FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

3 vești bune la Dinamo într-o singură zi: „Nu ar trebui să mai fim îngrijorați”

Dinamo s-a impus în amicalul cu Rapid, 1-0 // sursă foto: fcrapid.ro +11   FOTO
Dinamo s-a impus în amicalul cu Rapid, 1-0 // sursă foto: fcrapid.ro

Articol de - Publicat vineri, 05 iunie 2020 07:23

Vești bune pentru Dinamo: victorie în primul amical, 1-0 ieri cu Rapid, s-au prelungit toate contractele și se vor plăti restanțele financiare.

Chiar dacă a fost doar un amical, chiar dacă fotografiile de la meci au fost mai spectaculoase decât duelurile în sine de pe gazon, în sfâșit s-a jucat. O partidă de verificare desfășurată într-un regim special la Săftica, arbitrată de un „central" acreditat de ambele echipe, mai în glumă, mai în serios: Ștefan Grigorie, fost campion cu Dinamo, actual antrenor la clubul din Grant. 

Perovic, omul de gol

Cele două formații și-au împărțit momentele de joc, dinamoviștii au avut câteva antrenamente în grup înaintea confruntării, rapidiștii niciunul. Diferența s-a făcut la o fază fixă, probabil așa vor fi multe meciuri în campionat: după un corner, Perovic s-a înălțat spectaculos și-a demonstrat de ce este principalul marcator al roș-albilor în actuala ediție. A fost primul meci la noile lor echipe și în cazul lui Adrian Mihalcea, și al lui Dan Alexa.

Mihalcea: „Mi-e teamă de accidentări, nu de retrogradare”

  • „Au fost momente când ne-am bucurat de fotbal, că a revenit în viața noastră. Meciul a fost OK. Nu a fost un fotbal extraordinar, ca ritm, dar era de așteptat. Ne-am atins obiectivele tactice. Gândește-te că timp de două luni nu s-a făcut nimic, practic, am suspendat brusc campionatul”
  • „Am mai fi avut nevoie de cel puțin o săptămână în plus de antrenamente. Oricum, probleme vom avea toți din Liga 1, mă refer la cele fizice. E o perioadă competițională scurtă și infernală. Am avut câteva zile de antrenamente normale, nici măcar o săptămână”
  • Sincer, mai teamă mi-e de accidentări decât de adversari. Acum, avem tot lotul valid și mi-aș dori să rămână așa”
  • „Presiunea la un club ca Dinamo exista oricum. Nu doar fiindcă nu suntem pe o poziție mulțumitoare în campionat. Nu mi-e teamă de retrogradare, nici suporterilor nu trebuie să le fie. Nu vreau să comentez declarațiile fostelor glorii, fiecare cu părerea lui. Știu lotul, am încredere în absolut toți băieții, toți vor avea șanse să joace”
  • „Situația nu e roz, dar nu este nici neagră. Nu suntem într-o zonă extraordinar de periculoasă. Nu ar trebui să fim îngrijorați, să nu fim nici relaxați”
  • Toți jucătorii cărora le expirau acordurile la finalul lunii iunie au semnat prelungirea, până la ultima etapă. E liniște, ne concentrăm doar la fotbal. Știu, contează și partea financiară, suntem conștienți că este greu, însă consider că e normal ca jucătorii să se gândească numai la fotbal, la meserie”
  • „Știu că au vorbit cu Bogdan Bălănescu, că se vor rezolva restanțele financiare până la startul primei etape, în așa fel încât mintea să le stea doar la fotbal”

„A fost greu din punctul de vedere al ritmului, al distanțelor în teren, al efortului. Așa mare diferență n-a fost, de multe ori s-a jucat de la egal la egal. S-a evidențiat lipsa de ritm. Să vezi suferință pe gazon în primele 2-3 etape” - Daniel Pancu, ex-antrenor Rapid

„A fost primul meci, se vede că lipsește puțin ritmul. E normal, ușor, ușor trebuie să ne punem pe picioare. E clar că jucătorii nu vor fi pregătiți din punct de vedere fizic 100%, mă refer aici la toți cei care vor fi în campionat”  - Ionel Dănciulescu, team manager Dinamo

3 idei de la Dan Alexa după amical:

  1. „Am pus probleme, de aceea mă nemulțumește rezultatul. Practic, a fost prima oară când au fost mai mult de patru jucători în același moment pe teren. De-abia de vineri o să începem și noi antrenamentele cât de cât normale”
  2. „Mă supără că am luat gol din fază fixă. Am avut momente bune, am căzut, ne-am revenit. Nu au fost diferențe mari. Mă bucură faptul că am putut să jucăm fotbal”
  3. „Dinamo are mulți jucători de play-off. Fabbrini, Sorescu, Perovici, Puljici, Mrzljak sunt jucători care ar juca oriunde la o echipă din play-off. Au stăpânire de sine, o experiență mai mare. Dinamo începe campionatul într-o săptămână. Și aici a avut un plus față de noi”

Dinamo - Rapid 1-0 (0-0)
A marcat: Perovic (59)
Dinamo: Straton - Kostrna, M. Popescu, R. Grigore, Sin - I. Șerban, I. Filip - Bani, Montini, Sorescu - D. Popa. Antrenor: Adrian Mihalcea. Au mai jucat: Piscitelli, Kilyen, Puljic, Borcea, Skovajsa, Al. Răuță, Mrzljak, Mihaiu, Fabbrini, V. Lazăr și Perovic.
Rapid: Popa - Voicu, Iacob, Mallo, Copaci - R. Lazăr, Djurici - Crețu, Alami, Drăghiceanu - Hlistei. Antrenor: Dan Alexa

Weekend de amicale

Dinamo urmează să joace sâmbătă al doilea amical al perioadei precompetiționale, așteaptă astăzi răspunsul final din partea celor de la FC Voluntari, formație ce-a învins cu 2-0 pe FCSB la Berceni. Ilfovenii se vor confrunta cu „câinii" și în play-out. 

Apoi, marți, elevii lui Adrian Mihalcea s-ar putea duela cu Astra. Giurgiuvenii, în schimb, vor juca mâine, de la ora 18:00, contra Rapidului, prilej pentru Dan Alexa de a se confrunta cu foștii săi elevi.

+7 FOTO

VIDEO. Ce caută dinamoviștii într-un investitor: „Întâi salvează clubul, apoi vrem performanțe”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Investitorii spanioli au avut oameni la amicalul Dinamo - Rapid » Surpriză: încă un posibil cumpărător

Florentin Petre și Giani Kiriță, caterincă pe situația de la Dinamo: „Să nu fie ca-n serialul ăla!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
rocky2
rocky2  •  05 Iunie 2020, 21:10
Postat de valdino pe 05 Iunie 2020, 10:48

Sa nu fii prezent la meci si sa spui ca fotografiile au fost mai spectaculoase ca fazele, tine sigur de divinitate, e ca si cum ai fotografia un chel si iese in poza cu pletele in vant ! :))

Poate dl Apostol o fi fost la meci de stie ca a fost slab... Eu am auzit ca Rapid a jucat bine!

valdino
valdino  •  05 Iunie 2020, 10:48

Sa nu fii prezent la meci si sa spui ca fotografiile au fost mai spectaculoase ca fazele, tine sigur de divinitate, e ca si cum ai fotografia un chel si iese in poza cu pletele in vant ! :))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează