FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

EXCLUSIV De ce a plecat Ianis Stoica de la U Cluj » Am aflat culisele rupturii, pe care fotbalistul n-a vrut să le dezvăluie

Articol de - Publicat marti, 20 februarie 2024 11:40 / Actualizat marti, 20 februarie 2024 13:45

GSP.RO a aflat culisele plecării cu scandal a lui Ianis Stoica de la Universitatea Cluj și cum s-a implicat patronul FCSB, Gigi Becali, în rezolvarea problemei.

La finele meciului cu Rapid, de vineri, Ianis Stoica a vorbit foarte succint despre motivele pentru care a forțat plecarea de la U Cluj, în ianuarie. „Am avut niște motive pentru a pleca de la U. Din respect, pentru că sunt mai în vârstă decât mine majoritatea de acolo, nu aș vrea să dezvălui.

I-a dat un ultimatum! Jucătorul care l-a dezamăgit pe Becali după remiza cu U Cluj: „Nu e în apele lui, nu mai merge ca pe vremuri”
FCSB
I-a dat un ultimatum! Jucătorul care l-a dezamăgit pe Becali după remiza cu U Cluj: „Nu e în apele lui, nu mai merge ca pe vremuri”

Le mulțumesc că mi-au oferit oportunitatea de a juca acolo și le urez succes, dar am avut motivele mele și sunt mulțumit cu alegerea făcută”, le-a spus reporterilor noua achiziție a lui FC Hermannstadt.

Ianis Stoica s-a certat cu președintele Radu Constantea și cu antrenorul Ioan Ovidiu Sabău

Ce n-a vrut să dezvăluie atacantul în vârstă de 21 de ani a aflat între timp Gazeta Sporturilor. Din informațiile noastre, Ianis a avut disensiuni cu președintele lui U, Radu Constantea, și cu antrenorul Ioan Sabău.

Motivul? La începutul anului, Constantea i-a cerut jucătorului să discute cu responsabilii FCSB, de unde era împrumutat până la finele acestui campionat, o prelungire a șederii sale la Cluj și în sezonul 2024 - 2025.

Ianis Stoica nu voia să rămână la U Cluj și-n sezonul 2024 - 2025

Numai că Stoica a refuzat. El i-ar fi precizat președintelui că nu intenționează să rămână la U încă un an. Iar în vară, dacă roș-albaștrii nu vor dori să-l păstreze, se va transfera la un alt club.

Apoi au început presiunile, s-a implicat și antrenorul Ioan Ovidiu Sabău, și așa a ajuns Ianis să forțeze despărțirea de U și întoarcerea la FCSB încă din ianuarie, după întoarcerea din cantonament. 

Reacția lui Ioan Ovidiu Sabău la plecarea lui Ianis Stoica de la U Cluj

Tot ce s-a întâmplat cu Ianis nu mi se pare normal. Eu aveam un junior titular și a trebuit să găsesc alte variante, cu o săptămână înainte. Nu mi s-a părut firesc și normal. Acest club i-a dat tot ce avea el nevoie. Încredere, l-am pregătit, el a crescut foarte mult, a devenit un jucător important.

Să nu uităm evoluțiile lui foarte modeste, faptul că a fost foarte mult contestat, iar după momentul în care am preluat eu, acest jucător a crescut foarte mult. Nu datorită mie, datorită grupului. Dar i-am dat încredere, am vorbit foarte mult cu el, l-am ajutat să-și revină și din punct de vedere mental și mă trezesc cu o săptămână înainte că el nu mai vrea să continue la U Cluj.

Clubul l-a respectat foarte mult, a avut și un salariu mai mare decât la FCSB, un club cu alte pretenții. Aici nu vreau să tragă niște concluzii cineva că de fapt noi suntem vinovați, că nu i s-au dat nu știu ce sume lui Ianis. Nu există. A fost plătit mai mult decât a fost plătit la FCSB.

Noi l-am respectat și el a crescut foarte mult la U Cluj. În acele condiții în care de multe ori n-ar fi trebuit să joace, pentru că a jucat foarte modest. Asta este realitatea, ați văzut și dumneavoastră. După carea, încet, el a început să se transforme. Pentru că și implicarea lui a fost alta, dar noi am stat tot timpul lângă el să-l ajutăm.

-Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj, la plecarea lui Ianis Stoica

Gigi Becali le-a promis clujenilor 100.000 de euro la un viitor transfer sau împrumut și l-a lăsat pe Ianis Stoica să plece gratis

Cum a rezolvat Gigi Becali problema? În condițiile în care se vorbea atunci și despre un presupus interes al lui Hapoel Beer Sheva, inexistent, de fapt, patronul liderului i-a asigurat pe cei de la U că, în cazul unei oferte bune, le dă și lor zece la sută.

GSP.RO a aflat că Becali a și încheiat cu alb-negrii un acord în acest sens, potrivit căruia se obliga să le dea 100.000 de euro în cazul în care l-ar fi vândut sau împrumutat ulterior pe Ianis Stoica. Doar că înțelegerea a rămas fără valoare. Odată întors la FCSB, Gigi l-a cedat pe atacant gratis, lui FC Hermannstadt.

Sibienii i-au oferit lui Stoica jr un contract pe 3 ani și jumătate și îi dau un salariu cifrat la 8.000 de euro lunar. Cu 1.000 de euro pe lună mai mult decât îi plătea Clujul și cu 3.000 peste ce avea la FCSB.

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Gigi Becali, patronul FCSB, nu se teme de FC Botoșani: „Dacă mă bate, mă las de fotbal!” + Ce spune despre Rapid, CFR Cluj și CSU Craiova

Mai puteți citi:

Charalambous și Sabău, reacții diferite în faze asemănătoare: „E de roșu” vs. „Unde mai e fotbalul dacă nu încurajăm duelurile?”

Ioanițoaia se implică în controversa etapei: „E datoria CCA să facă asta! Trebuie să știm și noi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
milli
milli  •  20 Februarie 2024, 16:08
Postat de manx pe 20 Februarie 2024, 14:04

Nu scrie clar în articol? El nu mai dorea sa ramâna la U. Propunerea i-a fost facută.

"La începutul anului, Constantea i-a cerut jucătorului să discute cu responsabilii FCSB, de unde era împrumutat până la finele acestui campionat, o prelungire a șederii sale la Cluj și în sezonul 2024 - 2025" - eu din articol nu am inteles ca voiau sa-l transfere ci ca ar fi vrut sa-l mai tina un an imprumut.

manx
manx  •  20 Februarie 2024, 14:04
Postat de milli pe 20 Februarie 2024, 13:41

Daca era asa dorit si util si respectat la U Cluj, de ce nu l-au transferat definitiv?

Nu scrie clar în articol? El nu mai dorea sa ramâna la U. Propunerea i-a fost facută.

milli
milli  •  20 Februarie 2024, 13:41

Daca era asa dorit si util si respectat la U Cluj, de ce nu l-au transferat definitiv?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează