GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  TRAGEDIE

Tragedie la Spitalul „Victor Babeș”: 3 oameni au murit din cauza unei pene de oxigen

3 oameni au murit din cauza unei pene de oxigen la Spitalul „Victor Babeș”
3 oameni au murit din cauza unei pene de oxigen la Spitalul „Victor Babeș”

Articol de GSP - Publicat luni, 12 aprilie 2021 20:30 / Actualizat luni, 12 aprilie 2021 21:14

Altă tragedie zguduie sistemul medical din România. 3 oameni au murit astăzi la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală, din cauza unei pene de oxigen la TIR-ul ATI din incinta spitalului.

Din primele informații, se pare că incidentul tragic a survenit după ce presiunea de oxigen de la unul dintre tirurile ATI a crescut prea mult, iar ventilatoarele s-au blocat, anunță Observator. Conform sursei citate, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a confirmat cele trei decese.

Celelalte 5 persoane au fost transportate la alte spitale din București, notează Libertatea. Anchetatorii de la „Serviciul Omoruri” urmează să se deplaseze la fața locului pentru a cerceta împrejurările în care s-a petrecut tragedia. 

Ministerul Sănătății confirmă decesele de la „Victor Babeș”

Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB). 

Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile. Cinci pacienți au fost transferați rapid: unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni" și Spitalul Floreasca. Ministrul Sănătații a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului. 

- Comunicat Ministerul Sănătății

Precizare de presă

Referitor la situația petrecută azi, 12.04.2021, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, amplasată în curtea Institutului Național Victor Babeș din capitală, dorim să facem următoarele precizări: Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță a acestor tipuri de echipamente medicale. În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. 

Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR. La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile. Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creșterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune. Instalarea și operaționalizarea Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului. 

Din cei 8 pacienți internați în UTIM din cadrul Victor Babeș 
- 1 pacient pe o secție proprie a spitalului Victor Babeș 
- 1 pacient la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan) 
- 2 pacienți la Spitalul Bagdasar Arseni 
- 1 pacient la Floreasca 
 - 3 pacienți au fost declarați decedați, în urma intrării în stop cardio respirator

Nicușor Dan a sesizat Parchetul: „E o tragedie”

În această seară, din nefericire, au decedat în condiții neclare trei pacienți de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. E o tragedie, un moment dramatic în care vieți omenești au fost pierdute. Prezint condoleanțe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi astăzi. Am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situație, fiindcă vinovații trebuie identificați și pedepsiți. Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc. Voi reveni cu detalii 
- Nicușor Dan, primarul general al Capitalei

Dezastre în lanț în sistemul medical din România

Pe 29 ianuarie, un incendiu izbucnit la Institutul Matei Balș din Capitală a luat viețile a 14 persoane. Ulterior, alte șase persoane au murit după ce au fost transportate la alte spitale. În luna noiembrie a anului trecut, 10 oameni au murit în urma unui incendiu ce a avut loc la secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț.

VIDEO Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește și alte știri de actualitate: 

Prima reacție dinspre Moroșanu despre Sergiu, cel căruia i-a cumpărat o casă: „Suntem șocați! Nu s-a mai prezentat la niciunul dintre angajatori și a cerut o altă casă”

Cum s-ar fi schimbat Sergiu, tânărul căruia Moroșanu i-a cumpărat o casă: „A vândut-o! Ar fi vorba de niște interlopi”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează