FOTBAL  »  Superliga  »  ATLETICO MADRID

VIDEO Horațiu Moldovan a plecat spre Madrid, pentru a semna cu Atletico: „O să am parte de cea mai tare concurență”

Horațiu Moldovan a plecat spre Madrid +45   FOTO
Horațiu Moldovan a plecat spre Madrid

Articol de , - Publicat luni, 22 ianuarie 2024 10:39 / Actualizat luni, 22 ianuarie 2024 12:50

Portarul Horațiu Moldovan (26 de ani) a plecat azi spre capitala Spaniei. El va semna cu Atletico Madrid, club care achită către Rapid 800.000 de euro, cât era clauza.

După ce a impresionat la Rapid și la echipa națională, Horațiu Moldovan merge în La Liga. Va semna cu Atletico Madrid (locul 5, 38 de puncte, la 14 de liderul Girona, care are două meciuri în plus). Iar în această dimineață a plecat de la Aeroportul Otopeni spre Madrid, oferind și câteva declarații.

VIDEO. Horațiu Moldovan a plecat spre Madrid pentru a semna cu Atletico Madrid

„Sunt cu gândul la ce urmează. Mă bucur că e aproape să se concretizeze această ofertă. Sunt bucuros. E un vis devenit realitate. E un exemplu pentru toți copiii. Trebuie să aibă încredere în ei! 

Au fost multe discuții, dar nu poți refuza Atletico. A fost cea mai hotărâtă echipă. Cu siguranță va fi cea mai tare concurență pe care am avut-o. Oblak e, probabil, cel mai bun portar din lume. 

O să-mi fie dor de colegi și de galerie, de modul în care am fost apreciat de Rapid. Dacă nu era Rapid, nu eram nici la Liga 1. Le mulțumesc tuturor! Am adunat multe amintiri frumoase și am ce să le povestesc copiilor”, a declarat Horațiu Moldovan înainte să plece spre Madrid.

2.600.000 de euroe cota lui Horațiu Moldovan, potrivit transfermarkt

La trupa lui Diego Simeone, Horațiu Moldovan se va lupta pentru un loc de titular cu slovenul Jan Oblak (31 de ani), considerat a fi unul dintre cei mai buni portari din lume. În lotul madrilenilor se mai află și croatul Ivo Grbic (28 de ani), care ar urma să plece spre Premier League, la Sheffield United.

Clasamentul live din La Liga

Cine apără la Dinamo - Rapid? Ținta numărul 1 pentru înlocuirea lui Moldovan s-a accidentat!

Rapid are mari bătăi de cap în privința postului de portar, înaintea derby-ului cu Dinamo, de sâmbătă, și, implicit, în perspectiva restului sezonului.

În condițiile în care Horațiu Moldovan a jucat cu FC U 1948 Craiova ultimul meci pentru echipa giuleșteană, trupa antrenată de Cristiano Bergodi a intensificat tratativele pentru a-i aduce un înlocuitor internaționalului care va trece la Atletico Madrid.

Clubul la care Dan Șucu este acționar majoritar a primit însă o lovitură dură în tentativa de a-l substitui pe Moldovan cu un portar experimentat, cu CV solid, care știe campionatul intern. Asta pentru că principala țintă a Rapidului, Silviu Lung junior, de la Politehnica Iași, a suferit o disjuncție la umărul stâng în timpul meciului cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Medicii ieșeni care au stabilit astăzi diagnosticul lui Lung i-au recomandat acestuia o pauză totală de două săptămâni, iar apoi o reluare treptată a pregătirii.

Antrenorul italian îi are momentan ca variante de goalkeeper pe Virgil Drăghia, 33 de ani, și Bogdan Ungureanu, 16 ani.

Citește și: 

Cine apără la Dinamo - Rapid? Ținta numărul 1 pentru înlocuirea lui Moldovan s-a accidentat!

Andrei Păunescu explică de ce a dat Rapidul în judecată: „Asta e problema!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
Chris.Dumi
Chris.Dumi  •  22 Ianuarie 2024, 19:26
Postat de emil1986 pe 22 Ianuarie 2024, 12:52

Corect! Eternă rezervă a fost și Pantelimon.

Dar cu niste milioane de pounds in cont! Ghici ce? Daca era la Rapid ce avea in cont peste vreo 5 ani: Mai nimic! E de apreciat si parerea mea ca va apăra si se va bate pentru șansa lui.

rapid_forever_1923
rapid_forever_1923  •  22 Ianuarie 2024, 14:10

Succes Horatiu...

stefanf78
stefanf78  •  22 Ianuarie 2024, 13:07
Postat de Van_Basten pe 22 Ianuarie 2024, 11:04

Nu o sa ai nicio concurenta, baiat. Vei lustrui banca.

Comentariu răutăcios, dar asta e specialitatea casei. Așa se dezvoltă și cresc marii jucători, luptând pentru posturi cu cei mai buni, nu cu cei mai slabi. Mă uit la tine și văd că rămâi neschimbat în comentarii pentru că nu ai curaj, ca Moldovan, să te lupți cu un Oblak :))

Vezi toate comentariile (14)
Comentează