FOTBAL  »  Superliga  »  / FINALA / OLANDA - SERBIA 4-1

Iarasi ei!

Articol de GSP - Publicat luni, 25 iunie 2007 00:00

Olandezii au cucerit titlul european al doilea an la rind. "Remarcabil. Planul nostru a reusit", a declarat selectionerul De Haan

Finala 2006, 3-0 cu Ucraina. Finala 2007, 4-1 cu Serbia. Doua trofee consecutive. Numai Anglia si Italia au reusit aceasta performanta in trecut. Dar, in istoria competitiei, nici o tara gazda nu cucerise titlul. Pina acum. Pe continent, Olanda e regina la Under 21.

Simbata, portocaliii s-au dezlantuit in fata sirbilor ca ploaia torentiala de la Groningen. Bakkal, Babel si Rigters, 3-0 dupa faze electrizante. Putea fi 4-0, daca Babel nu rata un penalty. Adversarii au replicat, salvindu-si onoarea, insa Bruins a pus punct finalei: 4-1.

"Avem cel mai bun sistem de formare din lume", a spus Babel, selectionerul De Haan completind: "Sa invingi de doua ori la rind, cu echipe diferite, nu e o intimplare, este consecinta unui plan excelent".
Intrebat de ce a fost atit de exuberant la sfirsitul partidei, Foppe a explicat: "Sotia mea, copiii si nepotii erau la stadion, voiam sa vada cit sint de fericit". Antrenorul, 64 de ani, are contract cu federatia pina in 2008, dar nu se gindeste la retragere: "As muri fara fotbal".

L-a convins
Zeul fotbalului batav, Johan Cruyff, l-a criticat pe De Haan pentru tactica: "Joaca 4-4-2, impotriva traditiei noastre". Dar selectionerul n-a aplicat 4-3-3 si tot a cistigat, Cruyff recunoscind dupa finala: "Echipa a facut spectacol, a mers bine chiar si in alt sistem". De Haan l-a ironizat usor pe Cruyff. "Trebuie sa-l asculti pe marele Johan. Insa nu are mereu dreptate". Capitanul sau, Maduro, l-a laudat: "E un mare domn. Datorita lui sintem campioni".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează