FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Ilie Dumitrescu, dezvăluire-șoc despre tentativa lui Dinamo de a-l transfera: „Mircea Lucescu a avut un interes, o chestie, o combinație”

Ilie Dumitrescu a povestit culisele tentativei lui Dinamo de a-l transfera
Ilie Dumitrescu a povestit culisele tentativei lui Dinamo de a-l transfera

Articol de GSP - Publicat luni, 12 aprilie 2021 21:18 / Actualizat luni, 12 aprilie 2021 21:56

Ilie Dumitrescu, 52 de ani, fostul mare jucător al Stelei și al echipei naționale, își lasă fanii cu gura căscată în ultimul interviu. „Mister” dezvăluie că a fost aproape să ajungă la Dinamo, rivala tradițională a roș-albaștrilor. 

Se întâmpla înainte de 1990, când Mircea Lucescu era un om-cheie la Dinamo și construia o echipă care avea să se destrame abia după căderea sistemului comunist. Ilie Dumitrescu a rememorat modul în care a fost contactat de „Il Luce”.

„Lucescu a avut, cumva, un interes să merg la Dinamo. O chestie, o combinație. Se făceau tot felul de transferuri atunci. Știu că am vorbit cu el, m-a contactat. I-am zis: «Cum să vin eu la Dinamo?» M-au chemat la stadionul Steaua și am semnat cu Steaua. Nu era simplu să intri în echipa Stelei atunci”, a declarat Ilie Dumitrescu, la Pro TV Plus. 

Ilie Dumitrescu: bornele carierei

Când vine vorba de Ilie Dumitrescu, mintea microbiştilor vechi reţine două imagini: meciul memorabil cu Argentina, de la World Cup '94, şi cursele sale pe extrema stângă, finalizate cu fentă spre interiorul terenului şi şut la colţul lung. Dar Ilie s-a retras foarte devreme, la doar 30 de ani, lăsând în urmă impresia că a dat fotbalului mai puţin decît i-ar fi permis potenţialul său imens. 

Stelist pur-sânge, crescut în Ghencea, Ilie Dumitrescu şi-a făcut loc în echipa roş-albaştrilor începând cu toamna lui 1988. De-atunci şi până în 1994 a devenit unul dintre cei mai importanţi fotbalişti din istoria Stelei, un idol al tribunelor şi om de bază al naţionalei. După Mondialul fantastic din SUA '94, „optarul” a fost vândut la Tottenham pe o sumă record: 4,3 milioane de dolari! 

Au urmat însă doi ani de rare sclipiri fotbalistice. Tottenham, Sevilla şi West Ham United au fost echipe unde, din varii motive, Ilie Dumitrescu nu s-a impus aşa cum o făcuse în ţară. În iarna lui '96 a suferit o ruptură musculară din cauza căreia a ratat prezenţa la Europenele din Anglia şi, dezamăgit de neîmpliniri, a luat drumul Mexicului, unde a evoluat două sezoane, pentru FC America şi Atlante Ciudad de Mexico. S-a întors acasă în toamna lui '98. A mai jucat un tur la Steaua, apoi s-a retras. Jocul nu-i mai mergea, vremurile bune apuseseră.

Ilie Dumitrescu a fost unul dintre cei mai inventivi jucători ai fotbalului nostru. Dar probabil că inventivitatea costă şi macină. Cu un alt profil psihic, Ilie ar fi putut să mai joace destul 
- Ioan Chirilă

CV Ilie Dumitrescu

  • 62 meciuri / 20 goluri pentru naţională;
  • 204 meciuri / 75 goluri în prima divizie din România;
  • 33 meciuri / 13 goluri pentru Steaua în cupele europene;
  • 28 meciuri / 4 goluri în Premier League.
  • 4 titluri de campion al României (1986-87, 1988-89, 1992-93, 1993-94);
  • De două ori Cupa României (1989, 1992);
  • Supercupa României 1998;
  • Golgeterul României 1993;
  • Prezențe la 3 turnee finale de CM (1990, 1994, 1998).
  • Finalist de CCE 1989

VIDEO Ilie Dumitrescu și-a pus viața pe tavă: „Asta-mi place să beau cel mai mult”

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Motivul pentru care Negoiță încă nu i-a dat afară din birouri pe dinamoviști » Ce ar urma să facă fostul patron în luna iunie

Răzvan Lucescu, tranșant în disputa dintre FCSB și CSA: „Asta e Steaua! Punct”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
cata255
cata255  •  13 Aprilie 2021, 06:12

4,3 milioane de dolari, verificati in conuturile CSA acea intrare... de fapt ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează