FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Horațiu Moldovan, portarul care scrie istorie cu Rapid: „Tata nu credea că voi reuși, din cauza înălțimii. Bine că nu l-am ascultat”

Horațiu Moldovan a ajutat Rapidul să fie singura echipă fără gol primit în actualul sezon
Horațiu Moldovan a ajutat Rapidul să fie singura echipă fără gol primit în actualul sezon

Articol de , - Publicat sambata, 28 august 2021 12:00

Horațiu Moldovan (23 de ani) a „zidit” poarta Rapidului în primele 6 runde din Liga 1, record pentru România. Tânărul goalkeeper a fost la un pas de a părăsi echipa la doar câteva săptămâni după ce venise, dar acum se felicită că a rămas.

- Horațiu, Rapid, nou promovată, locul 2, fără gol primit, o surpriză?
- Nu cred că se aștepta cineva la un asemenea parcurs. Nici noi! Să fim sinceri! OK, aveam încredere în forța grupului. Acum începem să credem că totul e rodul muncii noastre.

- Pare totuși neverosimil, o nou promovată, până la urmă, să nu primească gol 6 runde...
- Nu m-am gândit niciodată la acest lucru. Sincer, nici nu știam care e recordul. Important era să avem rezultate, nu să nu primim gol. Dacă așa s-au aliniat lucrurile, atunci e și mai bine.

- Cât contează pentru moralul tău că nu ai scos încă mingea din plasă?
- Am o încredere suplimentară. Asta e evident! Știind că am zero în spate, la goluri primite, e o mândrie aparte. Deja se fac glume în vestiar, pariuri între banda stângă și cea dreaptă, pe unde vine primul gol. Sperăm să se aștepte cât mai mult pentru tranșarea pariului.

Horațiu Moldovan: „M-am îndrăgostit de spiritul Rapidului”

- Primele luni la Rapid n-au fost deloc bune pentru tine.
- Într-adevăr, a fost o perioadă neagră la început. Am pierdut cu Ciuc și Slobozia și credeam că totul s-a terminat. Era foarte greu să mai prindem play-off-ul. Mi-am pierdut încrederea în proiect și voiam să plec. Dar, la sfatul agentului meu, am mai așteptat. Și iată că ne-a ieșit! Acum, dacă m-ar întreba cineva, n-aș mai pleca nicăieri de la Rapid. M-am îndrăgostit de Rapid și de fani!

- Cum e spiritul Rapidului?
- Ceva nemaipomenit. N-am cuvinte să-ți explic! Mai ales când simți o atmosferă cum a fost cu FCSB. Auzisem de ceea ce înseamnă Rapid. Dar din exterior nu-ți dai seama exact. Vezi doar numele echipei, emulația, dar când simți asta, e totul înzecit.

- Trebuie să te întreb despre echipa națională...
- Eram convins! Cred că-i prematur să vorbesc despre națională. Așa a decis selecționerul, când se va gândi la mine, voi reprezenta cu drag țara. Îmi dă încredere că lumea mă apreciază. Totuși pot spune că încă nu meritam să fiu la națională. Mă bucur că le acordă încredere lui Aioani și Vlad, sunt prietenii mei. Dacă voi merita, cu siguranță că voi fi chemat. Până atunci, e nevoie de muncă.

- Nu te deranjează că n-ai fost chemat?
- Absolut deloc! Selecționerul știe mai bine, eu trebuie să muncesc, e devreme. Voi avea șansă dacă voi merita, sunt convins.

Horațiu Moldovan, „Portar din întâmplare”

- Ce idoli ai?
- Îmi place Dani Coman. Iar de afară voi spune Keylor Navas, mi se pare că ne asemănăm ca stil, evident cu marele plus din dreptul lui. Suntem de aceeași înălțime.

- Nu ești foarte înalt, cum ai ajuns în poartă?
- Am fost jucător de câmp până la 12 ani. Dar mereu, în timpul liber, stăteam în poartă. Așa a vrut Dumnezeu, să ajung în poartă. La un meci la juniori ni s-a accidentat portarul și am intrat eu. N-am mai ieșit. O întâmplare a făcut ca eu să ajung portar, evident și cu plusul pasiunii mele pentru a apăra.

Horațiu Moldovan, portarul care scrie istorie cu Rapid: „Tata nu credea că voi reuși, din cauza înălțimii. Bine că nu l-am ascultat”
Horațiu Moldovan e de netrecut

- Părinții te-au susținut?
- Mereu! Indiferent ce am ales! Mereu au fost lângă mine. Tata era puțin sceptic când a văzut că aleg poarta.

- De ce?
- Din cauza înălțimii, nu credea că pot reuși. Se ruga de mine să nu dau cu piciorul anilor de muncă, să rămân în teren. Nu l-am ascultat și cred că bine am făcut.

- Mereu ai fost cu fotbalul?
- Îmi aduc aminte că la vârsta de 8 ani tata tot îmi căuta un kart, aveam o pasiune pentru karting, pentru mașini. Totul s-a dus când a apărut fotbalul.

- Ai crescut cu CFR, cu perioada bună...
- Am prins tot la CFR! De la Champions League până la insolvență. Eram la prima echipă atunci, când erau restanțe de 10 luni. Noroc că n-am pus niciodată banii pe primul loc. Impulsul era mare, pentru că înainte CFR fusese în Champions League, îi văzusem pe Lampard, Drogba, Cech. Asta te motivează! Să vreau să ajung acolo!

Mă ajută mult că am în față doi fundași ca Grigore și Săpunaru. Practic, am în față cei mai buni stoperi din țară. Îți oferă siguranță și încredere.

N-am avut niciodată o favorită în București. O echipă cu care să țin. Urmăream Rapidul pentru Dani Coman, e unul dintre idolii copilăriei mele. Îmi plăcea mult ca portar. Cred că suntem pe același stil.

Am avut emoții cu FCSB, dar nu frică. Era emulația aia că se vânduseră toate biletele. Trăim momente frumoase la Rapid, cu domnul Iosif, care are marele merit. A luat echipa când nu mai credea nimeni și uite unde a dus-o.

- Horațiu Moldovan, portar Rapid

Citește și alte articole despre Rapid:

Fanii s-au întors pe stadioanele Ligii 1, iar Rapid e deasupra tuturor! + Cum arată topul rușinii

Rapid nu se oprește! Anunțul momentului în Giulești: „Mai vin 1-2 jucători”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (6)
132331260571303
Popa Basca  •  29 August 2021, 10:19

Un baiat cu foarte mult bun-simt!Stiu ca asta nu mai prea e o calitate,dar bunul-simt te ajuta,de obicei,sa-ti gasesti locul pe care-l meriti si sa meriti locul pe care-l ai!Bravo lui!Are talent,ma exasperase pe mine,ca suporter al Stiintei.Aveam impresia ca vad un film prost regizat,in care mingea refuza sa intre in poarta,fie datorita ghinionului,fie datorita portarului!Baiatul asta,daca nu era trasorul lui Koljic,ar fi putut intra in cartea recordurilor,pentru felul cum a aparat poarta echipei sale!Nu pot decat sa spun...Bravo,copile,mult respect!Ai toate calitatile pentru a deveni cel mai bun.Mai sunt si altii,dar ce ar insemna o competitie fara competitori?

maccarone707
maccarone707  •  28 August 2021, 11:57
Postat de Vasiliu Daniel pe 28 August 2021, 10:51

Ce tari rapidisti .. eu sper sa joace in play off.. se vede ca nu au echipa .. doat meciuri usoare pana acum ... vad ca la petteceri subt uniti .. deabia astept sai vad la greu ...

trebuia sa apara si un postac gigist frustrat si ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

csanuesteaua
csanuesteaua  •  28 August 2021, 11:53
Postat de manowar pe 28 August 2021, 11:45

Corect !! Bine ai zis !! Au avut meci usor cu karagandy berceni !!

Ce prost esti=))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează