +15   FOTO
Deian Sorescu, 25 de ani, a avut un debut ratat la FCSB

Articol de - Publicat luni, 23 ianuarie 2023 09:59 / Actualizat luni, 23 ianuarie 2023 10:25

Deian Sorescu, 25 de ani, a avut un debut ratat la FCSB. Folosit în flancul drept al defensivei și schimbat la pauză, el a fost, conform monitorizării InStat, al 3-lea cel mai slab jucător al roș-albaștrilor din deplasarea cu Hermannstadt (1-0).

Singurul implant al vicecampioanei din acest mercato n-a impresionat în primul meci oficial din noul an. Utilizat fundaș dreapta, postul pentru care a și fost adus, de altfel, Sorescu n-a rezistat decât 45 de minute pe teren la Sibiu. La pauză, i-a luat locul Valentin Crețu, cel pe care Deian ar fi trebuit, în teorie, să-l scoată din primul „11”.

Rădoi, salariu fabulos! Va câștiga o avere în Arabia Saudită
CONTRACT
Rădoi, salariu fabulos! Va câștiga o avere în Arabia Saudită

Hermannstadt – FCSB 0-1 » Deian Sorescu, debut nereușit în roș-albastru

Raportul InStat are o concluzie clară: Sorescu a făcut un meci slab la debutul pentru FCSB. N-a nimerit niciuna dintre cele 6 centrări încercate și a câștigat doar 38% din dueluri, un procentaj foarte slab.

Fotbalistul împrumutat de la Rakow a avut un indice InStat de 197. Numai doi jucători ai oaspeților au fost mai slabi aseară, Olaru (189) și Compagno (168).

Deși a evoluat pentru echipa pierzătoare, Mihai Butean, omologul lui Sorescu de la Hermannstadt, a câștigat categoric lupta de la distanță cu fostul dinamovist, fundașul dreapta al sibienilor având un indice de 236, fiind și cel mai bun jucător al gazdelor în topul firmei de monitorizare. E drept, Butean are avantajul să fi fost integralist, volumul de minute reprezintă un factor important în analiza InStat.

Și Valentin Crețu (217 indice InStat), cel care l-a înlocuit pe Sorescu după prima parte, l-a devansat pe jucătorul intrat în dizgrațiile antrenorului din Polonia.

Cifrele lui Deian Sorescu în Hermannstadt - FCSB 0-1

  • 1 fault
  • 52 de pase, 77% reușite
  • 6 centrări, toate greșite
  • 7 mingi pierdute, 8 recuperate
  • 38% din dueluri câștigate
  • 4 driblinguri încercate, 1 reușit

5a fost nota primită de Sorescu în Gazeta Sporturilor după partida de la Sibiu

Cei mai slabi jucători de la FCSB în deplasarea cu Hermannstadt

JUCĂTORINDICE INSTAT
Compagno168
Olaru189
Sorescu197
Oaidă198
Edjouma208

Indexul InStat constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unui jucător. Printre realizările luate în calcul: goluri marcate, pase de gol, dueluri câștigate, driblinguri, pase precise, chiar și volumul de minute jucate, recuperări, pase reușite etc

265a fost cel mai mare indice InStat înregistrat aseară, de Joonas Tamm

Hermannstadt – FCSB 0-1 » Mihai Pintilii: „Sorescu mai are nevoie de timp”

La interviul acordat la finalul partidei, Mihai Pintilii, antrenorul de facto de la FCSB, a fost întrebat despre schimbarea lui Sorescu: „Cred că-i mai trebuie puțin timp de acomodare. Mă bucur pentru Vali Crețu, a intrat bine, l-a suplinit foarte bine”.

M-am simțit bine, puțin sufocat la început, dar a fost bine. Mai trebuie să învăț unele chestii cu care echipa e obișnuită și cu siguranță voi fi mai pregătit
Deian Sorescu, fundaș FCSB

Deian Sorescu, FCSB // foto: Imago Images
+11 FOTO

Sorescu l-ar costa un milion pe Gigi Becali

FCSB a plătit 50.000 € ca să-l împrumute pe Deian Sorescu de la Rakow până la sfârșitul acestui sezon. Dacă vor dori să-l păstreze, roș-albaștrii vor avea de achitat încă 950.000 €. 

Sorescu va câștiga 16.500 de euro în fiecare lună în care va evolua la FCSB sub formă de împrumut. În cazul în care îl va convinge pe Becali și o să fie transferat definitiv, contractul nou o să fie valabil trei ani, conform unor surse din club, iar jucătorul va încasa 19.000 de euro lunar, un salariu dintre cele mai mari din campionat. 

Progresul pe care l-a înregistrat Deian e unul semnificativ, dat fiind faptul că el primea la un moment dat la Dinamo doar 2.500 de euro lunar, printre cele mai mici salarii din competiție!

Mai multe articole despre Hermannstadt - FCSB:

Pe cine a remarcat Ilie Dumitrescu după Hermannstadt - FCSB: „Ei au făcut diferența” » Ce spune despre Mihai Pintilii
HERMANNSTADT - FCSB 0-1
Pe cine a remarcat Ilie Dumitrescu după Hermannstadt - FCSB: „Ei au făcut diferența” » Ce spune despre Mihai Pintilii
Florinel Coman după Hermannstadt - FCSB 0-1: ,,E un campionat mai puternic ca anul trecut”
FCSB
Florinel Coman după Hermannstadt - FCSB 0-1: ,,E un campionat mai puternic ca anul trecut”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
dacia_berlina
dacia_berlina  •  23 Ianuarie 2023, 20:08

Impresarul lui Sorescu sa ii caute, preventiv, echipa din vara. Pe Becali Sorescu il costa 50 de mii plus salariul peste medie, vreo 120 de mii. Pe Boboc, tot fundas dreapta a cheltuit 250 de mii plus un salariu mai mic, 60 de mii.

Cristiano2020
Cristiano2020  •  23 Ianuarie 2023, 19:20

acest ins, Sorescu, trebuia demult sa se retraga din acest sport, chiar nu conștientizează că se chinuiesc reciproc ? dar pare cine il promovează si protejează pe acest jucător-dezastru ??!!!

username_2
username_2  •  23 Ianuarie 2023, 19:08

l-a schimbat Becali?...auleo, io cred că titlul articolului ar fi trebuit cenzurat pt acuzații grave nedovedite/neprobate...da ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close