FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Ioanițoaia se implică în controversa etapei: „E datoria CCA să facă asta! Trebuie să știm și noi”

Articol de - Publicat marti, 20 februarie 2024 11:13 / Actualizat marti, 20 februarie 2024 14:19

Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, a vorbit în această dimineață în intervenția de la GSP LIVE despre faza controversată din Sepsi – Farul 0-1.

Partida de la Sfântu Gheorghe a fost decisă în minutul 87, după o fază controversată. Grameni a șutat, iar mingea a intrat în poartă, însă reluările nu au arătat dacă balonul a trecut de linie cu toată circumferința.

Golul a fost validat după semnalizarea asistentului Radu Ghinguleac, însă Ovidiu Ioanițoaia nu e sigur că tușierul putea să vadă cu exactitate dacă golul a fost regulamentar. Și cere să explice CCA cum a fost validat golul.

Ioanițoaia se implică în controversa etapei: „E datoria CCA să facă asta! Trebuie să știm și noi”

VIDEO. Ovidiu Ioanițoaia se implică în controversa de la Sepsi – Farul

„Ce să spun? Eu nu cred că cineva poate să se pronunțe 100% că mingea aia a intrat în poartă. Ea a depășit linia porții, fără îndoială, dar problema se pune dacă a depășit cu întreaga circumferință. 

Pentru asta, era nevoie de tehnologia numită Goal Line, pe care noi nu o avem. Există în campionate importante ale Europei, funcționează de prin 2015 sau 2016. E relativ costisitoare, iar noi nu ne-am permis-o. Așa cum am și cumpărat VAR-ul cel mai ieftin.

Părerea mea e că nimeni nu poate spune cu certitudine că mingea a intrat în poartă. Semnalul că ar fi gol l-a dat asistentul Ghinguleac, care a fugit spre centru. El a fost observat de Colțescu, care a validat golul. Dar acesta a avut și, bănuiesc și așa am înțeles, acordul celor din camera VAR, unde șef era Radu Petrescu.

Să-mi fie cu iertare, nu cred că Ghinguleac a putut să vadă, deși era în poziția cea mai bună, dacă mingea a intrat cu totul în poartă. Din ce am văzut eu, piciorul celui care respinge e în fața balonului și nu avea cum să vadă dacă mingea a depășit linia cu întreaga circumferință. Ar fi trebuit o proiecție pe verticală, dar nu a existat.

De regulă, asemenea faze sunt analizate îndelung în camera VAR. Durează și 5-6 minute ca să se confirme sau infirme o hotărâre luată pe gazon. Surprinzător, de data asta, discuțiile au durat mult mai puțin, un minut, maximum două. Ceea ce ne facem să credem că în camera VAR, Radu Petrescu a avut o certitudine, o informație în plus față de ce a ajuns la noi, la telespectatori”, a spus Ovidiu Ioanițoaia la GSP LIVE.

Ovidiu Ioanițoaia: „CCA să facă publice discuțiile dintre Petrescu și Colțescu”

Apoi a continuat: „Cred că e datoria CCA și a lui Vassaras să facă publice aceste informații, ca să vedem și noi pe ce bază, din camera VAR, i s-a confirmat lui Colțescu că trebuie să acorde gol.

Nu facem un capăt de țară, dar sunt un gol și o victorie foarte importante. Au cam hotărât repartiția în play-off și play-out. Pentru Farul, victoria aproape îi garantează prezența în play-off, în timp ce pe Sepsi o scoate din cursă. Tocmai de aceea, dacă are aceste informații, CCA să le dea publicității! 

Și mai are o datorie. Să termine cu secretomania asta! Trebuie să existe un dialog înregistrat între Colțescu și Radu Petrescu și trebuie să aflăm și noi ce au discutat cei doi. Sunt de acord cu Radu Naum. Cu ochiul normal nu poți să spui că mingea a depășit linia cu întreaga circumferință.

Dacă nu ești sigur, mai degrabă nu dai gol decât să dai gol. Eu nu mă pot pronunța. Cred că nimeni nu putea să vadă. Și dacă Radu Petrescu i-a confirmat lui Colțescu din camera VAR că a fost gol, atunci a avut niște informații în plus. Eu știu ce linii au tras ei sau ce unghiuri există? Dar ar trebui să știm și noi. 

Lumea e în dubii. Unii zic că a fost gol, alții că nu a fost gol. Dacă dubiile pot fi spulberate, CCA ar face bine să intervină și să arate pe ce baze Colțescu a acordat golul. Hai să auzim ce au discutat. Cred că ar trebui să ne lămurim, să nu mai există semne de întrebare

Am văzut faza din toate unghiurile. Nu cred, cu toată stima pentru Ghinguleac, un asistent de top, că nu putea să vadă că mingea a depășit cu întreaga circumferință. Ea e acoperită de piciorul jucătorului care o respinge”, a adăugat Ioanițoaia.

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

Citește și: 

Sebastian Colțescu, în istorie » „Centralul” numărul 1 all-time își spune întreaga poveste pentru cititorii GSP: „Viața și arbitrajul au dat cu mine de pământ. Am partea mea de vină, pe care mi-o asum”
POVESTE
Sebastian Colțescu, în istorie » „Centralul” numărul 1 all-time își spune întreaga poveste pentru cititorii GSP: „Viața și arbitrajul au dat cu mine de pământ. Am partea mea de vină, pe care mi-o asum”
Reacție virulentă după arbitrajul din Sepsi - Farul: „E o porcărie! A dat pentru că avea conștiința încărcată”
SEPSI - FARUL
Reacție virulentă după arbitrajul din Sepsi - Farul: „E o porcărie! A dat pentru că avea conștiința încărcată”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
_Adrian_1
_Adrian_1  •  20 Februarie 2024, 18:34

CE VRAJEALA PENIBILA :)) Din moment ce NU avem tehnologia goal line, golurile se valideaza CA SI PANA ACUM, pe ce au vazut vazut centralul si tusierul :)) Simplu, nu? S-a decis un titlu mondial in 1966 pe o faza de-asta, intelegem cu totii ca oierul nu isi dorea Viitorul in play-off dar totusi PUTINA DECENTA MACAR LA VARSTA A TREIA!

Dobermannul
Dobermannul  •  20 Februarie 2024, 15:21
Postat de Nini pe 20 Februarie 2024, 14:42

Oare întâmplător Farul a făcut puncte în primăvară doar când au fost ajutați de arbitraj? "Regele" a luat campionatul trecut cu arbitrii și acum intră în primele 6 tot cu ei. La Digi Ilie Dumitrescu cu capul în pământ jură ca Farul câștigă pe merit. Jenant

Farul e in cartile scenaristului piesei Superliga. A intrat acolo dupa ce s-a scuturat de nas cand ala l-a reclamat la TAS. Acum presteaza pentru realizarea scenariului deci e nevoie de el in play-off.

Nini
Nini  •  20 Februarie 2024, 14:42

Oare întâmplător Farul a făcut puncte în primăvară doar când au fost ajutați de arbitraj? "Regele" a luat campionatul trecut cu arbitrii și acum intră în primele 6 tot cu ei. La Digi Ilie Dumitrescu cu capul în pământ jură ca Farul câștigă pe merit. Jenant

Vezi toate comentariile (21)
Comentează