FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT - U CLUJ

FOTO Eroare de proporții la Sibiu: nici cu VAR n-a putut lua decizia corectă! Verdictul specialiștilor

Daniel Popa nu a înțeles decizia arbitrului // sursă foto: captură DigiSport +8   FOTO
Daniel Popa nu a înțeles decizia arbitrului // sursă foto: captură DigiSport

Articol de - Publicat luni, 28 august 2023 19:16 / Actualizat luni, 28 august 2023 20:43

U Cluj a solicitat un penalty în minutul 29 al meciului cu Hermannstadt, la duelul dintre Daniel Popa și portarul Vlad Muțiu. „Centralul” Florin Andrei a considerat că atacantul clujenilor a simulat și nu și-a schimbat decizia nici după ce a revăzut faza pe monitorul de la marginea terenului.

O fază extrem de importantă a avut loc în minutul 29 al meciului de la Sibiu. Aflat în careul advers, Daniel Popa a împins mingea cu piciorul stâng, apoi a căzut, fiind încurcat de portarul Vlad Muțiu, care se aruncase în întâmpinarea balonului.

sursă foto: captură DigiSport
sursă foto: captură DigiSport
sursă foto: captură DigiSport
sursă foto: captură DigiSport
sursă foto: captură DigiSport
+4 FOTO

Aflat în apropierea fazei, „centralul” Florin Andrei nu a stat pe gânduri. I-a arătat cartonașul galben lui Daniel Popa, considerând că atacantul clujenilor a simulat. Decizia i-a siderat pe comentatorii DigiSport, Dan Ștefănescu și Adrian Soare, care au replicat în cor: „E penalty, nu e simulare”.

Decizie de neînțeles în Hermannstadt - U Cluj

Reluările au relevat că între Muțiu și Popa nu a existat contact, Popa reușind să-l evite pe portar prin săritură. Însă fotbalistul Universității avea prim-planul, a ajuns primul la minge și a fost vizibil încurcat de portar, care l-ar fi luat pe sus în caz că alegea să nu sară.

Arbitrii din camera VAR, perechea Andrei Antonie și Mircea Orbuleț, l-au chemat pe „central” să revadă faza, considerând că există circumstanțe de penalty. Florin Andrei a mers la monitor, iar după mai bine de două minute de parlamentări a rămas la decizia inițială: „galben” pentru simulare!

sursă foto: captură DigiSport
sursă foto: captură DigiSport
sursă foto: captură DigiSport
sursă foto: captură DigiSport
sursă foto: captură DigiSport
+4 FOTO

La scurt timp după, în minutul 35, Daniel Paraschiv a deschis scorul. U Cluj a egalat în minutul 45 prin Bogdan Mitrea, iar Daniel Popa i-a adus în avantaj pe clujeni în minutul 3 al prelungirilor. 

Verdictul specialiștilor

Contactați de GSP, un fost arbitru FIFA și un actual central din lotul Ligii 1 au comentat momentul și s-au arătat surprinși de modul în care a gestionat Florin Andrei faza. „E penalty clar!”, a spus unul dintre ei, în timp ce celălalt a avut o poziție mai dură: „Admit că te poți păcăli în timpul meciului, în dinamica fazei, dar, când te cheamă la monitor, vezi și revezi faza, și rămâi pe aceeași decizie, atunci e clar inexplicabil! De neacceptat!”.

2 minutea urmărit Florin Andrei reluarea fazei din mai multe unghiuri, dar la final a menținut decizia din teren

Mai multe știri din Liga 1:

În 2021, dădea gol cu FCSB și făcea o declarație emoționantă » Acum, CFR a renunțat la el definitiv: unde a ajuns dublul campion cu „feroviarii”

Cine l-a convins pe Dică să refuze oferta din Superligă: „Am discutat 4 ore, mie mi-a plăcut”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
bozo76
bozo76  •  27 Octombrie 2023, 04:12
Postat de parpalache pe 29 August 2023, 11:20

A fost foarte clar ca Popa a lovit primul mingea!

Chiar

parpalache
parpalache  •  29 August 2023, 11:20

A fost foarte clar ca Popa a lovit primul mingea!

paolo12
paolo12  •  29 August 2023, 07:46
Postat de Moldoveanul pe 28 August 2023, 22:59

Da! Clar! Comentatorii arbitreaza. Dar poate vrea si Giani sau varu Ilie de la Moreni sa isi faca cunoscuta decizia. Ce tupeu pe arbitru’ ala… sa nu ii asculte pe expertii de la DigiSport. Auzi dom’le… “siderati”. V-as spune vreo doua auzite de la cativa TIR-isti, mai ziaristi de doua parale. Dar vreau mai intai sa vad cum va pune Radu Banciu la punct cand vine din concediu. Sunteti de cascadorii rasului. Stiri despre Penescu, ***, mitocani de doi lei, “experti” care vorbesc numai truisme. Stiri despre dopata aia de Halep. Sunteti jalnici. Sper sa falimentati si mergeti la pus faianta!

Acolo esti tu, la faianta?

Vezi toate comentariile (33)
Comentează