FOTBAL  »  Superliga  »  FOTBALIST

Jucătorul care l-a făcut pe Ilie Dumitrescu să exclame: „Este cu mult peste mine și Gică Hagi”

Ilie Dumitrescu
Ilie Dumitrescu

Articol de GSP - Publicat luni, 24 mai 2021 22:16 / Actualizat luni, 24 mai 2021 22:36

Ilie Dumitrescu (52 de ani) spune că Ianis Hagi (22) stă mai bine pe plan mental decât au făcut-o el și Gică Hagi (56) în carierele lor de fotbaliști.

Ianis Hagi a avut parte de cel mai bun sezon al carierei. Mijlocașul român a devenit campion alături de Rangers și a fost cel mai bun pasator din campionatul Scoției. Experiența nereușită de la Fiorentina și momentele dificile de la Rangers au cântărit enorm în evoluția fotbalistului, crede Ilie Dumitrescu, care laudă tăria mentală a lui Ianis.

Ilie Dumitrescu: „Eu și Gică Hagi nu am avut educația profesională a lui Ianis”

„Din punctul meu de vedere, Ianis a primit o educație profesională fantastică la Fiorentina. Era evidentă schimbarea before and after. Cred că pasul acolo a fost extrem de important pentru educația lui. Asta vorbeam cu Hagi acum câteva zile, îi spuneam că noi doi nu am avut niciodată educația profesională pe care o are Ianis. Noi am suferit din acest punct de vedere. 

Discutam cu Gică, analizam realizările lui Ianis și spuneam că mental este cu mult peste mine sau Gheorghe Hagi. Este puternic mental. De ce? A trecut prin multe șocuri. Cum a fost și la Rangers.... să joci 6 sau 7 etape, apoi nu a mai fost folosit deodată de Gerrard. În momentul în care i s-a dat șansa din nou, a intrat și a făcut diferența. Îi spuneam că noi nu am fi avut aceeași reacție”, a spus Ilie Dumitrescu la emisiunea „DigiSport Special”. 

Totodată, Ilie Dumitrescu a dezvăluit cum a arătat prânzul lui Ianis în momentul unei vizite recente la restaurant: „Am ieșit la prânz cu el și Gică Hagi. A zis că vrea o masă de proteină. Ce înseamnă asta? Pește alb în sare, broccoli și sparanghel la grătar. Asta a fost toată masa lui, fără desert. Gică Hagi nu a evitat desertul”. 

Ianis Hagi, aventură nereușită la Fiorentina

Ianis Hagi a fost transferat de Fiorentina de la Viitorul în vara lui 2016. Trupa viola a plătit atunci două milioane de euro în schimbul românului, care nu a reușit să se impună la prima echipă. Ianis a adunat doar două prezențe pentru prima echipă a Fiorentinei în cei doi ani petrecuți în Italia, înainte de a se întoarce în România, la Viitorul.

La Rangers, Ianis a jucat în 45 de meciuri în actualul sezon, în care a oferit 15 pase decisive și a înscris de 8 ori. Totuși, Ianis nu a fost titular pe parcursul întregului sezon, fiind de multe ori lăsat pe banca de rezerve de antrenorul Steven Gerrard.

VIDEO. Vasile Maftei, despre Ianis Hagi: „Dacă nu-l chema Hagi, era un jucător mult mai bun!”

Citește mai multe știri de actualitate:

Un titular a plecat de la Dinamo și dă cărțile pe față: „Sunt neplătit din decembrie! Depun memoriu”

Mihai Iosif, salariu umilitor la Rapid și fără primă de promovare! Ce i-ar fi transmis patronul

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
tororosso
tororosso  •  25 Mai 2021, 10:57
Postat de mafa pe 24 Mai 2021, 22:41

De asta Dobrin era peste toata suflarea fotbalistica din toate timpurile si nu a avut nevoie de ajutor profesional, de altfel nici nu exista.

DA ! mare adevăr ! Dobrin a fost defapt regele ne încoronat al fotbalului din România a tuturor vremurilor . Urmat de Ilie Balaci .

131624217670160
Geani Muraru  •  25 Mai 2021, 09:53

Esti *** Ilie

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

niculaemoromete
niculaemoromete  •  25 Mai 2021, 09:52

Prea multa ura, in fiecare comentariu se revarsa frustrare si rautate... De ce? Cui foloseste?

Vezi toate comentariile (22)
Comentează