FOTBAL  »  Superliga  »  SPECIAL

ILIE DUMITRESCU LA 50 DE ANI// "600.000 $ în România anilor '90 sunt mulți? Să vă spun de la ce sumă am venit" » Dumitrescu dezvăluie câți bani a pierdut la retragere

Articol de GSP - Publicat luni, 07 ianuarie 2019 13:16

Gazeta Sporturilor a publicat azi o ediție specială, de 13 pagini, dedicată lui Ilie Dumitrescu, care pe 6 ianuarie a împlinit 50 de ani!

În interviul de 3 pagini din ziarul Gazeta Sporturilor, Ilie Dumitrescu a vorbit despre revenirea la Steaua, ca jucător, despre retragere și a dezvăluit suma uriașă la care a renunțat.

- Te-ai retras devreme și ca jucător, la 31 de ani.
- Și ăsta e un detaliu care mă face diferit.

- Nu ai mai fi putut continua?
- Cred că mai puteam, acum văd jucători de 33, de 34 de ani care n-au niciun fel de stres să continue în Liga 1. Fără să fac comparația între mine și ei din punct de vedere valoric! Cel puțin doi sau trei ani mai puteam să joc. Aș mai fi luat 600.000 de dolari în trei ani, la salariul pe care-l aveam atunci la Steaua.
- 600.000 de dolari însemnau mult la finalul anilor '90!
- Da? Eu veneam de la două milioane de dolari pe an! Pentru mine, zece la sută nu era o tentație. Când am hotărât să mă las, chiar trebuia să-mi intre o tranșă de 80.000 de dolari. Le-am zis conducătorilor să nu-mi mai vireze banii, că nu vreau să păcălesc, mă retrag.

"Circul doar la economic"

- Câștigaseși suficienți bani cât să-ți ajungă pentru restul vieții?
- Dacă n-ai un echilibru, nu-ți ajung banii niciodată, indiferent de sumă. Așa, viață normală, decentă, puteam să trăiesc. Trebuie să ai un echilibru, să mai ai și niște "income"-uri, altfel la un moment dat banii ăștia se duc.

- Și ți se pare că ai avut un echilibru?
- Așa zic. Cu excepția crizei economice din 2007, în care multă lume a pierdut bani, am avut un echilibru.

- Ai mai făcut și cheltuieli extravagante? Să închiriezi avioane, să zicem?
- Nu, n-am ajuns la performanța asta. În Europa circul mereu la economic. În America sau în Hong Kong, în Thailanda, cred că e indicat să mergi la business la un zbor de 12-14 ore. În Europa, la două sau trei ore, mi se pare exagerat să-ți iei bilete la business. Bine, depinde și de buget, normal.

"800.000 de pounds la Tottenham"

- Care a fost salariul pe care l-ai avut la Tottenham?
- Undeva la 800 și ceva de mii.

- Dolari sau lire?
- Pounds.

- Mai puțin decât în Mexic, unde povesteai că ai avut două milioane de dolari pe sezon.
- Mai puțin, păi d-aia am și plecat în Mexic, a fost tentația prea mare. Viața e frumoasă în Mexic. Stăteam într-un cartier exclusivist, într-o casă frumoasă și eram la două ore de Acapulco. Aveam timp să fac o excursie și la Taxco, să mai cumpăr argint lucrat manual. Mexic e cel mai mare furnizor de argint. Ce găsești pe la Taxco, p-acolo, găsești și la Tiffany.

CITEȘTE ȘI:

INTERVIU-SPECIAL cu Ilie Dumitrescu la 50 de ani: "Azi, Hagi ar valora peste 100, 150 de milioane de euro fără probleme! Steaua '87 a fost cea mai bună!"

Unic în istorie! » Ilie Dumitrescu este singurul internațional român care i-a învins cel puţin o dată pe primii trei portari ca număr de selecţii din istoria tricolorilor

Ilie Dumitrescu, negocieri cu Dinamo: "Am vorbit de două ori" » Telefonul care a schimbat totul

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
demolarii
demolarii  •  07 Ianuarie 2019, 18:02

Prea mult story.....daca era bun îl convingeau mexicancele și cu 10 pesos.....Așa s-a întors la CSA și s-a retras pentru că îi era frica că vine Becali și îi taie macaroane, adică salarul mic de 600 0000 dolari/3 ani.... .Oare ce salariu avea un doctor....

fairplayromania
fairplayromania  •  07 Ianuarie 2019, 17:52
Postat de para.para pe 07 Ianuarie 2019, 17:22

Ce faceti ba gigistilor? A facut Tolontan interviu cu Ilie si voi acum in lipsa de stiri cu echipa voastra fcsb si idolul vostru din Pipera, faceti copy-paste si publicati cat mai multe articolase? Tot ce scrie aici si ce scrie in alte 10 articole despre Ilie se afla intr-o singura postare pe blogul lui Tolontan. Bai vai de voi, mai jos de-atat nici ca se poate se poate. Aveti nevoie de psihiatru.

Ne mai obosiţi mult cu aceste comentarii ? În curînd face omul 51 de ani.... si voi nu vă mai opriţi cu a 50 aniversare...

cfrinho
cfrinho  •  07 Ianuarie 2019, 17:51

"- Dolari sau lire? - Pounds." :))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (13)
Comentează