FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Iar la judecata!

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 iulie 2007 00:00

Incidentele de la meciul cu Charleroi vor fi analizate de FRF, care ar putea instiinta si forul european, nefiind exclus ca terenul Stelei sa fie suspendat in Europa. Alexandru Tudor, "centralul" amicalului Steaua - Charleroi, 1-1, a consemnat intr-un raport toate incidentele petrecute vineri seara in Ghencea. In minutul 10, un suporter de la tribuna a doua, acolo unde statea aripa dura a galeriei, a tisnit spre gazon si s-a indreptat glont catre portarul belgienilor, Bertrand Laquait, pe care a incercat sa-l loveasca.

Ultrasul a zbughit-o apoi spre tribuna, cautind sa scape de asaltul stewarzilor si al jandarmilor. Dupa ce a fost prins, in apararea lui au sarit alte citeva zeci de suporteri, care au patruns pe gazon si au inceput sa se bata cu fortele de ordine. A intervenit Radoi pentru a calma spiritele, iar Bostina l-a scos din minile jandarmilor pe cel care daduse startul incidentelor.

Raportul lui Tudor va ajunge, in prima faza, la Comisia Centrala a Arbitrilor. Pentru ca problemele nu tin de prestatia brigazii, hirtia va fi trimisa catre FRF. Comisia de Disciplina va analiza si i-ar putea sanctiona pe ros-albastri cu suspendarea terenului la jocurile din competitiile interne, dar ar putea trimite raportul si catre UEFA!

Incidentul a fost consemnat si in presa internationala, a ajuns la urechile celor din forul european si exista posibilitatea ca UEFA insasi sa ceara informatii suplimentare despre problemele din Ghencea. Un punct de sprijin pentru Steaua este atitudinea celor de la Charleroi, care nu vor sesiza UEFA in legatura cu patania din Romania.

6 meciuri de suspendare a avut Steaua anut trecut, ros-albastrii jucind de 4 ori cu portile inchise si de doua ori in afara Bucurestiului

"Tudor trebuie sa trimita raportul de joc la CCA, forul care l-a delegat la meci, iar FRF va decide eventualele sanctiuni disciplinare impotriva Stelei"
Mircea Cezar Ionescu, membru in Comisia de Disciplina

"Este inadmisibil ce s-a intimplat vineri seara! Dezaprob ferm gestul acelor fani, care au provocat incidente in loc sa sustina echipa"
Valeriu Argaseala


Porti inchise?
Meciul de debut al ros-albastrilor in noul sezon al Ligii 1, cel cu Ceahlaul, programat vinerea viitoare, se va disputa cu portile inchise, fiind o "coada" a unei suspendari din campionatul trecut. O eventuala sanctiune pe plan intern s-ar putea aplica la partidele cu Poli Iasi (11 august) si cu Pandurii (25 august). Prima partida a ros-albastrilor in Europa pe teren propriu e pe 7 august, returul cu Zaglebie.

"Cel mult amenda"
Adrian Porumboiu, observator UEFA, a explicat ieri: "Se intimpla foarte des lucruri de genul celui din Ghencea, de-asta nu cred ca forul european va da amploare acestui incident. Steaua risca cel mult o amenda. Am fost recent observator la un meci in Cupa UEFA unde trebuia sa oprim meciul de doua ori, ce a fost in Ghencea e nimic! Dar suporterii trebuie sa inteleaga ca nu pot face astfel de lucruri la meciuri oficiale, pentru ca se vor lua masuri drastice".

Craciunescu: "Nimic grav"

Fostul sef al CCA, Ion Craciunescu, crede ca Steaua nu risca vreo sanctiune din partea UEFA. "Arbitrul este obligat sa scrie in raportul de joc tot ce s-a intimplat si apoi sa-l trimita la FRF, nu la forul european, fiindca meciul nu s-a disputat sub egida UEFA. Noroc ca acel huligan care a intrat pe teren nu l-a lovit pe portar, iar incidentele nu au degenerat. Cred ca nu se va intimpla nimic, iar Steaua nu va avea de suferit", a precizat Craciunescu, bun prieten cu Hagi. (Viorel Tudorache)

Portarul atacat: "Incredibil!"

Bertrand Laquait, goalkeeperul lui Charleroi, a declarat dupa meci: "Este incredibil ce mi s-a intimplat! Acel suporter nu m-a lovit, doar m-a sters cu pumnul. Am avut prezenta de spirit si m-am ferit la timp. N-am crezut ca voi pati asa ceva, mai ales la un meci amical, insa toate au un inceput. Oameni nebuni sint peste tot in lume. Nu sint suparat, e o experienta de viata. Dar fanii trebuie sa inteleaga ca fotbalul este totusi un joc, nu un razboi!".


Rooney si Barthez au patit-o

Cazurile de violenta sint uneori pedepsite chiar daca e vorba de "amicale". Intr-o astfel de situatie s-a aflat Wayne Rooney, vara trecuta. La un amical cu FC Porto, el a lovit cu cotul un adversar si a luat "rosu". "Centralul" partidei a facut raport, iar federatia engleza s-a sesizat si l-a suspendat 3 meciuri pe atacant. Alt patit a fost Fabien Barthez. In februarie 2005, la un test jucat cu Marseille in Maroc, cu WAC Casablanca, el a scuipat arbitrul, fiind apoi suspendat 6 luni. (Constantin Popescu)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează